kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Orta yaş krizine girmiş bir grup erkek, Çılgın Motorcular’da buluştu.

Empire Sunar

Çılgın Motorcular
Tür: Komedi, macera Yönetmen: Wall Becker Oyuncular: Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence, William H. Macy. Orta yaş krizine tutulmuş dört kafadar macera yaşamak ve geç olmadan özgürlük duygusunu tatmak ister. Radikal bir hareket yapmaya karar verir, motosikletlerini altlarına, deri ceketlerini de üstlerine çekip Cincinnatti'den yola çıkarlar. Ancak yolculuk beklenmeyen sürprizlere gebedir. İster orta yaş krizi deyin, ister can sıkıntısı, bu adamlarla birlikte bir rock'n'roll turnesi yapacağınız kesin...

Empire Notu: Empire'ın mayıs sayısında iki dergi seçeneği sizi bekliyor. İster DVD'li ister DVD'siz. Ustalardan başyapıtlar serisindeki DVD bu kez Fellini'den 8 1/2. Ayrıca Çılgın Motorcular'dan biri olan William H. Macy, Empire'ın mayıs sayısına konuk oldu. Murat Özer'den Next eleştirisi de yine bu sayıda.

Hasat Zamanı
Tür: Korku, bilimkurgu, gerilim Yönetmen: Stephen Hopkins Oyuncular: Hilary Swank, Idris Elba, Anna Sophia Robb, Stephen Rea. En son Cehennem Çiçeği'nde izlediğimiz Hilary Swank, burada ailesini trajik bir kazada kaybetmiş ve bu olaydan sonra kendisini din olmadığını tüm dünyaya kanıtlamaya adamış, eski bir Hıristiyan misyoner rolünde. Ancak İncil'de anlatıldığı gibi bir kehanet sonrası ortaya çıkan esrarengiz bir hastalık salgınıyla karşılaştığında bilimin her şeyi kontrol edemediğini anlar. Çünkü olanları mantık yoluyla açıklayamaz ve böylece insanları tehdit eden karanlık güçlere karşı inancını geri kazanır.

Küçük Gün Işığım

Tür: Komedi, dram Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris Oyuncular: Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell, Paul Dano. En İyi Film dalında Oscar'a aday gösterilen, yılın en eğlenceli bağımsız filmi. Sorunlu bir Amerikan ailesi olan Hoover'ların sarı bir Vosvos minibüsle yaptığı yolculuğu anlatan Küçük Gün Işığım'ın altı kişilik aile ekibindeki her bir karaktere gönülden bağlanmamamız neredeyse imkânsız. Yolculuklarının amacı, ailenin en küçük üyesi olan yedi yaşındaki Olive'i güzellik yarışması finallerine yetiştirmek. Ancak kafayı 'kazanmak/ kaybetmek'le bozmuş başarısız bir pazarlamacı olan baba, Nietzsche'ye tapan ve tek kelime konuşmayan bir abi, başarısız bir intihar girişiminde bulunan Proust profesörü olan eşcinsel bir dayı ve bütün bu kişilerle baş etmeye çalışan bir anne... Kokainman bir büyükbabayı oynayan Alan Arkin, En İyi Yardım Erkek Oyuncu ödülünü almayı başardı.

Next

Tür: Aksiyon, bilimkurgu Yönetmen: Lee Tamahori Oyuncular: Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel, Nicolas Pajon. Sinema için oldukça verimli bir kaynak olan bilimkurgu yazarı Philip K. Dick'in kısa hikâyesi The Golden Man'den uyarlanan Next'te Cris Johnson'ın (Nicolas Cage) özel bir sırrı vardır: Gelecekte olacakları birkaç dakikalığına görebilmektedir. Devletin baskılarından kurtulmak için Las Vegas'a yerleşir. Callie (Julianne Moore) ise gelecekteki terörü önlemeye yardım edebilecek insanları arayan bir federal ajandır. Bu ikilinin yolları kesişir, çünkü Los Angeles'ı bir nükleer patlamadan kurtarmaları gerekmektedir.

Beethoven'ı Anlamak
Tür: Romantik, müzikal, tarihi, dram Yönetmen: Agnieszka Holland Oyuncular: Diane Kruger, Ralph Riach, Matyelok Gibbs, Ed Harris. Beethoven'ın son yıllarını ve Dokuzuncu Senfoni'nin besteleniş öyküsünü kurgulayan filmde ünlü besteciyi Ed Harris canlandırıyor. Genç bir besteci olan Anna Holtz, hayalini gerçekleştirmek ve iyi bir kariyer yapmak amacıyla dünyanın müzik başkenti Viyana'ya gelir. Konservatuvarda okurken, Ludwig van Beethoven'ın yanında çalışma fırsatı yakalar. Filmde duyacağınız Beethoven besteleri Stephen Kovacevich, Vladimir Ashkenazy gibi ünlü piyanistler tarafından yorumlanmış. Ancak bu film, Gary Oldman'ın Beethoven'ı oynadığı 1994 yapımı Ölümsüz Sevgi'nin yanında vasat kalıyor.

Haberin fotoğrafları