kapat
   
09 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Canlı yayında Yıldırım-Saran kavgası

Dün akşam ATV'de yayınlanan "Santra" programına katılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, telefonla canlı yayına bağlanan Sadettin Saran ile tartıştı.

Fenerbahçe'den ihraç edilen Sadettin Saran yayına bağlanınca kıyamet koptu. Saran'ın üslubu sertleşince Aziz Yıldırım da tepki gösterdi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Sadettin Saran'ı disipline ben vermedim. Kendi yanında çalışan biri Beschatsynk transferinde sorun olduğunu beyan etti. Sadettin Saran, Spartak Moskova kulübünün bu oyuncu için 800 bin dolar ödediğini söyledi biz de kendisine bu parayı verdik. Sonra bize gelen kulüp belgesindeki imzayla sonradan benim şahsen gidip Spartak başkanından aldığım imzalar tutmadı. Moskova Başkanı da Saran'ın bize getirdiği belgedeki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Bu konular tüzükle ilgili konulardır. Disiplin Kurulu da kararı verdi" dedi.

Bunun
üzerine Sadettin Saran, telefonla yayına bağlandı ve tansiyon yükseldi. Saran, "Adam olan çıkar "Parayı aldı ya da almadı" der. Aziz bey buna cevap vermedi. Fenerbahçe Başkanı açık konuşmalı. Adam gibi konuşmalı. Aziz Bey'e ben de bu imzanın sahte olabileceğini söyledim. Ben diyorum ki, Spartak Başkanı, imzanın sahte olduğunu ancak paranın alındığını söylüyor. Tuncay Erdoğan, kulüp zarara uğratılmamıştır diye açık olarak ifade etti. 4 sene neden beklendi, haysiyet divanına gidilmedi. Bu para ödendi" dedi.

Sinirlenen Yıldırım'ın, "Kimin adam olduğunu tüm Türkiye bilir. Beni buradan konuşturma. Burada bir belge var. Seninle Rus tarafın imzaladığı... 850 bin dolar, KDV'si içinde diyorsun. Bunun faturası nerede? Sen disiplin kuruluna haber gönderiyorsun. Para öneriyorsun, onları tehdit ediyorsun" sözlerine Saran da aynı sertlikle cevap verdi: "Yanımızda şahitler vardı. Transferden vazgeçelim dedim. 'Devam et' dedin. (Yıldırım doğruluyor) Anderson'un transferinde çok para kaybettik. 850 bin $ daha gitse ne olur dediniz.' Yıldırım buna çok kızıyor: "Yalan söyleme. Kapatın şu ekranı. Kapatın... Gelsin kulüpte konuşalım." Ortamın gerilmesi ve karşılıklı kişilik haklarını zedeleyici ifadeler üzerine yayına ara verildi, Saran'a veda edildi...

AZİZ YILDIRIM SİNİRLENDİ

Rus futbolcunun transferinde Moskova'da yaşananları anlatan Saran hakkında, ''Disiplin kurulundaki insanları, haber göndererek parayla satın almaya çalışıyorsun. İş yerlerinden attıracağına dair tehdit ettiriyorsun'', ''Sen kulüpte oyunculara verilecek primleri yöneticiden aldın, oyunculara kendi paran gibi verdin'' şeklinde iddialarda bulunarak sinirlendiği görülen Yıldırım, bir ara telefon bağlantısı kesilmezse stüdyodan ayrılacağını ifade etti.

Yıldırım, Saran'a, ''Yalan konuşuyor, terbiyesizlik ediyorsun. Varsa bir meselen kulüpteyim, gelir konuşursun. Sahte evrak verdin. Mahkeme orada, Fenerbahçe kongresi orada, gelir anlatırsın derdini. Haddini bil'' şeklinde ifadeler kullandı.

SARAN: AZİZ YILDIRIM'DAN HESAP SORACAĞIM

Spartak Moskova Kulübü Başkanı'nın, söz konusu transfer meselesinde, bonservis bedeli olarak 800 bin doları aldığını, Aziz Yıldırım'a söylediğini ileri süren Saran, özetle şöyle konuştu:

''Sorumlu bir başkan ve yönetici paranın verilmemiş olduğunu düşünseydi bugün savcılığa giderdi. 4 yıl neden beklendi, neden savcılığa gidilmedi? Sayın Aziz Yıldırım'dan da bunun hesabını soracağım. Yargıya gideceğim. Bugüne kadar hep sessiz kaldım, Fenerbahçe'nin menfaatleri için.''

Saran bir soru üzerine, Beschastnykh'in transferinde ödenen 800 bin dolarlık bonservis ücretinin resmi olarak Spartak Moskova külübüne girmediğini belirtti. Fenerbahçeli eski yönetici, Spartak Moskova Kulübü Başkanı'nın, Aziz Yıldırım'a evraklardaki imzanın kendisine ait olmadığını ancak, söz konusu parayı aldığını söylediğini iddia etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Emre formasına kavuştu
 Gece pazarlıklar oldu
 B.Münih'ten rekor gol
 Avrupa'da derbiler haftası
 Basın özetleri
 Emre AZ Alkmaar maçıyla sahalara geri dönüyor
 Demirören'den ağır suçlama
 Real Madrid'de Capello topun ağzında
 Nobre bu hafta dalya diyecek
 Federasyonlara 61 milyon YTL bütçe
 Gaflet sözleşmesi
 Gelecek karanlık değil
 Meydan savaşı
 Real'e bir şok daha
 Galatasaray'ı yenersek zirveden bahsedebiliriz
 Planlar Yanal'la yapılıyor
 Diğer takımların renkleri sönük
 Potada kader günü
 Süreyya'nın hedefi dünya şampiyonluğu
 Beşiktaş'ta Tigana rüzgarı
 Samandıra'da 'barış' sağlandı
 Şampiyonluk için Beşiktaş ve G.Saray kadar iddialıyız
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Yerli hocalar dil kursuna!
Geçen hafta Genel Yayın...
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Lozan'daki duruşmada İsviçreli savcı "Faşist misiniz?" diye sordu.
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadınlar Günü'nde açılacak davada saldırgan hakkında yaralamanın yanı...
Dantel ve tüy
Dantel ve tüy
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen kadın iç giyim fuarında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu