kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ana vana kapatılmasına rağmen boru hattındaki petrol dereye aktı. Petrolün Seyhan baraj gölüne gitmesini engellemek amacıyla vadi kısmında bent oluşturuldu.

Boru hattını delen kepçe çevre faciasına yol açtı

Murat KARAMAN - Hayrettin YENEL - ADANA / MERKEZ
İş makinesi yanlışlıkla petrol boru hattını deldi. Sızan petrol dereye aktı. Patlama olan hatta çıkan yangını itfaiye söndürdü..
Botaş'a ait Ceyhan-Kırıkkale ham petrol boru hattını, Adana'nın Pozantı ilçesi çıkışında devam eden TEM otoyolunun inşaat çalışmaları sırasında yanlışlıkla iş makinesinin kepçesi deldi. Delinen hattan Çakıt Deresi'ne petrol akmaya başladı.

PATLAMA OLDU
Bu sırada petrol boru hattında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında bir dozer tamamen yandı. Olay yerine gelen Adana Valisi İlhan Atış ile Niğde Valisi Gündüz Beder incelemeler yaptı. Vali Atış, "Yangından hemen sonra gerekli ekipler geldi. Yaralı ve ölü yok. 7 bin metreküp petrol kaybı olduğu tahmin ediliyor" diye konuştu. Sızan petrolün Çakıt Deresi'ndeki balıkların yanı sıra karayolunun yanındaki balık lokantalarının havuzlarındaki balıkların ve çevrede aralarında kuşların da bulunduğu çok sayıda hayvanın telef olmasına neden olduğu öğrenildi.