kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Tanınmak yerine çoğalmak isterim
* Bir süre önce Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin verdiği 'İsmail Dümbüllü' ödülünü aldınız. Bu ödül ne ifade ediyor sizin için? Bu ödül benim için çok anlamlı, çünkü öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin oylarıyla aldım o ödülü. Dümbüllü geleneksel tiyatromuzun en büyük sembolü. Ustaların ustası! Konservatuvar bitirdim ama hiçbir zaman geleneksel tiyatronun motiflerini bir kenara atmadım. Hepimizin içinde yerleşmiş bir Dümbüllü var... Bugün Shakespeare de oynasak, yerli bir oyun da oynasak hep içimizdeki Dümbüllü'den yola çıkarız.

HALİMDEN ÇOK MEMNUNUM

* Siz gerçek tiyatroseverler için çok beğenilen bir oyuncusunuz ama halk sizi tanımıyor. 'Az ama öz olsun' diye düşünenlerden misiniz? Ben halimden çok memnunum. Az ama öz demek biraz kandırmaca olur, ben her zaman çoğalmasını istiyorum; keşke sahneleriniz, keşke oyuncularımız çoğalsa... Ben tanınmaktan değil ama çoğalmaktan yanayım. Bunu da kendi adıma yapmaya çalışıyorum.

* Sizi televizyon dizilerinde pek göremiyoruz... Dizilere karşı mısınız? Hayır karşı değilim ama seçiciyim. Geçen yaz 'Kız Babası' diye bir dizi çekmiştim. Çok eskiden 'Süper Baba'da 13 bölüm avukatı oynamıştım.

* Eşiniz Bennu Yıldırımlar da şu sıralar 'Yaprak Dökümü'nde Fikret karakterini oynuyor. Onun dizisini izliyor musunuz? Hayır izleyemiyorum çünkü gerçekten hiç zaman olmuyor.

* Peki eşinizle birlikte bir yapımda yer almak istemez misiniz? Çok istiyorum ama bizim istememizle olmuyor.