kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Times gazetesi Hayrünisa Gül’ün evine misafir oldu

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Times gazetesi Hayrünisa Gül’ün evine misafir oldu
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir röportaj yapan Times gazetesi, Hayrünisa Gül'ün evine misafir oldu.

Gazetenin Hayrünisa Gül hakkında yorumu ise "Bu hayat dolu ve sempatik bayanın Türkiye'deki siyasi fırtınanın kalbinde olduğuna inanmak çok zor" şeklinde oldu.

Dışişleri Bakanlığı konutunda Hayrünisa Gül'ü ziyaret eden Times gazetesi muhabirleri, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün eşinin kendilerine çay ve Türk tatlıları ikram ettiğini yazdı. Sürekli gülümsediği belirtilen Hayrünisa Gül'ün, çocukları, bahçesi, engellilere yapılan yardımlar gibi pek çok konuda konuştuğu kaydedilen haberde, Gül'ün sadece "başını kapatan, çiçek desenli ve son derece tartışmalı ipek parçası" hakkında konuşmadığı ifade edildi.

"Bu hayat dolu ve sempatik bayanın Türkiye'deki siyasi fırtınanın kalbinde olduğuna inanmak çok zor" ifadelerinin yer aldığı haberde, son dönemdeki gelişmelerin Türkiye'de ordu ve hükümeti karşı karşıyla getirdiği, laiklerle dindarların arasını açtığını, bir milyon eylemciyi sokaklara döktüğünü ve ülkeyi aslında kimin yönettiğini göstermek için erken seçimlere gidilmesine neden oldu vurgulandı.

42 yaşındaki Hayrünisa Gül'ün başörtüsünün "sıkı laikler" için hoş bir ipek kumaş değil büyük bir kırmızı bez parçası olduğu ifade edilen haberde, laikler için başörtüsünün Çankaya Köşkü'ne çıkmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Gizli bir ajandaları olup olmadığı sorusuna Hayrünisa Gül'ün gülüp "hala arıyorum" şeklinde espriyle yanıt verdiği ifade edilen haberde, Gül'ün başörtüsü hakkında "Tamamen kendi tercihlerim olarak gördüğüm bir konuda ön yargılarla karşılaşmak beni gerçekten üzüyor" dediği aktarıldı.

"HAYRÜNİSA GÜL İSLAM'IN HOŞGÖRÜLÜ YÜZÜNÜ YAŞIYOR"

Haberde, günde beş vakit namaz kılan, başörtüsü taktığından üniversiteye gidemediği için Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüren Hayrünisa Gül'ün tartışmasız bir dindar olduğu belirtildi. Times gazetesi ancak Hayrünisa Gül'ün Taliban üyesi gibi değil, modern, Batı görüşlü bir kadın olduğunu ve İslam'ın hoşgörülü yanını gösterdiğini yazdı.

Haberde Gül'ün erkek bir muhabirle konuşmaktan ve elini sıkmaktan mutlu olduğu ve ailesindeki bütün kadınların başörtüsü takmadığı da ifade edildi.

Times gazetesine, eşinin Cumhurbaşkanı olması halinde kendisinin yapacaklarını da anlatan Hayrünisa Gül, Türk kadınlarının eğitimi, kadınların siyasi ve yasal haklarından haberdar olmaları için çalışacağını söyledi.

(ANKA)