kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
195 dakikalık sınavın sonucu önümüzdeki ayın ortalarında belli olacak.

Sınav bitti, heyecan bir ay daha sürecek

MERKEZ
1 MİLYON 640 bin 259 öğrencinin kaderini belirleyecek 2007 Öğrenci Seçme Sınavı'nda ilk raunt bitti. Sokakların trafiğe kapatıldığı, inşaatların durduğu, klaksonların sustuğu, okul önlerinde velilerin dualar okuyarak beklediği, hayatı 195 dakika durduran sınav hiçbir sorun yaşanmadan tamamlandı. Sınava giren öğrenciler heyecanla temmuz sonunda açıklanacak sonuçları bekleyecek.

TRAFİK SIKIŞTI
Saat 09.30'da başlayan sınava veliler çocuklarını özel araçlarıyla götürmek isteyince özellikle büyükşehirlerde trafik sıkışıklığı yaşandı. Sınav salonlarına zorlukla yetişen adaylar kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. 5 bin 381 binada, 83 bin 583 salonda gerçekleştirilen sınavda 247 bin 242 kişi görev yaptı. Sınavda, iki yıllık meslek yüksekokullarına girmek isteyen öğrenciler 4, lisans programlarını tercih etmek isteyen öğrenciler ise 6 test yanıtladı.

SORUN ÇIKMADI
Velilerin okul bahçelerinde heyecanlı bekleyişleri altında yapılan sınav bütün yurtta hiçbir sorun yaşanmadan bitti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, başkasının yerine sınava girme, sahte kimlik gibi bireysel az sayıda olay yaşandığını, ancak toplu, dişe dokunur, güvenliği tehlikeye atan herhangi bir olay yaşanmadan sınavın tamamlandığını söyledi. Sınava katılan adaylar ÖSYM'nin daha önce açıkladığı gibi soruların kolay olduğunu dile getirdi. İstanbul'da AKP İstanbul İl Başkanlığı adaylara ve yakınlarını bedava çay ve su dağıtırken, Büyükşehir Belediyesi ise kalem seti hediye etti. Türbanlı adaylar türbanlarını sınava girmeden kabinlerde çıkardı.

27 KİŞİ YAKALANDI
Şanlıurfa Birecik ve İskenderun Hatay'da para karşılığında başkasının yerine sınava giren 27 kişi yakalandı. Birecik kaymakamı gözaltına alınan 2'si öğretmen 17 kişinin arkasında büyük bir şebekenin olabileceğini söyledi Diyarbakır'da da sınav salonuna cep telefonuyla giren 10 kişi, kopya çekme girişiminde bulundu. Yetkililer, sınav salon başkanlarının bu kişiler hakkında gerekli işlemi uyguladığını bildirdiler. Gaziantep'de sahte kimlikle başkasının yerine sınava girdiği öne sürülen bir üniversite öğrencisi ve arkadaşı gözaltına alındı. Batman'da 68 yaşındaki M. Emin Gürbüz, yüz binlerce öğrenci gibi ÖSS heyecanı yaşadı. TPAO emeklisi Gürbüz, imkânsızlıklar nedeniyle okuyamadığını, ancak 4 çocuğunun okuması için her fedakârlığı yaptığını söyledi.

HABERİ YOKTU
Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi'ndeki mezuniyet töreninden evlerine dönerken Denizli'de geçirdikleri trafik kazasında babası Mustafa Yenigün, annesi Terlan Yenigün ve dayısı Abdullah Polat'ın yanarak öldüğünü bilmeyen ve kendisi gibi yaralı kurtulan ablası Seda Yenigün ile birlikte hastanede tedavisine devam edilen Erkin Yenigün, dün ÖSS'ye girdi.