kapat
   
31 Mart 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ulusalcılık içe kapanmakla olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''ulusalcılık ne olacak?'' şeklinde eleştiriler yapıldığını belirterek, ''Ulusalcılık içe kapanmalı bir mantıkla olmaz. İçe kapanma ulusalcılık değil, ülkeyi yok farz etmektir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ'nin yeni üretim tesisi açılışındaki konuşmasında, bilişim sektörüne verdikleri önemi vurgulayarak, bu yönde yaptıkları çalışmalara değindi.

Bu konuda önemli bir adım attıkları kaydeden Erdoğan, ''Bakanlar Kurulu'nda kararımızı geçirdik. Pendik sınırları içerisinde bilişim teknolojilerine yönelik olarak Teknoparkımızı kuruyoruz. Büyük bir alanda uluslararası bütün markaların toplanacağı böyle bir adımı atıyoruz. Süratle bunu uygulamaya sokacak şekilde hazırlıklarımızı hızlandırıyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, yıllar boyunca Türkiye konuşulurken hep girişimci, genç ve dinamik nüfustan bahsedildiğine işaret ederek, bunların ''adeta bir tekerleme'' gibi sürekli dile getirildiğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''4,5 yıl önce bizim devraldığımız Türkiye'nin manzarasını hepiniz biliyorsunuz: Enflasyon ve faizler yüksek, ihracat düşük, işsizlik aynı şekilde fabrikalar kapanıyor... Böyle bir sürecin içinde bir Türkiye... İnsafsızca ve hesapsızca bir borçlanma...'' dedi.

ZİHNİYET DEĞİŞİMİ

Türkiye'nin o dönemdeki borç miktarının GSMH içerisindeki oranının yüzde 78,4 olduğunu belirten Erdoğan, ''böyle Türkiye devraldıklarını'' anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

''4,5 yıl önce devraldığımız Türkiye'de üretim durma noktasına gelmişti. İstikrar, güven sağlanamamış, hiç kimsenin kimseye güveni yok. Böyle bir Türkiye... Peki, bizim Türkiye olarak diğer ülkelerden eksiğimiz neydi? Girişimcimiz mi yok, teknik donanımımız mı yok, teşebbüs kapasitemiz mi yetersiz? Bütün bunlara baktığımızda eksiğimiz yok. Hatta birçok yerden kat kat fazlamız var ama bizim bir zihniyet sorunumuz vardı. Biz öz güvenden yoksun bir ülke durumundaydık. Türkiye yıllardır bu zihniyet sorununu aşamamıştı. Çok şükür bu konuda 4,5 yılda önemli mesafeler kaydettik ama hala Türkiye'yi yerinde saydıran bu zihniyetin izleri yok değil. Bunlar her yerde olacaktır. Bunu da böyle bilmenizi isterim. Fakat biz inandığımız yolda azimle kararlılıkla devam ediyoruz.''

Başbakan Erdoğan, bu yolda ilerlemek için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade ederek, ''Biz gelir gelmez bir şey yaptık. Dedik ki, 'devlet tüccar olmaz'. Devlet ticari hayatın içinden çıkacak. Devlet hukuk belirler, düzenler, denetler. Devletin görevi budur. Devlet heyecan verir teşvik eder'' diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ DIŞARIDA TANITMAK

Türkiye'yi dışarıda tanıtmak için yaptıkları çalışmaları da anlatan Erdoğan, göreve geldikten sonra iş adamlarıyla birlikte çok sayıda seyahat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Erdoğan, müteşebbislerle birlikte dünyayı dolaştıklarını belirterek, ''Adeta bir pazarlamacılığa başladık. Neyi pazarlıyorduk? Ülkemizi, kaynaklarımızı, girişimcimizi. Bundan haz duyuyoruz. Çünkü buna mecburduk. Dışarıda Türkiye'yi bilmeyen, tanımayan var. Onlara Türkiye'yi tanıtmamız lazım'' dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Belki bunlar size komik gelecek ama şunu hiçbir zaman unutmayın. 'Ol maniler ki derya içreler, deryayı bilmezler'. Yani biz bu ülkede kendimizi çok zengin bilebiliriz ama zenginliğimizi deryanın içinde olduğumuz sürece anlayamayız. Ancak karaya attıkları zaman anlarsanız deryanın kadrini, kıymetini. İşte şimdi bu dünyayı bir derya olarak biliyoruz... Ve bunun içinde iş adamlarımızı Çin'de, Endonezya'da gördüğümüz zaman 'bu iş tamam' diyoruz. Türkiye markasını dünyanın her yerinde görüyoruz ama onlar da buraya geliyor. Bundan çekinmeyelim, onlardan korkmayalım rahat olalım. Onlar buraya gelecek, biz oraya gideceğiz. Bunda da rahat olacağız.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Arınç'tan Büyükanıt'a cevap
 Erdoğan: Başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir
 Ulaştırma bakanına hava engeli
 "Çalındığını açıklamasalardı"
 Pendik'te devasa teknopark müjdesi
 Evliya Çelebi gibi...
 Erbakan'dan AKP'ye 'maya' eleştirisi
 Vekiller, Gökçek'e kırık not verdi
 Baykal, Velidedeoğlu'yla 3.5 saat başbaşa görüştü
 Çocuğa tecavüze halk 'idam' istedi
 AKP'nin çatısı yeşile dönecek
 Sezer'in veto gerekçesinde 'yansızlık' vurgusu
MAHMUT ÖVÜR
Bu 'partiye' dikkat!
Türkiye'de 50'yi aşkın parti var.
YAVUZ DONAT
Makam cazip olunca
14 Nisan cumartesi günü Ankara'da...
20 yaşındaki kızımı aşı yaptırırdım
Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı'nın, birçok ülkede kız...
'Tüp mide' ile 1.5 ayda 16 kilo verdi
Tüp mide yöntemiyle midesini küçülttüren ilk 7 kişinin arasında eski...
Karargahtan çalındı Utah'tan sızdırıldı
Karargahtan çalındı Utah'tan sızdırıldı
Tartışma yaratan 'Medya Andıç'ı konusunda Genelkurmay'daki adli...
Erdoğan aradı: Kadın İngiliz askeri bırakın
Erdoğan aradı: Kadın İngiliz askeri bırakın
Başbakan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ı arayarak en azından kadın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu