kapat
   
09 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gece pazarlıklar oldu
Ekranda kavga!
Alex ile 2 yıl daha
Oskay olayı tertipti
Üç veliahtını açıkladı
Seyrantepe devletin
Şampiyonlar Ligi çok zor
Antep ruhu gelmeli
Aziz Yıldırım'dan inciler

Gece pazarlıklar oldu

F.Bahçe Başkanı Yıldırım, 'Santra-Özel'de 14 Mayıs için müthiş bir iddiada bulundu: "Son 6 haftada gece pazarlıkları yapıldı. Denizlispor tek umudunun bizim maç olacağı duruma getirildi".

Yıldırım dün gece Santra-Özel'de gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. SABAH yazarları Kazım Kanat, Ahmet Çakar ve Gürcan Bilgiç'in katıldığı program Çakar'ın "Size karşı müthiş bir antipati var. Hep siz mi haklısınız?" sorusu ile başladı. "Evet, hep ben haklıyım. Faruk Süren ile Mehmet Cansun ile ve Özhan Canaydın ile aram hep iyiydi" cevabını veren Fenerbahçe BAşkanı Aziz Yıldırım, gerginliğin nedenini şöyle anlattı: "Özhan Canaydın, Yıldırım Demirören ve Trabzonspor'un o dönemki başkanı Atay Aktuğ ile Swiss Otel'de bir araya geldik. Celal Doğan ve bazı başka isimler de vardı.

ANLAŞMAYI
BOZDULAR

Kulüpler Birliği paylaşım ile ilgili bir önerge vermişti ve bu kabul edilmişti. Biz o gün buna karşı çıktık. Bizimle hiç konuşmadan böyle bir şey yapılınca, dışarıda kaldık ve bu şekilde bir araya geldik. Oturduk ve aramızda ön protokol gibi anlaşmalar imzaladık. Ben yoktum, Nihat Özdemir vardı. "Anadolu kulüplerinden oyuncu almayacağız vb" gibi anlaşmalar yaptık. Sonra bunlar hiç olmamış gibi hepsi Kulüpler Birliği ile devam ettiler." Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, G.Saray Başkanı Özhan Canaydın ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile kişisel problemi olmadığını söyleyen Yıldırım, "Ankara'daki bir düğüne gittim. Dediler ki, 'Sizin masanız bu.' Ben Yıldırım Demirören'i dışarıda gördüm ve selamlaştık. Arka masada M.Ali Şahin oturuyordu. Başbakan'ın gelmeyeceğini öğrenince Şahin'in yanına oturdum. Ama bu konu bile başka aksettirildi" dedi.

SEÇİME HİÇ KARIŞMADIK
Çakar'ın "Federasyonla, diğer kulüplerle ve bir çok kişiyle sıkıntı yaşıyorsunuz. İstifa ederken bunu kabul etmiştiniz" sözlerine, "İlhan Cavcav ile mesele nedir bilmiyor musunuz? Laflarından dolayı. Ulusoy ile benim şahsi kavgam yok. Federasyon ile ilgili sıkıntı şu: Çifte standart var. Hakemlere etki yapıyorlar. Bu yüzden onlar da istedikleri neticeleri sağlayacak şekilde maç yönetiyorlar" cevabını veren Yıldırım, "Ulusoy'un göreve geldiği son seçime müdahale etmedik. Kulislere karışmadık, Ayhan Bermek'e attık oyumuzu. Ulusoy da geldiğinde 'Ben değiştim' dedi. Denizlispor maçında siz hakem olsaydınız o maçta o şekilde devam ettirir miydiniz?" ifadesini kullandı.

ALTI HAFTAYI İNCELEYİN
Ahmet Çakar'ın "Koskoca F.Bahçe 90 dakikada Denizlispor'u yenememesini hakeme bağlamamalı" şeklindeki yorumuna Yıldırım, "Ondan önce son 6 haftayı, hatta 10 maçı alın bir inceleyin bakalım. Geceleri maçların üzerine pazarlıklar yapıldı. Denizli tek umudunun bizim maçımız olacağı duruma getirildi. Şike diye ortaya atılan durumda 15 gün, 1 ay bu konu kapaklarda yer aldı. Temiz spor istiyorsak o zaman federasyondan en alttaki amatöre kadar temiz olacağız. En üstteki temiz değilse aralardakini bunun için suçlayamaz.

ULUSOY'A SORACAKSINIZ
Milli takım için bile şike yapıldığı iddiaları var; biliyorsunuz. Türk futbolu kirlendi. Bu iddiaları neden Türk spor basını alıp, incelemedi, çalışma yapmadı. Bizim şampiyonluklarımızda kirlilik yoktur. Ortega, Anelka, Alex, Appiah hangi takımda oynadı? 2000'den bu yana hep iyi oyuncularla oynadık. Biz bunlarla şampiyon olduk. Ama ben diğer şampiyonluklarda kirlilik var demiyorum" cevabını verdi. Yıldırım, G.Saray'ın üst üste 4 şampiyonluğunda Haluk Ulusoy'un etkisi var mıydı şeklindeki soruya da şu cevabı vermekle yetindi: "Bunu Ulusoy'a soracaksınız."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Canlı yayında Yıldırım-Saran kavgası
 Emre formasına kavuştu
 B.Münih'ten rekor gol
 Avrupa'da derbiler haftası
 Basın özetleri
 Emre AZ Alkmaar maçıyla sahalara geri dönüyor
 Demirören'den ağır suçlama
 Real Madrid'de Capello topun ağzında
 Nobre bu hafta dalya diyecek
 Federasyonlara 61 milyon YTL bütçe
 Gaflet sözleşmesi
 Gelecek karanlık değil
 Meydan savaşı
 Real'e bir şok daha
 Galatasaray'ı yenersek zirveden bahsedebiliriz
 Planlar Yanal'la yapılıyor
 Diğer takımların renkleri sönük
 Potada kader günü
 Süreyya'nın hedefi dünya şampiyonluğu
 Beşiktaş'ta Tigana rüzgarı
 Samandıra'da 'barış' sağlandı
 Şampiyonluk için Beşiktaş ve G.Saray kadar iddialıyız
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Yerli hocalar dil kursuna!
Geçen hafta Genel Yayın...
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Lozan'daki duruşmada İsviçreli savcı "Faşist misiniz?" diye sordu.
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadınlar Günü'nde açılacak davada saldırgan hakkında yaralamanın yanı...
Dantel ve tüy
Dantel ve tüy
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen kadın iç giyim fuarında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu