kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Rekabet Kurumu 10'uncu yaşını neden gecikmeli kutladı?

Rekabet Kurumu, 5 Mart günü 10 yaşındaydı. Kurum 10'uncu yaş gününü 36 gün gecikmeli olarak geçen hafta Bilkent'te düzenledikleri bir konferans ile kutladı. Bu gecikmeli yaş gününün sebebini Başkan Mustafa Parlak, yurtdışında oldukları için gecikmeli yapmak zorunda olduğunu etrafa açıklasa da açıkçası bana pek inandırıcı gelmedi. Çünkü yaş gününün 5 Mart olduğu önceden belli değil miydi? Yurtdışı seyahat bu tarihe göre neden planlanmadı?
Bunlar asıl gerekçe değil. Asıl gerekçe şu. Kurum Başkanı Mustafa Parlak ve üyeler Prof. Dr. Zühtü Aytaç ile Rıfkı Ünal'ın görev süreleri mayıs ayı ortalarında sona eriyor. Kurum Başkanı Mustafa Parlak bu dönem Başbakan'ın partisinden ve Başbakan'ın memleketinden siyaset planı yapıyor. Bu nedenle Rekabet Kurumu'nun her yıl 5 Mart'ta yapılan kuruluş yıldönümü bilimsel etkinliğini, görev bitimine yakın ve Başbakan'ın katılmış olduğu bir tarihi belirledi. Amaç Kurum'un 10'uncu yaş günü etkinliği değil, görev süresi sona erecek başkan Parlak'ın siyaset planlarının uygulamaya konulması.
Aslında bu benim için sürpriz olmadı. Başkanın uygulamaya soktuğu bugünkü planın ilk halkası, geçen yaz atılmıştı. Siyaset yapmayı düşündüğü Rize festivaline Tarkan konseri ve etkinlikler için, kurumun gündeminde dosyaları bulunan iki firmanın sponsor olarak katılımını sağlamıştı. Ben de bunun etik olmadığını okurlarımla paylaşmıştım.
Gördüğüm kadarı ile başkan Parlak işin etiğinde falan değil. Onun için hedefin gerçekleşmesi önemli. Bunun içindir ki bir taraftan AK Parti ile dirsek teması yaparken diğer taraftan da ne olur ne olmaz İstanbul'a gidişlerinde olası yeni oluşumlar için eski lideri Mesut Yılmaz'ı da Beykoz Konakları'nda ziyaret etmeyi ve bağlılık bildirmeyi ihmal etmiyor. Bu ziyaretleri de daha önce gün ve saat olarak verebileceğimi köşemde yazmıştım.