kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Arzu Gökalp Metin Yurdagül Şener Astan Mehmet Tütüncü Zuhal Şeker

'Kola pazarında büyük şehirler ve süpermarketlerde ikinciyiz'

Ülker Gıda Grubu Başkanı Tütüncü, gazlı içecek ve meyve sularında bu yıl yüzde 24 büyüme hedeflediklerini söylerken, İçecek Grubu Başkanı Aslan da, "Kola pazarında büyük şehirlerde ikinciliğe yerleştik" diye konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Kola pazarında büyük şehirler ve süpermarketlerde ikinciyiz'
Ülker Şirketler Topluluğu Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, gazlı içecek ve meyve sularında 2006 yılında 360 milyon litre olan üretimi bu yıl 445 milyon litreye çıkararak yüzde 24 büyüme hedeflediklerini söyledi. Tütüncü, 2007'de yüzde 40 ciro artışı beklediklerini belirterek, "Süt ve sütlü içeceklerde ise, 2006'ya göre yüzde 17 artış ile yüzde 32 ciro artışı hedefliyoruz. 2006'da 303 milyon YTL ciro elde ettik. 2007 yılında ise 425 milyon YTL ciro öngörüyoruz" dedi. İçecek Grubu Genel Müdürü Şener Astan da, 2002 yılında faaliyete geçen Della Gıda'da en son teknolojiyle üretim yapıldığını kaydetti. Haftanın 7 günü 24 saat çalışan Della Gıda'nın 16 ülkeye ihracat yaptığını ifade eden Astan, "Ürünlerimiz Amerika'dan Fransa'ya İngiltere'den Ürdün'e kadar ihraç edilmekte. Bunun sonucunda yılda yaklaşık 40 milyon bardak ürünümüz yurtdışında tüketilmekte" dedi. Cola Turka'nın piyasaya girmesiyle pazarın yüzde 52 büyüdüğünü söyleyen Astan, şöyle konuştu:

KİŞİ BAŞI TÜKETİM ARTTI
"Kişi başına yıllık kola tüketimi 19 litreden 30 litreye çıktı. Gazlı içecek pazarının yüzde 67'sini oluşturan kola içiminin arkasında fiyatlardaki iyileşme ve aynı oranda kalması ile promosyonlar etkili oldu. Yüzde 13 pazar payına sahip olan Cola Turka ile Pepsi arasında ikincilik yarışı kıyasıya sürüyor. Büyük şehirlerde ikincilik bizde." Ülker İçecek Grubu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Gökalp, kola pazarında satışın yüzde 49'unun bakkallarda gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Yüzde 29'u süpermarketlerde gerçekleşiyor. Ülker'in markası Cola Turka, süpermarketlerde ve büyük şehirlerde ikinci sırada yer alıyor. Süpermarketlerdeki pazar payı yüzde 16" diye konuştu. Gökalp, kola satışlarının yüzde 20'sini gerçekleştiren İstanbul'da yüzde 10, Ankara'da yüzde 10, İzmir'de yüzde 7'lik pazar payına sahip olduklarını söyledi.
Haberin fotoğrafları