kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıkılınca abur cubur atıştırma huyundan şimdiden vazgeçirin

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
İLİŞKİLİ HABERLER
Sıkılınca abur cubur atıştırma huyundan şimdiden vazgeçirin
* Kızım sınava hazırlanırken sürekli yemek yiyor, yüzünde sivilceler çıktı ve 10 kilo aldı; sizce onunla konuşayım mı?
Kilosunu değil, kaygınızı konuşun. Yaşadığı sınav ve performans kaygısından dolayı aşırı yemek davranışlarına yansımış olabilir. Burada 'yemek yeme' ya da 'az ye' demekten çok, bu çocuğun kaygısına yardımcı olmak lazım. Sıkıldıkça yemek yeme davranışı alışkanlığa dönüşürse; sonraki hayatında da her sıkıldığında, beklentisi yüksek olduğunda ya da sevdikleriyle çatıştığında bu durumun davranış kalıbı olarak devam edebilir.

* Kızım sınava hazırlanma stresi yerine sürekli giyinip süslenme derdinde, kursa bile flört etmek için gittiğini düşünüyorum, dersleri de hiç parlak değil. Sınava bir hafta varken tavrım ne olmalı, bu haline göz mü yumayım?
Çocuğunuzu şimdiye kadar yeterince takip etmediyseniz, genç kızın değer sistemleri bozulmuş olabilir. Bu dünyada güzellik ve karşı cinsle ilişkisi onun önceliği ise sınava bir hafta kala yapabileceğiniz bir şey yok. Bu durumda biraz kendinizi sorgulamanız gerekli. Gençlere sağlıklı bir kişilik ve meslek kazandıralım. Bu genç kızın kişilik oluşumundaki, yaşamla ilgili değer yargılarındaki sıkıntıları daha sonra psikolojik olarak ele alınmalı.