kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Soldan sağa yarışmanın ücüncüsü Zeynep Tosun, birincisi Deniz Koparal ve ikincisi Rıza Fergana.

Moda dünyasına taze kan

BURCU ALDİNÇ
09.06.2007
Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Hakan Yıldırım gibi tasarımcıları moda dünyasına kazandıran İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın bu yılki ödülleri; Indigo Kadınlar, Gelinler ve Labirent Faresi adlı koleksiyonlara verildi..
Bu yıl 16'ncısı düzenlenen İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Genç ve yetenekli Türk tasarımcılarını, moda dünyasına kazandırmak ve uluslararası platformda tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmanın bu yılki teması, modacı Hakan Yıldırım'ın kararıyla 'ödül' oldu. Bu temadan yola çıkarak farklı koleksiyonlar hazırlayanlar arasında kazananlar; 'Indigo Kadınları' koleksiyonuyla Deniz Koparal, 'Gelinler' koleksiyonuyla Rıza Fergana ve 'Labirent Faresi' koleksiyonuyla Zeynep Tosun oldu.

DÜNYACA ÜNLÜ JÜRİ
Daha önce de Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Ümit Ünal, Arzu Kapro, Bora Aksul gibi isimleri moda dünyasına kazandıran yarışmanın jüri üyeleri Türk ve dünya modasına yön veren isimlerden oluşuyordu. Yarışmaya katılanlar en çok Hüseyin Çağlayan, Atıl Kutoğlu, Ece Ege, Dice Kayek, Mehmet Hotiç, Abdullah Kığılı gibi isimlerle birlikte çalışma yapmaktan memnun olduklarını dile getirdiler. Yerli modacıların dışında Fransız Hazır Giyim Federasyon Başkanı Jean Pierre Mocho, G Star'dan Pierre Morriset, Cacharel'den Jean Bousquet, Guess'in Tasarım Direktörü Angelo Bruni, Bread&Butter'dan Karl Heinz Muller gibi dünyaca ünlü isimler de jüri üyesi olarak Türkiye'ye geldi ve koleksiyonları bire bir yakından gördü.

UÇUK AMA GİYİLEBİLİR
İHKİB Yönetim Kururlu Üyesi Kemalettin Güneş, dereceye giren koleksiyonları seçerken, tasarımların özgün ve giyilebilir olmalarına dikkat ettiklerini belirtti. Katılımcılar tasarımlarını mini bir defileyle tanıtma şansı elde ederken, Ece Sükan, Güzide Duran, Cansu Dere, Sema Şimşek gibi profesyonel mankenler de onlara podyuma çıkarak destek verdi.

PARA VE EĞİTİM ŞANSI
Yarışmada dereceye giren Deniz Koparal, Rıza Fergana ve Zeynep Tosun, yurtdışında en seçkin moda tasarım kurumlarında eğitim bursunun yanı sıra para ödülü de kazandılar.