kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli'ye sert çıktı: Edebe davet ediyorum

Ergun AKSOY - ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanlığı ile ilgili mesajlar veren Başbakan, "İnşallah cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz. Sizin dediğiniz olacak" dedi. Bahçeli'nin "AKP Amerikan gömleği giyiyor" sözlerine de sert yanıt verdi: Edepli olun..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bahçeli'ye sert çıktı: Edebe davet ediyorum
Başbakan Tayyip Erdoğan dün, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte geldiği Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanlığı ile ilgili sert mesajlar verdi. "İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, başbakanda da sizin dediğiniz olacak" ifadesini kullanan Erdoğan, "AKP Amerikan gömleği giyiyor" diyen MHP lideri Bahçeli'ye de, "Edep" yanıtı verdi. Şanlıurfa'daki Topçu Meydanı'nda Erdoğan'ın konuşma yaptığı binanın karşısına bir süre Ülkü Ocakları tarafından "Ağlayan şehit anasının bir damla gözyaşına dünyaları değişmeyiz" pankartı asıldı, ancak daha sonra kaldırıldı. Alanda bulunan gençler de, "Babalar Günü'nde en baba Başbakan'a saygılarımızla" afişi asarak sürpriz yaptı.

"YÖK'Ü HALLEDECEĞİZ"
Başbakan konuşmasında, hedeflerinin üniversitelere alınan öğrenci sayısını artırmak olduğunu söyledi. Bunun hükümetlerden çok YÖK'ün sorunu olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Önce bu YÖK olayını halletmemiz gerekir. Bunu halledeceğiz" dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananları anlatırken, bir demokrasi açığının ortaya çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. "Demokrasiyi içlerine sindiremeyenleri gördünüz" diyen Erdoğan, "Bu CHP var ya" diye sözlerini sürdürmek istedi. Ancak alanda bulunanlardan "Yuh" diye sesler yükseldi. Başbakan, "Ben bir şey söylemeyeyim, gereğini siz söylüyorsunuz zaten" dedi ve sözlerine "Bunların adında Cumhuriyet olduğuna bakmayın, niye, cumhura saygısı olmayan cumhuriyetçi olamaz" diye devam etti.

SEZER YUHALANDI
Erdoğan, Çankaya seçim sürecini anlatırken Cumhurbaşkanı Sezer'den söz edince, "Yuh" sesleri yükseldi. Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanımızdır lütfen" uyarısına karşın protestolar sürdü. Erdoğan, "İnşallah cumhurbaşkanı da sizin dediğiniz olacak, başbakan da. Türkiye'nin bütün vatandaşları aynı hukuka tabidir, aksini iddia eden er meydanına gelsin" dedi.

BAHÇELİ'YE YANIT

Erdoğan, AK Parti'nin Amerikan gömleği giydiğini öne süren Bahçeli'ye de şöyle yanıt verdi: "Edep edep, edebe davet ediyorum, AK Parti, TC patentinden başka bayrak, gömlek giymez. Kimse bu partinin başındaki yöneticiyi bir başka ülkenin kulu kölesiymiş gibi gösteremez, önce hadlerini bilmeleri lazım, bilmeyenlere sandıkta milletim bildirecektir." TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtar dağıtım törenine de katılan Erdoğan, "140 bin konutu sahiplerine teslim eder hale geldik. Hedef, önümüzdeki dönemde bunu 500 bine çıkarmak" diye konuştu.