kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Minikler artık sanatı sevecek
Bugüne dek 14 dile çevrilen ve 19 ülkede yayımlanan 'Çocuklar İçin Sanat Kitabı' artık Türkiye'de! 30 farklı sanatçının klasik eserlerinin yer aldığı kitap; miniklere sanatı sevdirmeyi hedefliyor..
Çocuklarına sanat eğitimi verirken, nasıl bir yol izleyeceklerini bilemeyen ebeveynlere gün doğdu! 14 dile çevrilerek, 19 ülkede yayımlanan ve 2005 yılında İngiltere'de 7-14 yaş kategorisinde 'En İyi Çocuk Kitabı' seçilen 'Çocuklar İçin Sanat Kitabı'; geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de piyasaya çıktı.

30 farklı sanatçının eseri
Yem Yayın tarafından hazırlanan kitapta; çocuklara temel sanat eğitimi, eğlenceli bir şekilde veriliyor. Pablo Picasso, Vincent Van Gogh'un da aralarında bulunduğu 30 farklı sanatçının en çok tanınan eserlerindeki yaklaşım ve eğilimlerini inceleyen kitapta; çocuklara bir sanat eserini 'okuma'nın yolları öğretiliyor. Ayrıca, yöneltilen sorularla miniklerin algılama yeteneklerinin artması sağlanıyor. İlköğretim çağındaki çocukların 'hoyratça' kullanabileceği dikkate alınarak 'sert ciltli' basılan kitapta; hedeflenen ilkeler ise şöyle sıralanıyor:

Hayal güçleri gelişiyor

* Sanatçıların eserlerini neden ve nasıl ürettiklerine ilgi çekerek, çocukların yaratıcılık ve hayal güçlerini canlandırmak.

* Çocukları; bir resim, heykel veya fotoğrafa bakarken, o sanat eserinin ardındaki düşünce, anlam, rol ve işlevleri araştırmaya yöneltmek.

*
Bir sanat eserinin arkasında da; üzücü, komik, şaşırtıcı ya da korkulu bir hikaye olabileceğini anlatarak, öğrenme sürecini eğlenceli hale getirmek.

* Kitapta kullanılan ifadelerle; çocukların renk, biçim, doku ve desen bilincini geliştirmeyi hızlandırmak.

Erkan Nazlı tarafından Türkçe'ye çevrilen 'Çocuklar İçin Sanat Kitabı'; seçkin kitabevlerinde 35 YTL'ye satılıyor.