kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yozgat emniyet müdürü görevden alındı

Yeni Haber
Yozgat'ın Sorgun İlçesi Emniyet Müdürü Aydoğan Asar, 20 Mayıs tarihinde ilçede yaşanan olaylar sonrası görevinen alındı. Emniyet Müdürü Aydoğan Yozgat merkezde görevlendirildi. Yerine ise Yozgat Bölge Trafik Müdürü Güngör Eren atandı.

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde 20 Mayıs tarihinde çıkan olaylar sonrası ilçe emniyet müdürü merkeze alındı. Sorgun Emniyet Müdürü Aydoğan Asar'ın merkeze alınması sonrası yerine Güngör Eren atandı.

Sorgun ilçesinde 20 Mayıs akşamı para karşılığı fuhuş yaptırdığı iddia edilen bir kişinin şehir merkezinde alkollü olarak küfretmesiyle olaylar çıkmıştı. Olayların büyümesiyle gece geç saatlere kadar süren tepkiler nedeniyle ilçede 1 otomobil ve 7 ev yakılmıştı. İlçe halkının tepkisinin ikinci günde sürmesi nedeniyle çevre illerden de çok sayıda polisin takviye edilmişti.

İki gün süren olaylar sonrası göz altına alınan 33 kişiden 9'u tutuklanmıştı. Olaylar ile ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişleri bir soruşturma başlatmıştı. Müfettiş raporlarında polisin kusurlu görülmediği öğrenildi.