kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Dünya basını: İzmir sokaklara döküldü

Yeni Haber
İzmir'de düzenlenen ''Cumhuriyet Mitingi'' uluslararası haber ajansları tarafından abonelerine duyuruldu.

İngiliz haber ajansı Reuters, mitingin devam ettiği sırada, yüz binlerce Türk'ün ''ülkenin laik kalması için'' İzmir'de sokaklara döküldüğünü belirtti. jans, organizatörlerin, mitingin seçimlerden önce muhalefeti birleştireceği umudunu dile getirdiklerini kaydetti.

Fransız Haber Ajansı (AFP), İzmir'deki mitingi abonelerine, ''Türkiye'de laiklik yanlısı yeni gösteri'' başlığıyla duyurdu.

Ajans, Mustafa Kemal Atatürk posterleri taşıyan yüz binlerce insanın ''laikliğe bağlılıklarını bildirmek için'' bir araya geldiklerini belirtti.ABD'nin Associated Press (AP) ajansı, ''genel seçim öncesinde bir güç gösterisi'' olarak nitelendirdiği miting için laiklik yanlısı yüz binlerce Türk'ün sokaklara döküldüğünü kaydetti.

Amerikan CNN televizyonunun internet sitesinde de ''Türkler laikliği desteklemek için gösteri yapıyor'' başlığı altında, Türklerin bu kez ülkenin üçüncü büyük kentinde bir araya geldikleri belirtildi.

Haberde, daha önce Ankara ve İstanbul'da da yapılan benzeri gösterilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine baskı amacıyla düzenlendiği görüşü savunuldu.

(AA)