kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milli Savunma Bakanı Gönül'ün veda ziyaretleri

AA
Yeni Haber
Milletvekili Genel seçimlerinde AK Parti'den İzmir ikinci bölge birinci sıradan milletvekili adayı gösterilen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli'ne veda etti.

Bakan Gönül, veda ziyaretleri için geldiği İzmit'te, yerel gazeteler ile televizyonların temsilcilerinin ardından, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret etti.

Sözer tarafından törenle karşılanan Gönül, daha sonra sırasıyla Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Canan, Kocaeli Barosu Başkanı Ersayın Işık ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde yaptığı açıklamada, Kocaeli'ne önce vali olarak, daha sonra ise 2 dönem TBMM Başkanvekili ve 2 hükümette de bakan olarak hizmet yapma imkanı bulduğunu söyledi. Bu hizmetin kendiliğinden oluşmadığını ifade eden Gönül, şunları kaydetti:

''Bu değerli bir kadronun bizi ileriye götürmesiyle oldu. Bu kadronun en önemli figürlerinden birisi İbrahim bey. İbrahim bey buraya gelmeden de uzun süre belediye başkanlığı yapmıştı.

Ama Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı hizmetler, Kocaeli'nin çehresini ve tarihini değiştirdi. Bu sebeple kendisi ile iftihar ediyoruz.

Bir zamanlar böyle bir yerde böyle bir arkadaşımızın bulunmasını hayal bile edemezdik. O hayalimiz gerçekleşti. Bundan son kendisine başarılı çalışmaların devamını diliyorum.''


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yaptığı hizmetlerle Kocaeli halkının gönlünde taht kurduğunu belirtti.

Her zaman tecrübelerinden yararlandıkları Vecdi Gönül'ü hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade eden Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

''Biz, her zaman sayın bakanımızdan, büyüğümüzden, ağabeyimizin tecrübelerinden istifade ettik. Sıkıştığımız zaman başvurduğumuz, bize rehberlik eden, büyüklük eden, yol gösteren bir büyüğümüz olarak gördük. Sadece milletvekili, bakan olarak değil hepimizin ağabeyimiz.

Ben tekrar Kocaeli'nden milletvekili adayı olmasını arzu ediyordum. Ama, böyle taktir edilmiş. ona saygı duymaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı Kocaeli halkı adına teşekkür ediyoruz ve minnettarlığımızı, şükranlarımızı sunuyoruz. Hiçbir zaman kendisini unutmayacağız.''


Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu, Gönül'e Hereke ipek halısı hediye etti.