kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Marka alıp az ödemek

12.05.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Marka alıp az ödemek
Yabancı marka istilası sadece lüks markalarda olmadı. Geçtiğimiz hafta Mecidiyeköy'de açılan Hollandalı mağaza zinciri C&A, uygun fiyatlara sunduğu çocuk, kadın ve erkek koleksiyonlarıyla tüm Avrupa'da bilinen bir marka. 120 bin farklı ürün çeşidiyle dünyanın en büyük hazır giyim mağaza zincirlerinden olan C&A, 7'den 70'e her yaş ve beden grubu için ürünler sunuyor. 2007 sonuna kadar, İstanbul ve Ankara'da dört, Eskişehir'de bir olmak üzere Türkiye'de toplam beş mağaza daha açılması planlanıyor. Herkesin merakla beklediği bir başka marka da H&M. Trendleri yansıtan geniş koleksiyonu ile ünlü mağaza, İstinye Park'ta açılacak. Dünyaca ünlü ayakkabı ve aksesuvar markası Aldo'da fiyatlar 39-499 YTL arasında değişiyor. 1972 yılında Kanada'da kurulan marka; Amerika ve İngiltere'de zengin model çeşitleriyle büyük ilgi görüyor. Unitim'in Türkiye'ye getirdiği markanın ilk mağazası, Bağdat Caddesi, Suadiye'de açıldı. Bilsar Tekstil tarafından Türkiye'ye getirilen başka bir marka da; Fred Perry. 1909 İngiltere doğumlu, tenis oyuncusu Frederick John Perry'nin kendisine ter önleyici bileklik üretmesiyle doğan marka, 1940'lı yıllarda sokaklara ve rock müziğe doğru kayarak gençlere ve tasarıma yönelmiş. Bugün Londra'dan Tokyo'ya hatrı sayılır bir müdavim kitlesine sahip. Bir diğer yeni adres de, iddalı giyim tarzını tercih edenler için... Yunanistan'ın ünlü markalarından Zinas; Los Angeles, Miami, New York, Paris ve Milano'dan sonra Nişantaşı'nda açılıyor. Catherine Zeta Jones ve Paris Hilton gibi isimlerin tercihi olan Zinas kaliteli kumaşları ve haute couture tarzı tasarımlarıyla dikkat çekiyor.


Beymen Genel Müdürü Esel Çekin
"Nisan ayında Nişantaşı'nda açılan Giuseppe Zanotti ve Tod's butiklerinin ardından, İstinye Park'ta; markalı butikler projesi ile Moschino, Celine, Paul Smith, Dolce&Gabbana, Chloe, Dior, Yves Saint Laurent, Etro, Bottega Veneta, Jimmy Choo de yer alacak. Yine 2007 içinde Marc Jacobs ve Balenciaga ile Nişantaşı'nda butik projemiz var."

Unitim Yönetim Kurulu Başkanı Burç Cemiloğlu
"Önümüzdeki sonbahar-kış sezonu başında Harvey Nichols'ın içinde Chanel'in bir butiği açılıyor. Yine mağazanın içinde açılacak Fendi butiğiyle Fendi'nin hazır giyim koleksiyonlarına da ulaşılabilecek. Kozmetik ve parfümeri denilince ilk akla gelen adreslerden Sephora'nın ilk mağazasını önümüzdeki aylarda İstinye Park'ta açıyoruz. Ayrıca ayakkabı markası Aldo'nun ilk mağazasını geçtiğimiz hafta Bağdat Caddesi'nde açtık."

Eren Holding Perakende Grup Başkanı Mehmet Eren
"Lacoste, Burberry, Calvin Klein Jeans, Swatch gibi markalardan sonra şimdi de cirosu 2.5 milyar doları aşan Amerikalı, çanta ve ayakkabı ağırlıklı lüks aksesuvar markası Coach'u Türkiye'ye getiriyoruz. İlk mağazayı ağustosta İstinye Park'ta, ikinci mağazayı Bağdat Caddesi'nde açacağız. Ayrıca İstinye Park'ta Burberry Prorsum da yer alacak."

Demsa Marka Müdürü Simge Telman Güngör
"Fornarina, Gerard Darel, Mothercare, Guess gibi markalarımızdan sonra şimdi de D&G, Ferre ve Just Cavalli markalarıyla Türkiye'ye giriyoruz. D&G markasının Türkiye'de çok tutulacağına inandığımız için aynı anda üç yerde açıyoruz; İstinye Park, Cities ve Bağdat Caddesi. Ferre ve Just Cavalli markaları ilk etapta sadece İstinye Park'ta olacak."
Haberin fotoğrafları