kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doktorlar dolandırıldı iddialarına soruşturma

Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Orhan Gümrükçüoğlu, Bakanlığın internet sitesindeki kimlik ve diploma bilgileri kullanılarak yüzlerce doktorun dolandırıldığı iddiaları ile ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Orhan Gümrükçüoğlu, Bakanlığın internet sitesinde bulunan ve Türkiye'deki tüm doktorların kimlik bilgilerinden, diploma numarasına kadar sorgulama yapılabilen sayfanın yüzlerce hekimin dolandırılmasına neden olduğu iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan söz konusu olayla ilgili kendilerine bir bilgi ulaşmadığını belirten Gümrükçüoğlu, "Doktorların, sosyal güvenlik kurumlarının çalışmalarına yardımcı olacak diploma ve kimlik bilgileri çeşitli yollarla ulaşılabilecek bilgilerdir." dedi.

Herhangi bir vatandaşın baba adı, anne adı, doğum yılı, cinsiyeti ile ilgili bilgiler ile Mernis kapsamında vatandaşlık numarasına internet üzerinden ulaşılmasının mümkün olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "Bankalardan kredi kartı alımında ise, yine bankalardan alınan bilgiye göre, Bakanlığımızın Doktor Bilgi Bankası'nda olmayan anne adı, anne kızlık soyadı, vergi levhası veya maaş bordrosu gibi bilgiler de istenmektedir. Dolayısıyla; Doktor Bilgi Bankası'ndaki bilgilerden bir bankanın kredi kartı işlemlerini tamamlamak mümkün değildir. Buna rağmen, olay incelenerek varsa eksiklikler gözden geçirilecektir." diye konuştu.

CHA