kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
BALÇİÇEK PAMİR

Erkek boşanıyorsa mutlaka başka biri vardır

Hiçbir erkek var olan düzenini, bir başkası yoksa bozmaz. Hem niye bozsun ki? Dolayısıyla kocasının kendisini aldatmasına göz yuman kadınların çoğu, boşanmayı böyle geciktireceğine inanıyor ama yanılıyor.
"Bomba gibi bir haberim var," dedi arkadaşım, "Yılın dedikodusu!" Üç kadın masanın üzerine biraz daha eğildik. Doğumdan bu yana ilk defa dışarı çıkıyorum. Kız arkadaşlarla öğle yemeği o kadar iyi geldi ki, bir ay daha evden dışarı adım atmasam olur yani! Neymiş bu bomba haber? "Filanca boşanıyormuş." Pes yani! Türkiye'nin çok yakından bildiği bir işadamı. Hep verdiği aile babası imajıyla tanınır. Karısına düşkün, çocuklarına hayran. Her fırsatta aileye verdiği önemi anlatır. Öylesine hoş öylesine sevecen bir adamdır ki... İsim sormayın bana, isimlerle işim olmaz benim. Zaten yakında kokusu çıkmaya başlar. Ben bile duyduğuma göre, ortaya çıkması an meselesidir. "Peki neden?" diye soruverdim. 25 yaşında bir kadınla berabermiş! Yüzümüzü ekşittik. O da mı yani...
İddia ediyorum, eğer bir erkek gelip bilmem kaç yıllık karısına "Ben ayrılmak istiyorum, bunaldım, sen yoluna ben yoluna," diyorsa, inanın ortada başka bir kadın vardır. Hiçbir erkek varolan düzenini, başkası yoksa bozmaz. İki kere iki dört. Hem niye bozsun ki? Dolayısıyla kocasının kendisini aldatmasına göz yuman kadınların çoğu, boşanmayı böyle geciktireceğine inanıyor. Adamlar da ailesiyle alışveriş ettiği dükkândan sevgililerine de hediye almaktan çekinmiyor. Aynı restoranda karısıyla yemek yerken, karşı masada oturan sevgilisine göz süzmekten bile kaçınmıyor. Niye kaçınsın ki, alan memnun satan memnun! Babaannem "Bir erkek 7'sinde neyse 70'inde de odur, 'Değiştireceğim,' diye evlenirsen büyük hüsranla karşılaşırsın," derdi. Haklı aslında! Ama benim anlamadığım çapkınlıkta işi olmayan, evine ailesine düşkün erkeklere ne oluyor? Hepsi toptan delirdi mi? Yoksa salgın hastalık mı bu? En çok da evini yuvasını bırakıp genç sevgiliye kaçan adamların beraber oldukları genç kızlara, kadınlara şaşırıyorum. Onları her gördüğümde "Sen de yaşlanacaksın bir gün, adam her zaman her dem daha tazenin daha gencin peşinde olacak. Üstelik koy elini vicdanına, bugün kaç yıllık yol arkadaşını yüzüstü bırakan yarın..." diyesim geliyor. Sonra da "Sana ne?" diyorum. Herkesin cehennemi kendisine. Ben anne babası boşanmış biriyim. Yine de hâlâ evlilik kurumuna inanan bir hayalperestim. O yüzden de midem bulanıyor olup bitenlerden.