kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pavyona ziyarete gider içki değil, ayran içerim

* Çok çapkınmışsınız. Ne oldu da tövbe ettiniz?
- Evlendim! Çapkınlık yapmadım ben hiçbir zaman. Üniversite zamanlarını söylüyorsanız olmuştur. Evlendikten sonra öyle bir şey asla söz konusu olmadı. Beni Ankara'da hiçbir kadınla başbaşa otururken göremezsiniz. Eşime, kendime ve çocuğuma olan saygımdan ötürü de yapmayı aklımdan geçirmedim hiç. Aradığım her şeyi eşimde buldum. Bir erkek dışarıya çıkıp çapkınlık yapıyorsa, erkek suçlu değildir. Kadın, erkeğine sahip olmak zorundadır.

ESKİDEN ÇOK İÇERDİM

* Pavyona neden gidersiniz?
- Ankara Ticaret Odası üyeleri bunlar. Gelip oy kullanan insanlar. Onları ziyarete gidiyorum. Her akşam içki masasındayım ama hiç içki içmem. Pavyona giderim ama kola, ayran, su içerim. Masamda da öyle kadınlarla filan oturmam.

* Alkolü, hacca gittikten sonra mı bıraktınız?
- 1993'te hacdan önce.

* Kendinizde affedemediğiniz bir şey var mı?
- Ben içmesini bilemedim. Şişe geldi, o bitecek. Kalmasın, günah olur. Ben içerim hesabı... Fazla içiyordum. Bir gün 1993'te fazla içmişim. Eve geç geldim. Tekrar dışarı çıkmak istedim. O zaman 5 yaşında olan kızım bacaklarıma, ayakkabılarıma sarıldı. "Baba gitme" diye ağlıyor. Eşim korkuyor, araba kullanırken kaza yaparım diye. Kızıma kızdım. Ağladı. Sonra çok pişman oldum. Hayatımda en sevdiğim, en değer verdiğim insanları üzüyorum. O gece alkolü bıraktım. Bir daha da ömrüm boyunca ağzıma sürmedim. Ne için, kimleri kırıyorum?

* Hacca gidişiniz, "Bu dünyada çok günah işledim, bari biraz da arınayım" türü bir arayışın sonucu muydu?
- Öğrenmek için, görmek için, yaşamak için gittim. Dinimi öğrenmek için bıraktım. İçkiyi bıraktıktan sonra bir yıl boyunca Kuran'ın tefsirlerini, meallerini, dini kitapları okudum. Sonra da Türk Ceza Kanunu'nu okudum. İkisinin birbirine çok yakın olduğunu gördüm. Bundan sonra da yaşamımı yasalar ve Kuran çerçevesinde sürdürmeye çalıştım.

* 5 vakit namaz kılar mısınız?
-1995 yılının 21 Mart'ından beri beş vakit namaz kılıyorum.

* Ne oldu o tarihte?
- Bir günde olmadı. Daha önce cumadan cumaya giderdim. Kimsenin etkisinde kalmadan, öyle karar verdim. O tarihten beri 5 vakit namazımı kılarım. Şu anda çok huzurluyum, çok rahatım. Korkmuyor musun, dersen? Niye korkayım. Ölümden de korkmuyorum.