kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

KDV oranı yüzde 8'e inen ürünler

İLİŞKİLİ HABERLER
KDV oranı yüzde 8'e inen ürünler
1 Haziran 2007'den itibaren dondurulmuş sebze ve meyveler ile bunların sularının da KDV'si yüzde 8'e indirildi.

Küçük ve büyük baş hayvanlar ile kümes hayvanları ve balıkların etlerinden elde edilen sosis, salam, pastırma, sucuk gibi katkılı ürünleri.

Şeker kamışından elde edilen şekere de aynı şeker pancarından elde edilen kristal ve kesme şekerde olduğu gibi yüzde 8 KDV uygulanacak.

Çay, kahve, baharat, havyar, dondurma ve yenilen diğer buzlar, bisküvi, kek, gofret, soslar, çeşniler, hardal, ketçap, mayonez, çorba, et suyu, sofra tuzu.

Meyan kökü, meyan balı, meyan hülasası, defne yaprağı, sumak yaprağı, ıhlamur, kekik, adaçayı, mahlep, çöven, kimyon, susam, anason, haşhaş tohumu, rezene tohumu, süpürge teli ve tohumu, kapari (kebere), harnup (keçiboynuzu), harnup çekirdeği, zerdali çekirdeği, kayısı çekirdeği, kişniş, acıbadem, kuzu göbeği mantar, şeker pancarı.

Havyarın KDV'si de yüzde 18'den yüzde 8'e indi.

Meşrubat, gazoz, kolalı içecekler, çikolata (beyaz çikolata hariç), şekerler, şekerlemeler, çikolatalar ve gofretler.

Beyaz çikolatanın KDV'si ise 1 Ocak 2008'de yüzde 8'e inecek.

1 Ocak 2008 tarihinden itibaren, lokanta, kebapçı, içkili lokanta, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan ya da diğer şekillerde yemek hizmeti sunulan yerlerde, KDV oranı yüzde 8 olacak. Ancak, bu tür yerlerde verilen alkollü içkilerin KDV'si yüzde 18 olarak uygulanacak. Gazino, bar, diskotek, pavyon, birahane ve kokteyl salonlarında ise, KDV yine yüzde 18 olarak uygulanacak. 8 arak ygulanacak.

Pastanelerin KDV'si de 1 Ocak 2008'den itibaren yüzde 8'e inecek.