kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

'Enerji Hukuku' kitabı mutlaka okunmalıdır

Rekabet Hukukçusu Prof.Dr.Yılmaz Aslan ile iktisatçı Prof.Dr.Erol Katırcıoğlu'nun öncülüğünde bir grup rekabet hukuçusu tarafından kaleme alınan, Elektrik piyasasında Rekabet ve regülasyon'u ön planda tutan 'Enerji Hukuku' nun birinci cildi Ekin yayınevi tarafından yayınlanarak satışa sunulmuş.
Enerji sektöründeki gelişmeleri rekabetçi bir gözle kaleme alarak hazırlanan bu kitabı büyük bir zevkle okudum.
Uzun süreden beri dünya gündemini meşgul eden elektrik sektörünün yeniden yapılandırılması ve serbestleştirilmesini irdeleyen kitap, artan enerji talebi karşısında enerji kaynaklarının tükenmekte olduğu bu süreci analiz etmektedir. AB gündeminde de bulunan enerji ve elektrik piyasasının serbestleştirilmesi ve rekabete açılmasına dikkat çekilmekte, ülkemizde de elektrik piyasasının yeniden yapılandırılmasını ve serbestleştirilmesi üzerinde durmaktadır.
Elektrik sektörünün yeniden yapılandırılması ve rekabete açılması yaklaşan arz sıkıntısı ile birlikte önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla ve çok daha yoğun bir şekilde konuşulacak ve tartışılacaktır. 'Hukuk ve rekabet' açısından ele alınan bu kitabın ülkemizin elektrik politikaları ve de elektrik piyasası ile ilgili şirketler açısından çeşitli politika ve strateji önerileri içermesi, 'Enerji Hukuku' kitabının önemli bir okuyucu kitlesine hitap edeceğini umuyorum. Sonuç olarak bu kitap her kesin okuması gereken bir kitaptır.