kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Richard Gere'e tutuklama kararı

Yeni Haber
Hindistan'ın kuzeybatısındaki Jaipur kentinde bir mahkeme, Hollywood'un ünlü yıldızı Richard Gere için, Bollywood yıldızı Shilpa Shelty'i herkesin önünde öptüğü için tutuklama kararı çıkarttı.

PTI haber ajansı, hakim Dines Gupta'nın, tutuklama kararını, Gere'in bu hareketini bir vatandaşın, "yerel hassasiyetlere zarar veren müstehcen bir eylem" olduğunu ileri sürerek şikayet etmesi üzerine çıkardığını duyurdu.

Mahkemenin bu kararının, bu ülkeyi sık sık ziyaret eden Gere'i nasıl etkileyeceği bilinmezken, ünlülere karşı açılan bu tür davalara Hindistan'da sık rastlanıyor.Ünlü oyuncu Gere'ın, geçen hafta Shetty'i, başkent Yeni Delhi'de AIDS konulu bir toplantıda öpücüklere boğması Hintlileri kızdırmıştı.

Gere'ın Shetty'i toplantı sırasında öpmesinin televizyon kanallarında defalarca yayımlanmasından sonra ülke çapında gösteriler düzenlenmişti. Gere'ın bu hareketini Shetty'in mütevazılığına ve Hint kültürüne karşı bir hakaret olarak değerlendiren göstericiler, ünlü oyuncunun kuklalarını yakmış, ölüm tehditleri yağdırmış ve özür dilemesini istemişti.