kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ankara Devlet tiyatrosu oyunu 12 Mayıs Cumartesi günü Taksim Sahnesi'nde

İstanbul'u kuklalar basacak İstanbul'u kuklalar basacak

İLİŞKİLİ HABERLER
İstanbul'u kuklalar basacak İstanbul'u kuklalar basacak
Ülker'in artık geleneksel hale gelen kukla festivali, bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında dünyanın en seçkin kukla tiyatrolarını sanatseverlerle buluşturacak. Kukla sanatının hak ettiği yere gelmesi amacıyla düzenlenen etkinlikle 11'i yabancı, 5'i yerli; 16 kukla tiyatrosu biraraya gelecek.

EN ÜNLÜLERİ GELİYOR
10'uncu yılını kutlayan festival, bu sene iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümdeki gösteriler festivalin başlangıcından bu yana beğeni görmüş gruplar arasından seçildi. Tüm dünyanın hayranlık duyduğu 'Penza Theater' (Rusya), 'Toni Runbau' (İspanya), 'Paolo Papporotto' (İtalya) ve 'State Puppet Thatre Bourgas' (Bulgaristan) kuklaseverlerle yeniden buluşacak. Bu bölümde, 2001'deki 4. İstanbul Uluslararası Kukla Festivali'nde yoğun ilgi gören Penza Theatre'ın oyunu 'Deniz Kızının Masalı' izleyici karşısına çıkacak.

BİLETLER 15 İLE 20 YTL
Festivalin ikinci bölümünde ise, yeni ve özel gösteriler yer alıyor. Örneğin; Tayvanlı Chen Xiuang, Shadowlight Theatre'ın sanat yönetmeni Larry Reed ile kukla sanatçısı Cengiz Özek'in Tayvan'da haftalar süren çalışmasından doğan 'İpek Yolu' isimli oyunu izleyiciyle buluşacak. Oyun, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan İpek Yolu'nu bir baştan bir başa geçen iki genç kızın öyküsünü anlatıyor. Festivalin biletleri tam 20 YTL, öğrenci 15 YTL olacak.
Program detaylarını öğrenmek için tel: 0212 478 0 600
Haberin fotoğrafları