kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sürekli skinny jean giymek mantar yapıyor!

06.05.2007
Genç kızlara kötü haber! Giymekten çok hoşlandığınız ve bu sene yine moda olan skinny jean'ler'in vajinal soruna yol açtığını biliyor muydunuz? Cosmopolitan dergisi uyarıyor; her gün skinny giymekten kaçının!..
Her gün skinny giymekten kaçının!
Neden: Dar pantolonlar genital bölgedeki ısıyı yükseltir. Bu da vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanma riskini artırır.
Çözüm: Pamuklu kumaştan yapılmış taytları tercih edebilirsiniz. Bunların içinde kendinizi çok iyi ve rahat hissedersiniz. Ayrıca pamuklu taytlarla sayesinde vücudunuz da hava alır. Skinny jean'lerinizi de arada giyebilirsiniz.

Islak mayoyla durmayın!
Neden: Havuz faslından sonra vajinal mantar oluşumu gerçekleşebilir. Burada sebep; sanılanın aksine havuzdan mantar bulaşması değil... Havuz suyundaki klor, genital bölgedeki yararlı bakterileri öldürerek enfeksiyon oluşumuna davetiye çıkarır. Deniz suyu ise havuz suyuna göre daha zararsızdır. Ancak yine de herhangi bir enfeksiyona yakalanmamak için dikkatli olmak gerekiyor.
Çözüm: Havuz sonrası genital bölgenin kuru kalması için ıslak mayo ve bikiniyle durmamak gerekiyor. Ayrıca klorlu sudan arınmak için havuz sonrası duş alınmalı...

Parfümlü ürünlerle temizlik yapmayın!
Neden: Genital bölgenin temizliği için normal sabun, parfümlü kozmetik ürünleri gibi tahrişe yol açabilecek temizlik ürünleri kullanmamaya özen gösterilmeli... Bunlar vajinanın PH dengesini bozarak, çeşitli sağlıksal poreblemlere neden olabilir.
Çözüm: Her kadının vajinasının farklı bir kokusu vardır. Bu koku rahatsız edici boyutlara ulaşıyorsa, sık sık çamaşır değiştirmek gerekir. Genital bölgede temizlik ürünleri kullanmak zorunda olanların bu bölge için özel üretilenleri tercih etmeliler. Sık sık duş almakta etkili bir çözüm olabilir.

Egzersiz sonrası duş almayı ihmal etmeyin!
Neden: Spor yaparken terlediğiniz için iç çamaşırınız da nemli olacaktır. Bu nemli ortam mantarların üremesine zemin hazırlar.
Çözüm: Spor sonrası hiç beklemeden duş almaya ve iyice kurulanmaya dikkat edilmeli. Ayrıca iç çamaşırları da değiştirilmeli.

Sentetik iç çamaşırından uzak durun!
Neden: Sentetik iç çamaşırları genital bölgenin doğal ısısını artırabilir. Ayrıca özellikle g-string çamaşırlar alerjiye ve kızarıklıkların oluşmasına sebep olabilir.
Çözüm: Bunları engellemek için çamaşırlarınızın pamuklu kumaştan olmasına dikkat edin. G-string giymeyi istiyorsanız, pamuklu modelleri tercih edin.

Yumuşak yapılı sabunlar kullanmaya çalışın
Neden: Bikini bölgenizdeki tüyleri jiletle almayı düşünüyorsanız, tıraşı kolaylaştıracak yan ürünler kullanmayı bırakın. Çünkü jiletin kullanımını kolaylaştıracak bu ürünler, vajinaya bulaşabilir. Bu da o bölgedeki asit dengesinin bozulmasına ve vajinal mantar oluşumuna sebep olabilir.
Çözüm: Jilet yerine sir ağda kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yöntemle tüyleriniz çok daha geç çıkacaktır. Ama mutlaka jilet kullanmak istiyorsanız, o zaman buna ek olarak yumuşak yapılı sabunlar kullanmak bir çözüm olabilir.