kapat
   
31 Mart 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Çalındığını açıklamasalardı"

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın, ''Taslak andıç çalışmasına ait metnin 12 Ekim 2006'da çalındığına'' ilişkin açıklamasını değerlendirirken, ''Çalınmışsa bile bunun açıklanmamış olmasını tercih ederdim'' dedi. Mumcu, Türkiye'de kurumlar birbiriyle didişirken, ülkenin güç kaybettiğini, zaafa düştüğünü savundu. Mumcu, ANAVATAN Genel Merkezi'nde yapılan Çankaya İlçe Kongresi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetenin dağıttığı oyun CD'sinde Türkiye haritasının yarım göründüğünün hatırlatılması üzerine Mumcu, bunun maksatlı olduğunu zannetmediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir oyunun haritasında böyle olması neyi değiştirir? Dünya güçleri bu yönde iradelerini apaçık ortaya koyarken tepki göstermeyeceğiz de Hürriyet Gazetesi'nin dağıttığı oyunda yer alan haritada Türkiye bölünmüş gözüküyor diye mi tepki göstereceğiz. Aklımızı başımıza toplayalım. Bu gidiş ne yazık ki Türkiye'nin ulusal birlik ve bütünlüğünü tehdit eden bir gidiştir. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü muhafaza edecek güçleri zaaf içinde gözükmektedirler. Türkiye'nin hükümeti, siyaseti zaaf içindedir, Türkiye'nin kurumları zaaf içindedir. Bunun tek çaresi ulusal birlik için demokratik güç birliği yaratmaktır.''

Türkiye'de sivil siyaset, diplomasi, sermaye ve askerin birbiriyle etle kemik gibi kaynaşarak, ülkenin birliğini ortaklaşa korumaları gerektiğini kaydeden Mumcu, ''Türkiye'nin tehdidi dışardan yönelen tehdit değil, içerdeki laçkalıktır'' dedi.

ANDIÇ'IN ÇALINMASI

Mumcu, Genelkurmay Askeri Savcılığı'ndan ''Taslak andıç çalışmasına ait metnin 12 Ekim 2006'da çalındığı'' yönünde bir açıklama yapıldığına dikkat çekilmesi üzerine de şunları söyledi:

''Çalınmışsa bile bunun açıklanmamış olmasını tercih ederdim. Bu sızdığına göre çalınmış olma ihtimali çok güçlü görünüyor. Bir de zamanlaması var. Bütün bunların gösterdiği, Türkiye siyaseti üstünde, Türkiye'nin geleceği üstünde demokratik siyaset odakları dışındaki odakların, Türkiye dışındaki odakların hesaplarının etkili olduğudur. Türkiye'de kurumlar birbiriyle didişirken, birbirlerini açığa düşürmeye, suçlu ilan etmeye çalışırken ülke güç kaybetmekte, zaafa düşmektedir. Türkiye, bu zaaf içindeyken birileri de Türkiye'yi bölmenin hesaplarını yapmaktadırlar.''

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Mumcu, Çankaya İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada da bugün Türkiye'de insanların etnik kimlikleriyle, kökenleriyle tarif edildiği bir süreç yaşandığını ve bunun kaosa yol açtığını söyledi.

''Laikler bu tarafa dindarlar bu tarafa, ya da Türkler bu tarafa Kürtler bu tarafa'' yaklaşımlarının ülke açısından yaratacağı sakıncalara dikkati çeken Mumcu, 'Halktan korkanlar halkın değerlerini çalarak, çaldıkları değerler üzerinden siyaset yapıyorlar'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine de değinen Mumcu, seçimi halkın yapması gerektiğini belirterek, ''Kasıla kasıla düzmece anket sonuçlarına güvenerek beyanat veren siyasetçilere sesleniyorum, Halep oradaysa arşın burada. Koyun sandığı milletin önüne, görün bakalım el mi yaman bey mi yaman?'' diye konuştu.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olması gerektiğini kaydeden Mumcu, ''Türkiye 4 direğin üstünde duran bir ülke olamaz. Cumhurbaşkanı, Hükümet, Meclis, silahlı kuvvetler. Türkiye Cumhuriyeti devletinin üstünde durduğu 4 direk bu. Bu 4 direkten biri yıkılsa, sallansa devlet sallanıyor. Türkiye bugün apaçık bölünme tehditleriyle karşı karşıya'' dedi.

İÇERDE EFE, DIŞARDA EFENDİ

Mumcu, düne kadar ''AB sevdamızdır'' diyen Başbakan Erdoğan'ın, bugün ''Dışardaki bütün hürmetli tavrına karşın içerde efelendiğini'' savundu. Mumcu, şöyle devam etti:

''İçerde bir efe, dışarda bir efendi edası... Üç gün önce burada Talabani'ye Barzani'ye efeleniyordu, dün baktık efendi efendi konuşuyor. Ne oldu Türkiye'nin hakları hukuku, bütünlüğüne yönelik saldırılar? Milletin kendi kaderine sahip çıkmasının yolu seçimlerdir. Bu seçim bir taraf seçme seçimi olmamalıdır. Bu seçimi bir taraf seçme oyunu olarak görmeyiniz, içine düşürülmek istendiğiniz tuzağa düşmeyiniz. Laikler bu tarafa, muhafazakarlar bu tarafa oyununa gelmeyin.''

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Arınç'tan Büyükanıt'a cevap
 Erdoğan: Başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir
 Ulaştırma bakanına hava engeli
 Pendik'te devasa teknopark müjdesi
 Ulusalcılık içe kapanmakla olmaz
 Evliya Çelebi gibi...
 Erbakan'dan AKP'ye 'maya' eleştirisi
 Vekiller, Gökçek'e kırık not verdi
 Baykal, Velidedeoğlu'yla 3.5 saat başbaşa görüştü
 Çocuğa tecavüze halk 'idam' istedi
 AKP'nin çatısı yeşile dönecek
 Sezer'in veto gerekçesinde 'yansızlık' vurgusu
MAHMUT ÖVÜR
Bu 'partiye' dikkat!
Türkiye'de 50'yi aşkın parti var.
YAVUZ DONAT
Makam cazip olunca
14 Nisan cumartesi günü Ankara'da...
20 yaşındaki kızımı aşı yaptırırdım
Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı'nın, birçok ülkede kız...
'Tüp mide' ile 1.5 ayda 16 kilo verdi
Tüp mide yöntemiyle midesini küçülttüren ilk 7 kişinin arasında eski...
Karargahtan çalındı Utah'tan sızdırıldı
Karargahtan çalındı Utah'tan sızdırıldı
Tartışma yaratan 'Medya Andıç'ı konusunda Genelkurmay'daki adli...
Erdoğan aradı: Kadın İngiliz askeri bırakın
Erdoğan aradı: Kadın İngiliz askeri bırakın
Başbakan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ı arayarak en azından kadın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu