kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Vehbi Koç benim hayatımı kurtardı, yoksa işim zordu'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Vehbi Koç benim hayatımı kurtardı, yoksa işim zordu'
-Para biriktirir misiniz?
- Büyük para gelir, büyük para gider bende. Gürbüzcüğüm her şeyi öğretti, bir onu öğretemedi bana.

- Gelecek kaygısı taşır mısınız?
- Her an. Çünkü çok geniş bir ailem var ve mesuliyetim çok fazla. Rahmetli Gürbüz Hanif ilk beraber olduğumuz yıllarda, Vehbi Koç'a anlatmış ikimizin halini. Biliyorsunuz, akrabası Vehbi Bey... Demiş ki, "Benim çok genç bir hanımım var. Ben ona ne verirsem, gidip hemen ailesine veriyor. Hiç kendisine ayırmıyor." Vehbi Koç benim hayatımı kurtaran cevabı vermiş: "Bırak dilediği gibi yapsın. Ailesine bu kadar bağlı, düşkün insandan zarar gelmez. Olan parana olsun!" Gürbüz hep, "Vehbi Bey senin hayatını kurtardı, yoksa ben seni paradan yana çok daha sıkabilirdim," derdi.

- Mide kanserinden öldü ve siz her şeyinizi kaybettiniz. O sırada nikâhsız birliktelik yaşayan kadınların haklarını savunmak için, emsal olacak bir dava açabilirdiniz...
- Gürbüz Koçlarla, Mermercilerle, Çubukçularla akrabadır. Şu an imparatorluğun başındaki Mustafa Koç bile ne dedi bana biliyor musunuz? "Banucuğum, yaptıkları o kadar incitici ki inanamıyorum. Sen de boşver, zaten sana da yakışmazdı." Mesela kardeşim son günlerinde "Abla artık eniştemden bir şeyler iste, gidiyor," diyordu. Bense ona, "Sen ne iğrenç bir kardeşsin. Meleğim ölüyor," diyordum. Güzelim, o da iyiliğinden beni uyarıyordu. Kâğıt gibi bir suratla yaşadım ben o günleri.