kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Dr. Akif Poroy

Cinsel güç artırılabilir mi?

ESRA TÜZÜN
06.05.2007
Seks performansını artırarak çok daha hareketli cinsel yaşam elde etmek mümkün mü? Jinekolog Seksolog Dr. Akif Poroy ve Ürolog Prof. Dr. Emre Akkuş "Cinsel güç artırılabilir mi?" sorusunu bilimsel verilerle tartıştı..
Dr. Akif Poroy
"Cinsel gücümüzün çok az bölümünü kullanıyoruz. Uygun yöntemlerle seks gücü artırılabilir. Bunun için en iyisi Uzakdoğu tekniğidir."

Cinsel güç artırılabilir mi?

Beynimizin nasıl ancak yüzde yedi-sekizini kullanabiliyorsak cinselliğimizin de çok küçük bir bölümünü kullanıyoruz. Seksüel gücü tam kapasiteyle kullanabilmek için bazı egzersizler ve tekniklerden yardım alınabilir.

Afrodizyaklarla cinsel performans yükselir mi?
Afrodizyak pek çok reçete var. Bunlar fazla protein ve glikoz içerirler. Özel bazı bitkisel karışımlar da bu amaçla kullanılabilir. Ancak bence büyük oranda plasebo etkisi gösterirler; psikolojik olarak insanı sekse hazırlayabilirler. Yoksa bir elektrik düğmesini açıp kapamak gibi yüzde yüzlük etkisi yoktur.

İlaçlar cinsel gücü artırabilir mi?
Cinsel sorunları gidermek için kullanılan ilaçlar, cinsel gücü artırmak isteyenler tarafından da alınıyor. Ancak bu durum, bir sporcunun doping yapması gibidir. İhtiyaç olmadan almak, vücudu yıpratır.

Sizce cinsel gücü artırmada en etkili yöntem hangisi?
Bence en etkili yöntem insanların beynini kullanabilmesidir. Kadınla erkeğin birbirine bakışları etkili bir güç sağlayabilir. Ayrıca Uzakdoğu felsefelerine ve tekniklerine de güvenirim.

Kadınlarda mı, erkeklerde mi cinsel gücü artırmak daha zordur?
Kadınlar daha güçlüdür, erkekler bu nedenle kadınları ezmek isterler. Kadınların cinsel olarak da güçleri çok daha fazladır. Erkeğin cinsel ilişki sırasında kadına göre daha fazla dinlenmeye ihtiyacı olabilir.

Bir hastanın "Benim cinsel gücüm azaldı," demesi tedavi edilmesi için yeterli mi?
Tedaviye alınması için şikâyetçi olması yeterlidir. "Ben mutlu değilim," diyorsa bu tedavi edilmesi için uygun bir şarttır. Bunun dışında sorunu olduğuna inanan birine ölçüm yapılamaz. Zaten insanlar bu tür konularda kolay kolay yakınmadıklarından sorunlarını dile getirdiklerinde ciddiye almak gerekir.

* * *
Prof. Dr. Emre Akkuş
"Herkesin cinsel gücü bellidir; bunun üzeri zorlanamaz. Ancak düşen cinsel performansı iyileştirmek için ilaç tedavisi uygulanabilir."

Cinsel güç artırılabilir mi?

Teorik olarak cinsel güç artırılmaz. Herkesin bir cinsel güç potansiyeli vardır. Cinsel gücünde farklı nedenlerle azalma olan insanları normalize etmek daha gerçekçi bir kavramdır.

Afrodizyaklarla cinsel performans yükselir mi?
Bir insanda var olmayan cinsel gücü yükseltemezsiniz ancak var olan ama kullanamadığı potansiyel gücü varsa onu harekete geçirebilirsiniz. Bu sırada afrodizyaklardan yararlanılabilir. Aktif olmayan ya da çeşitli nedenlerden azalan cinsel gücü değişik pek çok afrodizyak kullanarak harekete geçirmek mümkündür.

İlaçlar cinsel gücü artırabilir mi?
İlaçlarla cinsel gücü artırmaya yönelik bilimsel araştırmalar var. Ama "Bu ilaçlar cinsel gücü artırıyor mu, yoksa var olan cinsel potansiyeli mi uyarıyor?" sorusunun cevabını henüz tıp dünyası bilmiyor.

Sizce cinsel gücü artırmada en etkili yöntem hangisi?
Vücudun gücü yüzde 50 ise yüzde 50'dir. Yüzde 60 yapılamaz. Ama var olan cinsel güç bazı hastalıklar, özel durumlar ya da psikolojik faktörler nedeniyle düştüyse bunun için bazı ilaçlar kullanılabilir. En etkili yöntem ilaç tedavisidir.

Kadınlarda mı, erkeklerde mi cinsel gücü artırmak daha zordur?
Cinsel sorunlar söz konusu olduğunda tedavi edilmesi daha zor olan kadındır. Kadının cinselliği çok daha karmaşıktır. Ayrıca kadınlara yönelik özel ilaçlar henüz uygulama alanına girmedi.

Bir hastanın "Benim cinsel gücüm azaldı," demesi tedavi edilmesi için yeterli mi?
Bir hasta "Benim cinsel gücüm düştü," diyorsa bu, cinsel potansiyelinde azalma olduğunun en açık göstergelerindendir. Tedaviye alınması için cinsel gücün ölçülmesine gerek yoktur. Hastanın geçmiş deneyimleriyle karşılaştırma yaparak bundan yakınması bizim tedavi sürecine başlamamız için yeterlidir.
Haberin fotoğrafları