kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Lüksü satın değil ödünç alın

ESRA ÇORUH
02.06.2007
İngiltere ve Amerika'daki 'kiralama' sitelerinin giderek artması, pek çok kişinin lükse ulaşmasını sağlıyor. Bir gece çantasını veya bir mücevheri haftalık ya da aylık olarak ödünç alabiliyorsunuz..
Moda tutkunusunuz ama modayı takip etmek için bütçeniz uygun değil. Ya da bir çanta için binlerce YTL ödüyor ama bir sonraki sezonda 'out' olduğu için kullanamıyorsunuz. E, ne de olsa geçmiş sezona ait bilinen bir parçayı taşımak, karizmayı çizdirir... Bu durumu göz önünde bulunduran zeki ve girişimci Amerikalılar, açtıkları 'kiralama' siteleriyle moda tutkunlarına hizmet veriyor. Bu hizmeti aslında çok basit; siteye üyelik aidatını ödüyor, sonra sitede bulunan sezon çantaları, aksesuvarlar ve daha neye ihtiyacınız varsa haftalık ya da aylık ücret karşılığında bunları kiralıyorsunuz. Her şey internet yoluyla... Kimse sizi tanımıyor, görmüyor. Çantanız kuryeye teslim ediliyor, süre bitiminden sonra siz çantayı tekrar bir kuryeye vererek geri yolluyorsunuz. Diyelim çantayı çok sevdiniz ve ayrılmak istemiyorsunuz... Bunun da çözümü var; size kullanılmış çantanın değerini bildiren siteden bu çantayı satın alabilirsiniz!

TÜRKİYE'YE DE GELEBİLİR
Bu sitelerin kurucuları girişimci kadınlar... Kuruluş hikâyelerini anlatırken de hepsinin çanta tutkunu olduklarını görüyoruz. 'From Bags To Riches' sitesinin sahibi, "Gucci çantalarıyla tanıştıktan sonra, çanta tutkunu oluverdim. Her sezon yeni modeli gördüğümde ona sahip olmak istedim. Sonra Fendi çantaları bir anda moda oluverdi. Bir baktım ki, bu sefer Fendi'nin peşindeyim... Sonuç, yeni çantalar, yeni modeller, yeni renkler ve harcanan paralar... Sonra bu site doğdu. Kadın ruhunu anlayan bir site olduğunu düşünüyorum. Yaşı 14 de, 114 de olsa, her kadın bir dizaynır çanta takma arzusu taşır. O çantayı takıp, kendilerini iyi hissedeceklerini biliyorum," diye açıklıyor Kara Richter siteyi neden kurduğunu. Siteler Versace, Louis Vuitton, Chanel, Bottega Venetta gibi oldukça popüler markaların modellerini kiralıyor. Ortalama bin dolarlık Balenciaga marka bir çanta için haftalık kiralama ücreti 60, aylık kiralama ücreti de 175 dolar. Bu sitelerin Türkiye'ye gönderimi şu an için maalesef yok. Ama bu tür sitelerin Amerika dışında Almanya, İngiltere gibi ülkelerde de yaygın olduğunu düşünürsek, yakında Türkiye'ye de geleceği kesin. İşte yeni iş fırsatı arayanlara ya da gardırobunda 10'dan fazla sezon çantası olanlara fırsat! Hem siz çantanızdan para kazanın, hem de moda tutkunları her ay yeni bir çanta takma fırsatı yakalasın! Bottega Venetta

Sitelerin adresleri

www.kissmybag.com www.bagborroworsteal.com www.frombagstoriches.com www.chipchick.com
Haberin fotoğrafları