kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Gucci ile gelen 15 dakikalık şöhret

Yaprak Aras ŞAHINBAŞ
06.05.2007
Juan Isidro Casilla, kendi fotoğraflarının olduğu Gucci ilanını bir İsviçre gazetesinde yayınlatmayı başardı. Ancak fatura Gucci'ye gönderilince bunun Casilla'nın ilk sahtekârlığı olmadığı anlaşıldı!..
Juan Isidro Casilla, foyası ortaya çıkmadan önceki pazar günü gazetelerini aldı ve 'çalışmasını' hayranlıkla incelemeye başladı. Çift sayfaya yayılan renkli ilanda Casilla, baygın bakışlarıyla kameraya poz vermişti. Çok dikkatli bakılmadıkça bunu rahatlıkla Gucci marka parfümün reklamı olarak düşünmek mümkündü. Ancak bir grafiker, ilanın üzerindeki parfümün çok amatörce yerleştirildiğini ve bulanık göründüğünü kolayca anlayabilirdi. 200 bin tirajlı İsviçre gazetesi Sonntagzeitung'un ilan servisi ise, yaklaşık 34 bin avro karşılığında basılan kocaman ilandan bir an olsun şüphelenmedi! Kurnaz Casilla, yine başarmıştı!

KİMSECİKLER ŞÜPHELENMEDİ
Casilla'nın, evindeki bilgisayarda hazırladığı ilanı gazeteye son anda göndermesi, planın hatasız işlemesinin en önemli nedeni. İlanla beraber gelen nottaki yazım hatalarının üzerinde durulmamış bile. Casilla'nın gucci.com olarak biten e-posta adresinin uydurma olduğu da anlaşılmamış... Hatta cep telefonunu bile yazmış, problem çıkarsa cebinden aranabilsin diye... Ama neticede kimse sahteliğinden şüphelenmeyerek ilanı baskıya göndermiş. Gazete editörlerinin bile "Harika!" olarak nitelendirdiği bu 'ünlü olma girişimi' ortaya çıkınca, Casilla bir talk şova katılarak özür diledi. Ardından Casilla ile bir röportaj yapan Der Spiegel dergisi, 22-25 yaşları arasında olduğunu sandıkları gencin, tek bir sözüne bile inanmadıklarını yazdı: "New York'ta bir evim var diyor, ünlü şarkıcı Thalia'nın kız kardeşi olduğunu söylüyor, Oscar törenlerine katıldığını iddia ediyor. Durmaksızın bir şeyler uyduruyor!"

ARMANI'YE DE YAPTI!
Casilla'nın Dominik Cumhuriyeti asıllı olduğu doğru. Üvey babasının, kendisini gay olduğu için dışladığı ve yatılı okula gönderdiği de. Casilla bir zamanlar kendisini ünlü Cirque du Soleil Sirki'nin aksesuvar sorumlusu olarak da tanıtmış. Şarkıcı Chayanne olarak Zürih'in gay barlarında sahne almaya başlaması ise, Sony'nin piyasayı 'sahte Chayanne'e karşı uyarmasına neden olmuş. Daha önce de Armani ve Pepe Jeans için ilanlar hazırlayan ve bir dergide yayınlatmaya çalışırken, Zürih polisince tutuklanan Casilla, şu anda Sonntagzeitung gazetesine 34 bin avro borçlu. Ama "Bu parayı ödeyebilirim," diyor gazeteye; "Artık çok ünlü bir modelim ve Milano'da defilelere çıkıyorum!"
Haberin fotoğrafları