kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdüllatif Şener

"Şener, Çankaya'ya aday gösterilmediği için küstü"

* Size Mustafa Sarıgül'ün Ankara versiyonu dediklerinde seviniyor musunuz, öfkeleniyor musunuz?
- Kızmıyorum. Sarıgül, kamuoyunun sevdiği biri. Hakkında benim bildiğim kadarıyla şaibe olmayan bir insan. Faaliyetlerini de izliyorum. Böyle söylemeleri benim için onur vericidir. Desinler!

* İçinizdeki stand-up'çıyı tatmin etmek için mi düşündünüz siyaseti?
- Ben her platformda Türkiye'nin sorunlarını gündeme getirdim. Konuştuğum her şey halkın ilgisini çekiyor. Benim hayatta para sorunum, araba, ev, maaş sorunum yok. Arabam ATO'nun arabasından daha iyi. Bunları geçmiş bir insanım ben. Siyaseti ikbal için istemedim. ATO Başkanlığı koltuğu, milletvekilliği koltuğundan daha güçlü. Buranın gücü daha fazla.

* Siz mi bu koltuğa güç kattınız, koltuk mu o gücü size bahşetti?
- Ben gücümü bu koltuktan almadım. Tabii ki kişiliğimle, yaptıklarımla bu koltuğa güç verdim. Siyasete giriş amacım şu: Buradayken 100 harcayıp 10 alıyorum, tüccarım ve sanayicim için. Siyasette olursam 100 harcayıp 100 alacağıma inanıyorum. Tabii ki bakan olmak isterim. Çünkü Türkiye'nin sorunlarının çözüm yeri orası.

* Siz bunları birilerinin takdirini görmek, aferin almak için yapıyor olabilir misiniz? Herkes sizi sevsin mi istiyorsunuz?
- Herkes sevilmek ister. Sevildiğimi de düşünüyorum. Ama yaptıklarım sevilmek için değil, Türkiye adına çalışıyorum ben.

* Seçim tahmininiz nedir?
- AKP ile CHP 1-2 yarışır. Meclis'e DP dahil 4 parti girer.

* Abdüllatif Şener'in aday olmaması için ne düşünüyorsunuz?
- Şener şu an cumhurbaşkanıydı. AKP aday gösterseydi, sonuç bu olacaktı. CHP destekleyecekti. Şener'i çok samimi buldum. Bence Cumhurbaşkanlığı adaylığı bekliyordu. Aday gösterilmemesine kırıldığı için bıraktığını tahmin ediyorum.