kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aile baskısı soyadı değiştirtti!

BAŞAK ÇOKAN
Bir sperm bankasından aldığı spermle hamile kalan manken Leyla Kömürcü, akrabalarının baskısı sonucu soyadını değiştirme kararı aldı. Bebeğin adı 'Kayra' soyadı ise 'Bilginel' olacak..
Amcaları hakaret etti!
Amerika'da sperm bankasından aldığı spermle hamile kalan ilk Türk olan manken Leyla Kömürcü ile akrabaları arasında 'soyadı' kavgası çıktı. Anne-babasının kendisine destek olduğunu anlatan Kömürcü, amcaları tarafından ise hakarete maruz kaldığını söyledi. 7 aylık hamile Kömürcü, baskılara dayanamadığı için soyadını değiştirme kararı aldı: Çocuğu kendim dünyaya getirme kararı aldım, soyadına da kendim karar verebilirim.

'Bilginer'den vazgeçtim!
İlk önce 'Bilginer' soyadını almayı düşündüğünü söyleyen Leyla Kömürcü, 'reklam yapıyor derler' diye bu kararından vazgeçtiğini belirtti. Kömürcü şöyle konuştu: 'Bilginer' soyadı Haluk Bilginer'e ait olduğu için ben de 'Bilginel' soyadını almaya karar verdim. Annem-babam da kararımı olumlu karşıladı." Kömürcü bebeğinin isminin de Kayra' olacağını söyledi.

Duruşma bugün!
Leyla Kömürcü'nün soyadını değiştirmek için açtığı davanın ilk duruşması bugün görülecek. "Hiç kimse annelik hakkımı elimden alamaz" diyen Kömürcü, bu davayla çocuğu uğruna amcalarını reddettiğini de gösterdi.