kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Koldaki 'İsmail' yazısı İslami bir işaret mi ?

ABD'de okul katliamcısının kolundaki 'İsmail Ax' lafının, Hz. İsmail'i sembolize ettiği ve İslami bir hareketle bağlantısı olduğu iddia edildi..
ABD'de ülke tarihinin en büyük okul katliamını gerçekleştiren saldırganın profili netleşmeye başladı. En tartışmalı iddia ise, 32 kişiyi öldüren Cho Seung-Hui'nin koluna kırmızı mürekkeple yazılı olan "Ismail Ax" (İsmail balta) ifadesinin, İslami bir hareketle bağlantısını gösterdiği yönünde... Technorati isimli internet sitesine giren binlerce kişi, "İsmail'in, Hz. İbrahim'in oğlu ve Müslüman soyunun kaynağı olarak görülen Hz. İsmail'i ifade ettiğini" yazdı. Hz. İbrahim'in elinde "balta ile putları kırdığını" hatırlatarak, dövmedeki "balta"nın da buna gönderme olduğu dile getirildi. Avustralya gazetesi The Age'deki iddia ise daha ilginç. Gazeteye göre, koldaki dövme tanınmış şarkıcı İsmail YK'nın adının yanlış yazılmış hali.

ODA ARKADAŞI: ASOSYALDİ
New York Times gazetesine konuşan oda arkadaşı Joe Aust (19) saldırgan için, "Ben bile tanımıyorum. Onu hiçbir arkadaşıyla ya da kızla beraber görmedim. Asosyal biriydi" diye konuştu. Edebiyat öğretmeni Lucinda Roy da ABC televizyonuna şunları anlattı: "Yazdıkları rahatsız ediciydi. Ona bir psikoloğa gitmesini söyledim. Ama gitmedi. Kişilik sorunlarından yönetimin haberi vardı. Depresyon ilaçları alıyordu. Hayatımda gördüğüm belki de en yalnız insandı. Güneş gözlükleri takar ve öğrencilerin izinsiz fotoğraflarını çekerdi." Cho'nun yazdığı iki piyes de kişiliğini ele veriyor. "Richard McBeef" isimli oyun, 13 yaşında üvey babasını pedofiliyle suçlayan bir çocuğun ölümüyle sonuçlanıyor. "Mr. Brownstone" isimli oyunda ise bir gencin öğretmenine duyduğu nefret anlatılıyor.
Haberin fotoğrafları