kapat
   
09 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basın özetleri

Gazetelerin spor sayfalarında, dün akşam ATV'deki "Santra" programına katılan F.Bahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın çarpıcı açıklamaları ilk sırada yer aldı. Alex'in sözleşmesinden Beşiktaş'ın tazminat davasına kadar basında yer alan spor özetleri şöyle;

GECE PAZARLIKLAR OLDU (SABAH)

F.Bahçe Başkanı Yıldırım, 'Santra-Özel'de 14 Mayıs için müthiş bir iddiada bulundu: "Son 6 haftada gece pazarlıkları yapıldı. Denizlispor tek umudunun bizim maç olacağı duruma getirildi".

Ahmet Çakar'ın "Koskoca F.Bahçe 90 dakikada Denizlispor'u yenememesini hakeme bağlamamalı" şeklindeki yorumuna Yıldırım, "Ondan önce son 6 haftayı, hatta 10 maçı alın bir inceleyin bakalım. Geceleri maçların üzerine pazarlıklar yapıldı. Denizli tek umudunun bizim maçımız olacağı duruma getirildi. Şike diye ortaya atılan durumda 15 gün, 1 ay bu konu kapaklarda yer aldı. Temiz spor istiyorsak o zaman federasyondan en alttaki amatöre kadar temiz olacağız. En üstteki temiz değilse aralardakini bunun için suçlayamaz. Haberin tamamı için tıklayınız

GAFLET SÖZLEŞMESİ (SABA)

Beşiktaş'ın 2004-2005 sezonu başında takımın başına getirip iki yıllık sözleşme imzaladığı, ama ilk senesinin ortasında yollarını ayırdığı Vicente Del Bosque'yle yargıya taşınan sıkıntısı Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) karara bağlanmıştı. CAS, Beşiktaş'ın İspanyol teknik adama 6.7 milyon Euro tazminat ödemesine karar vermişti. Ancak Beşiktaş, Del Bosque ile aralarındaki sözleşmede 15 Mayıs 2005'e kadar bildirilmesi şartıyla ikinci yılı tazminatsız feshedebileceklerine dair madde olduğu gerekçesiyle bir üst mahkemeye itiraz yoluna gitti. SABAH, Beşiktaş ve Del Bosque arasında 6 Haziran 2004'te imzalanan anlaşmayı ele geçirdi. Haberin tamamı için tıklayınız

İNTİHAR FERMANI (FOTOMAÇ)

Beşiktaş'ın 6 Haziran 2004'te Del Bosque ile yaptığı Sevr anlaşması gibi sözleşmeyi Fotomaç ele geçirdi. Sözleşmenin özünde Del Bosque'nin avukatlarının işi ne kadar iyi bildikleri, Beşiktaş'ın ise bu sözleşmeyi çok iyi incelemeden imzaladığı ortaya çıkıyor. İspanya'da Del Bosque'nin 8 avukatının eşliğinde ve 9 saat süren pazarlığın sonunda yapılan sözleşme, Beşiktaş'ı tarihinin en ağır tazminatını ödemeye adeta mahkum ediyor: 8.5 Milyon Euro.
Haberin tamamı için tıklayınız

İKİLİ PAZARLIK (TAKVİM)

F.Bahçe, Alex için masaya oturduğu menajer Juan Figer'e dün sürpriz teklifte bulundu.

1- Üç yıllık sözleşme isteyen Alex'e yönetim 2 yıl önerdi
2- İstenileni veremeyen Deivid için de "Bizi kurtar" dendi
Haberin tamamı için tıklayınız

BUNA NE DİYECEKSİN AVRUPA (HÜRRİYET)

Şampiyonlar Ligi'ndeki Valencia-İnter rövanşı sonrası Valencia'lı Marchena ile İnter'li Burdisso arasındaki itişmeyle başlayan kavga sahayı savaş alanına çevirdi. Navarro kulübeden gelip Burdisso'nun burnunu kırdı. İnterliler Valencia soyunma odasını bastı.

... Valencia'da yaşanan olaylar 2005'te Türkiye ile İsviçre arasında oynanan Dünya Kupası Play-Off maçında yaşanan olaylar sonrası FIFA'nın Türkiye'ye çıkardığı faturayı akla getirdi...

... Şimdi UEFA, Valencia-İnter maçında yaşanan olayları araştırıyor. UEFA, maçın ardından çıkan kavgayla ilgili her iki kulübün de soruşturma kapsamına alındığını, Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin 22 Mart'ta yapacağı toplantıda konunun görüşüleceğini duyurdu. UEFA'nın konuyla ilgili ne karar vereceği ise merakla bekleniyor.

EKRANDA DEV KAPIŞMA (MİLLİYET)

Aziz Yıldırım, kulüpten ihraç edilen eski yönetici Sadettin Saran ile Santra Programı'nda sert tartışmalar yaşadı. Saran, Yıldırım için "Adam gibi ol" ifadesini kullanınca ortalık gerildi, Fenerbahçe Başkanı, "Herkes kimin adam olduğunu biliyor" yanıtını verdi.

GÖRÜLMEMİŞ JEST! (MİLLİYET)

Galatasaray'ın kupaya havlu atarak, ligdeki son 3 maçta 1 puan almasına rağmen önceki yılların aksine ödemeler durdurulmadı. Sarı - kırmızılı yönetim, futbolcuların 4.5 milyon dolar tutan transfer taksitlerini dağıtarak Trabzon maçı öncesi para dopingi yaptı

YILDIRIM-SARAL KAPIŞTI (AKŞAM)

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın atv'de katıldığı santra programı bir anda Yıldımı ile Saran'ın düellosuna döndü. Yıldırım'ın konuşması sırasında Saran'n adını zikretmesi üzerine, Sarana canlı yayına telefonla bağlandı. Bu sırad olanlar oldu. İkili açtı ağzını yumdu gözünü. Saran'ın konuşmalarına kızan Yıldırım'ı bir ara "Kapatın telefonu, dinlemek istemiyorum" dedi. Bu sırda araya Ahmet Çakar girerek olayı yumuşatmaya çalıştı..

FENER&SONG FLÖRTÜ (AKŞAM)

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı bir kez daha saha dışına taştı. İki kulüp şimdi ağır topları üzerinden birbirini yıpratmaya çalışıyor. Galatasaray'ın Alex'e talip olmasına karşılık Fenerbahçe'nin de Rigobert Song ile flört etmeye başladığı öne sürüldü.

'ŞEKER' YASAĞI (VATAN)

G.Saray'ın 87. dakikada yediği golle 1-0 kaybettiği G.Antep sınavı, maçı TV'den izleyen başkanın sağlığını bozdu. Doktoru Canaydın'a 'maç izleme yasağı' koydu.

... Sarı-kırmızılıların Beşiktaş maçından önce ligde kaybettiği G.Antep müsabakasının başında ölçüm yaptıran Başkan'ın şekeri 126 çıkarken, karşılaşmanın kötü sonucu sonrasında bu rakamın 278'e çıkması doktoru telaşlandırmış. Bu gelişmenin üzerine doktorundan, maçlarda heyecanlanması sonucu şekerinin arttığını öğrenen ve İnönü Stadı'na gidip o gergin atmosferde bulunmaması yönünde öneri alan Özhan Canaydın'ın, bu yüzden zorlu karşılaşmaya gitmediği bildirildi.

DENİZLİ MAÇI ÖNCESİ PAZARLIK YAPILDI (ZAMAN)

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, geçtiğimiz sezon oynadıkları Denizlispor karşılaşması öncesi bazı kulüplerin Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile gece yarılarına kadar maç pazarlıkları yaptıklarını iddia etti.

NOBRE'NİN YERİNE DE ATIYOR (ZAMAN)

Beşiktaş'ın bu sezon en fazla değer kazanan oyuncusu Deivson Rogerio Da Silva, yani bilinen adıyla Bobo oldu. Siyah-Beyazlı takımın şampiyonluk yarışında ve Türkiye Kupası'nda yoluna devam ediyor olmasında Brezilyalı golcünün payı büyük. Attığı gollerle taraftarın sevgisini kazanmayı başaran Bobo, meslektaşı Nobre'nin de bir anlamda kurtarıcısı rolünü üstlendi.

YILDIRIM İLE SARAN, CANLI YAYINDA BİRBİRİNE GİRDİ (YENİ ŞAFAK)

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, konuğu olduğu ATV Televizyonu'ndaki "Santra" programına telefonla bağlanan, Rus futbolcu Vladimir Beschastnykh'in transferindeki bazı detaylar nedeniyle kulüpten ihraç edilen Saran ile tartıştı.

GERETS: YÖNETİMİN KADROYA MÜDAHALESİ YOK (YENİ ŞAFAK)

Gerets, "Beşiktaş derbisinde takımda operasyon yapıldı" iddialarıyla ilgili açıklamasında, sakatlıktan yeni dönen oyuncuların hazır olmaması, bazı futbolcuların form grafiklerinin üst seviyede bulunmaması ve kaptan Hakan Şükür'ün de ailevi nedenlerden dolayı kadroya alınmadığını söyledi.

REİS EL KOYDU! (FANATİK)

Alex konusunda dev bir adım atan Yıldırım'ın sonraki hamlesinde '12. adam' vardı. Bir süredir Başkan'la arasında gerilim yaşandığı bilinen Genç Fenerbahçeliler'in Samandıra'da idmanı izleme isteğine 'resmen' olumlu yanıt verildi. Çok sayıdaki GFB'li, kaleci Volkan ile barıştı ve takıma şöyle seslendi: "Sonuç ne olursa olsun, 100. yılımızdaki her maçta aynı sloganla hareket edeceğiz: Hep destek, tam destek. Sizleri yıpratmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."

FRANSIZLAR 'BOBO' DEDİ (FANATİK)

Avrupa'nın dev ekiplerinin transfer listesine giren Bobo'ya yol göründü. Beşiktaş Brezilyalı yıldız için en az 5 milyon Euro istiyor.
... Bu sezonki performansıyla beklentilerin üzerine çıkan ve ligde 10 golün altına imzasını atan Bobo'ya Fransa'dan teklif yağıyor. Galatasaray derbisi öncesinde sessiz sedasız İstanbul'a gelen Sambacı'nın menaceri Fernando, genç futbolcu ile yüzyüze bir görüşme yaptıktan sonra yönetimle bir araya geldi. Menacer, "Bobo'ya Fransız takımları başta olmak üzere Avrupa'dan teklif yağıyor. Özellikle Bordeaux oyuncumu çok istiyor" dedi.

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Canlı yayında Yıldırım-Saran kavgası
 Emre formasına kavuştu
 Gece pazarlıklar oldu
 B.Münih'ten rekor gol
 Avrupa'da derbiler haftası
 Emre AZ Alkmaar maçıyla sahalara geri dönüyor
 Demirören'den ağır suçlama
 Real Madrid'de Capello topun ağzında
 Nobre bu hafta dalya diyecek
 Federasyonlara 61 milyon YTL bütçe
 Gaflet sözleşmesi
 Gelecek karanlık değil
 Meydan savaşı
 Real'e bir şok daha
 Galatasaray'ı yenersek zirveden bahsedebiliriz
 Planlar Yanal'la yapılıyor
 Diğer takımların renkleri sönük
 Potada kader günü
 Süreyya'nın hedefi dünya şampiyonluğu
 Beşiktaş'ta Tigana rüzgarı
 Samandıra'da 'barış' sağlandı
 Şampiyonluk için Beşiktaş ve G.Saray kadar iddialıyız
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Yerli hocalar dil kursuna!
Geçen hafta Genel Yayın...
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Lozan'daki duruşmada İsviçreli savcı "Faşist misiniz?" diye sordu.
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadınlar Günü'nde açılacak davada saldırgan hakkında yaralamanın yanı...
Dantel ve tüy
Dantel ve tüy
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen kadın iç giyim fuarında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu