kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzinleri 22 Temmuz'a göre ayarlayın

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
İzinleri 22 Temmuz'a göre ayarlayın
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23'üncü Dönem Milletvekili Seçimlerinde sandıklarda görev yapacak nitelikte olan personelin izinlerinin belirlenmesinde seçim tarihinin dikkate alınmasını istedi.

Başbakan Erdoğan, 23'üncü Dönem Milletvekili Seçimleriyle ilgili bir genelge yayınladı. Erdoğan Resmi Gazete'de yayınlanan genelgede, TBMM'nin seçim kararı almasının ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan seçim takviminin uygulamaya konulduğunu anımsattı.

Erdoğan, Anayasanın 79'uncu maddesinde öngörülen "Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü" ilkesinin gerçekleşebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca da her türlü desteğin verilmesinin önem taşıdığını ifade etti.

NİTELİKLİ PERSONEL


Sandık kurullarının, daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelden destek alınması suretiyle oluşturulacağını belirten Erdoğan, seçimin sağlıklı olarak yürütülebilmesi için sandık kurulunda görev verilecek personelin tecrübeli, eğitim düzeyi yüksek ve ihtiyacı karşılayacak sayıda olması gerektiğini bildirdi.

Erdoğan genelgesinde şöyle dedi: "Seçimin yukarıda belirtilen ilke doğrultusunda başarıyla gerçekleştirilerek millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansımasına imkân tanınması amacıyla sandık kurullarında başkan ve üye olarak görev yapabilecek nitelikteki kamu personelinin yıllık izinlerinin plânlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu görülmektedir.

Bu itibarla, il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirlerin ivedilikle alınmasını önemle rica ederim."

(ANKA)