kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

İMKB Genel Kurulu'nda yaşananlar

İMKB Genel Kurulunda nostalji yaşandı . Divan Başkanı dostum Bedii Ensari haklı olarak Başbakanlık tasarruf genelgesini eleştirdi. Bazı üyeler Genel Kurul'da su ve meşrubat ikramı masraflarını kendileri karşılamak istediğini bildirerek dolaylı olarak İMKB de yaşanan tasarruf genelgesini eleştirmek istedi. Divan Başkanı Bedii Ensari toplu sözleşmeden yararlanamayan Başkan Yardımcılarının da bu haklardan yararlanması gerektiğini oylayıp Genel Kurul toplantı zabıtlarına geçirdi.
İMKB üyeleri bu eleştirileri Hükümete yönelteceğine, bu uygulamaları şahsi menfaatleri için kayıtsız ve seyirci kalan Başkan Birsen'e yöneltselerdi daha yerinde olurdu. Gerek tasarruf genelgesi ve gerekse Başkan Yardımcılarının Toplu sözleşmeden yararlanamama uygulamasının tek sorumlusu İMKB Başkanı Osman Birsen'dir. Bürokrasinin 'Dayan Osman' ı koltuğunu kaybetmeme uğruna bütün bu olanlara seyirci kaldı ve hiç diretmedi. Ne zaman onun koltuğu tehlikeye girdiyse o zaman konuşmaya başladı. Hükümet değişikliğinde koltuğunu korumak uğruna yaptığı girişimlerin yüzde birini tasarruf genelgesi ve Toplu sözleşme için harcasaydı bu sorunlar çözülürdü. Koltuğunu korumak için İ MKB
deki bir uzmanı bağlı olduğu Bakan Şener'e danışman olarak geçici görevle görevlendirmesine rağmen, sürekli çift maaş almasına katkı sağlayan Birsen değil mi? Aynı kişiyi İMKB iştiraklerinin yönetim kuruluna görevlendirme yapanda kendisi. O uzmana Ankara'daki otel masraflarını karşılayan yine Birsen. Koltuğunu korumak için AK Parti'ye yakın bir ismi
İMKB ye danışman yapan kendisi. İMKB ilgi alanına girmeyen Bakan Şener'in memleketi Sıvas Spora 200 milyar bağış kararı alan kendisinden başkası değil. Altın Borsası Başkanı 10 milyarlık bir bağış için bugün yargılanmasına rağmen, Sıvas Spora 200 milyar bağış ile Rize'ye yaptıkları bağış ve sponsorluklar için İMKB Başkanı yargılanmadığı gibi koltuğunu bu sayede korudu.
İMKB Genel Kurul'daki eleştirilerin hedefi bence yanlış adres. 10 yıldır İMKB'ye hiç katkı sağlamayan başkan Birsen olmalıydı.