kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baykal ile Sezer yan yana gelmedi

Yeni Haber
İzmir'deki Cumhuriyet mitingi, tüm baskılara rağmen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i yan yana getiremedi.
Mitingde SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de ayrı yerlerde durması dikkat çekti.

Miting organizatörleri, sık sık anons yaparak DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e yol açılmasını istedi. Sezer, buna rağmen Baykal'ın yanına gidemedi veya gitmedi. Deniz Baykal, mitingin sonuna doğru özel bir tekne ile denize açıldı. Yoğun tepki nedeniyle zor durumda kalan Zeki Sezer ise yakındaki bir otele gitti.

SEZER: GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'ne katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, vatandaşların birleşme sloganları üzerine, ''Tepkilerinizin, yüreklerinizdeki yangının ortaya çıkardığı bir baskı olduğunu anlıyorum. İyi niyetle çalışıyoruz ama biz aynı zamanda sorumluluk yerindeyiz'' dedi.

Partililerle birlikte Birinci Kordon'a gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, vatandaşlardan ''birleşme'' yönünde gelen tepkiler üzerine, ''görüşmelerin sürdüğünü'' söyledi.

Vatandaşlara, tepkilerinin, ''yüreklerindeki yangının ortaya çıkardığı bir baskı olduğunu anladığını'' söyleyen Sezer, ''Biz de sizi anlayabilecek insanlarız. İyi niyetle çalışıyoruz ama biz aynı zamanda sorumluluk yerindeyiz. Sadece bugünü değil, geleceği de kurtaracak, sağlam bir şey ortaya koymak lazım. Geç kalmayalım diye gece gündüz çalışıyoruz'' dedi.

Vatandaşlar, ''birleşin'' sloganlarını uzun süre devam ettirdi. Sezer'in, birleşme çağrısı yapan bir vatandaşla da kısa süreli sözlü tartışma yaşadığı gözlendi.

Dakikalarca vatandaşların sloganları arasında mitingi izleyen Sezer, bir süre sonra, miting alanından ayrılarak kaldığı otele yürüdü. Vatandaşlar yol boyunca da Sezer'e ''Birleşin'' çağrısında bulundu.

Sezer, gazetecilerin mitingle ilgili sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede, İzmir'in Türkiye'ye muhteşem bir gün yaşattığını, milyonların cumhuriyete, laik demokrasiye sahip çıkacağını haykırdığını ve kararlılığını gösterdiğini söyledi.Sezer şunları söyledi:

''Yaşadığımız sıkıntılı ortamda, bölücü tehdit ve rejime yönelik tehditler karşısında yılgınlığa düşmeye gerek olmadığını, bugün İzmir'de vatandaşlarımız haykırdı. Öyleyse gelecekten umutsuz olmamak lazım. Bu toplum, en zor koşullarda en iyi sonuçları alabilmiş bir toplumdur. Sıkıntıları aşma konusunda benim hiçbir kaygım yok.''

Sezer vatandaşlardan gelen ''birleşme'' yönündeki çağrılarla ilgili soru üzerine ise ''CHP ile geniş kapsamlı bir birliktelik isterdik, ama görüşmelerimiz sürüyor. Umarız iyi bir sonuç çıkacak, hakkaniyet içinde bir sonuç ve ülkenin geleceğini güvence altına alacak bir sonuç çıkar'' diye konuştu.