kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Moda İstanbul'dan soruluyor

ESRA ÇORUH
12.05.2007
İstanbul, Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü markalarla moda tutkunları için gerçek bir cazibe merkezi. Yeni açılan alışveriş merkezlerine giren dünyaca ünlü yeni markalar sayesinde, artık İstanbul'da yok yok diyebiliriz...
Yurtdışına yapılan alışveriş turları, ellere tutuşturulan sipariş listeleri artık geçmişte kaldı. İstanbul, ardı ardına açılan dünya markalarının mağazalarıyla moda merkezlerini aratmıyor. Bundan beş sene öncesine kadar yabancı markaları Nişantaşı'ndaki küçük butiklerde görebiliyor, yurtdışında ne var ne yok bir nebze olsun fikir alıyorduk. Lüks marka sektöründeki Gucci, Armani, Louis Vuitton gibi markaların öncülük yaparak Nişantaşı'nda mağaza açmaları ise hepimizi heyecanlandırdı. Ne de olsa dünya devleri artık İstanbul'daydı. Ardından Beymen ve Vakko gibi büyük mağaza zincirleri, dünyaca ünlü markaların koleksiyonlarına yer vermeye başlayınca, modaya ilgi duyanlar daha da mutlu oldu. Mağazaların her sezon koleksiyonlarına eklediği yeni markalarla, rekabet daha da arttı. Valentino, Alexander McQueen, Roberto Cavalli gibi dünya markalarının da Nişantaşı'nda mağaza açması, İstanbul'da alışverişi iyice renklendirdi.

BEKLENEN İKİ YENİ ADRES
Nişantaşı'ndan sonra alışveriş rotasını Levent'e çeviren Kanyon Alışveriş Merkezi ise merakla beklenen İngiliz mağaza zinciri Harvey Nichols'la büyük atakta. Neredeyse bütün dünya markalarının bir araya geldiği mağazayla artık İstanbul'da yok yok! Üstelik markanın koleksiyonları, yurtdışındakiyle aynı fiyatlarda satışa sunuluyor. Bu da İstanbul'da alışverişe çıkmayı çok daha anlamlı kılıyor. Ayrıca sayısız taksit imkânları lüks markaları daha da ulaşılabilir hale getiriyor. Alışveriş meraklılarını sevindirecek iki yeni alışveriş merkezi projesi de; Nişantaşı'na açılacak Cities ve İstinye'deki İstinye Park. Projeleri henüz devam eden bu iki yerde, birçok markanın olacağı kulaktan kulağa yayılıyor. Her iki alışveriş merkezinin de eylül ayında açılması planlanıyor. Cities ve İstinye Park'daki yetkililere hangi markaların geldiğini ısrarla sorsak da, medya planlamalarından dolayı bu markaları telaffuz etmekten kaçınıyor. Ancak, markaları getiren firmalardan bu bilgileri alabiliyoruz .
Haberin fotoğrafları