kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya hali

ABD
Çocuksuz kadın da mutlu olabiliyor
ABD'deki Florida Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma "Çocuksuz kadınlar mutsuz olur" düşüncesinin tamamen yanlış olduğunu ortaya çıkardı. 6 bin kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre, orta yaşlı kadınlar için maddi güvence ve sağlıklı olmak mutlu hissetmek için yeterli oluyor ve bunlara sahip olan çocuksuz kadınlar da anneler kadar hayattan keyif alabiliyor. Araştırmadan çıkan bir başka sonuç ise genç yaşta anne olanların depresyona girdiği, buna karşın orta yaşlarda çocuk sahibi olan kadınların anneliğin keyfini daha iyi çıkartabildiği oldu.

ABD
'Kanserim' demeyen De Niro davalık oldu
ABD'nin dünyaca ünlü aktörü Robert De Niro aleyhinde, hastalığı hakkında yalan söylediği iddiasıyla dava açıldı. Sigorta şirketi Fireman's Fund açılan davada, 2003'te "Hide and Seek" filminin çekimleri öncesinde prostat kanseri teşhisi konulan De Niro'nun kendilerini, sağlık durumu ile ilgili olarak yanılttığını iddia etti. De Niro'ya kanser teşhisi konması üzerine filmin çekimleri ertelenmişti. Ertelemeden dolayı sigorta şirketi Fireman's Fund, Fox stüdyolarına 1.8 milyon dolar ödemişti. Bu ödemeden De Niro'yu sorumlu tutan sigorta şirketi aktörü açık davranmamakla suçluyor.

PAKİSTAN
Damat kadın çıkınca polis çifti tutukladı

Pakistan polisi Shumail Raj ve Shahzina Tariq'i dün, "cinsiyetleri hakkında yalan söyledikleri" gerekçesiyle tutukladı. Geçen yıl evlenen çiftin tutuklanmasına neden olansa 16 yıl önce cinsiyet ameliyatı geçiren Raj'ın aslında bir "kadın" olması... Olay gelinin babasının mahkemeye başvurarak iki kadının evlendiğini söylemesiyle ortaya çıktı. Transeksüelliğin tabu olduğu ülkede bu olay büyük yankı uyandırdı.
Haberin fotoğrafları