kapat
   
09 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Avrupa'da derbiler haftası

Şampiyonlar Ligi'nin heyecanı yerini haftasonu Avrupa'nın 4 dev liginde oynanacak derbilere çevirdi. Kuşkusuz bunların en önemlisi La Liga'da Barcelona ile Real arasındaki "El Classico".

La Liga'da ikinci ve dördüncü sıradaki ekipleri karşıya getirecek maç cumartesi gecesi saat 23.00'te başlayacak. Bu dev maç öncesi iki dev de moralsiz durumdalar. Barcelona; Liverpool'a, Real de Bayern'e elenerek Kupa 1'i kazanma şanslarını yitirmişlerdi. Bu sezon bekleneni veremeyen iki ekipten Barcelona, dev maça Sevilla karşısında kırmızı kart gören Guily ve Zambrotta'dan yoksun çıkacak. Rijkaard'un bu maçta da Eto'o'yu yedek bırakabileceği belirtilirken, Hollandalı teknik adamın kredisinin hızlı tükendiği kaydedildi.

Real'de
ise durum çok daha kötü. Gol yollarında tarihinin en kötü dönemini yaşayan Madrid ekibinde Beckham ve Reyes sakat. Higuain'nin durumu henüz net değil. Ama net olan tek şey Capello'nun son şasnının Nou Camp'taki 3 puan olduğu. İlk maçı 2-0 kazanan Real Madrid, rakibini ligde tam 17 sezondur Nou Camp'ta yenemiyor. Beyaz Şimşekler'in Barcelona'daki son galibiyeti de 2002'de Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Mc Manaman ve Zidane'ın golleriyle 2-0'lık zafer. Karşılaşmanın hakemi Alberto Undiano Mallenco. 1973 doğumlu Navarro bölgesi hakeminin bu sezon yönettiği 10 maçta deplasman ekiplerinin sadece 1 galibiyeti var.

SERIE A'DA MILANO DERBİSİ

Bu sezon İtalya'da rakip tanımayan lider Inter, haftaiçi yaşadığı Valencia şokunu atlatmak için Milan karşısında. Milano derbisinin diğer önemli bir noktası sezon ortasında Real'den transfer edilen Ronaldo'nun ilk kez eski takımı Inter'in karşısına çıkacak olması. En yakın rakibinin 16 puan önünde lider durumda bulunan Inter'de Maicon kırmızı kart cezalısı. Adriano ve Vieira'nın durumları henüz net değil. Cambiasso ve Valencia maçının ardından Navarro'nun yumruğuyla burnu kırılan Burdisso büyük ihtimalle takımdaki yerini alamayacak.

Milan'da ise Nesta ve Kaladze hala iyileşemedi. Chievo maçın son 10 dakikasında oynayıp 1 gol atan Seedorf karşılaşmaya yine yedek başlayacak. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı Inter, 4-3 kazanmıştı. Karşılaşma pazar günü saat 16.00'da oynanacak.

BAYERN'İN SON ŞANSI BREMEN

Bundesliga'da haftanın maçı ise Almanya derbisi olarak tanımlanabilecek Bayern Munih-Werder Bremen mücadelesi olacak. 2. sıraya tekrar yükselen Werder Bremen eksik kadrosuyla Bayern karşısına çıkıyor. Real Madrid'i elemenin moraliyle Werder Bremen karşısına çıkacak Bayern Munih, galibiyet serisini 3 maça çıkarıp en azından Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürmek istiyor.

Bayern'de eksik futbolcu bulunmazken, Werder'de durum tam tersi. Takımın en önemli üç isminden ikisi Borowski ve Klose sakat. Ameliyat olan Borowski kesin yok ama Klose'nin durumu belli değil. Ligin ilk yarısındaki maçı 3-0 kazanan Bremen Allianz Arena'dan alacağı bir beraberlikle rakibini safdışı etmek amacında. Maç pazar günü saat 18.00'de başlayacak.

ROMA GAZİSİ MARSİLYA'YI KONUK EDİYOR

Şampiyonlar Ligi'nde Roma'ya şok bir mağlubiyetle elenen Lyon, şu anda sıralamada 8. sırada bulunan Marsilya'yı haftanın maçında konuk edecek. Philippe Kalt'ın yöneteceği maçta Lyon'un moral bozukluğu içindeki futbolcularının dinlendirilmesi bekleniyor. Marsilya ise 24 Ocak'tan bu yana galibeyet alamamanın stresi içinde. Ligin ilk yarısında Veledrome'da oynanan maçı Lyon 4-1 kazanmıştı.
Maç pazar günü saat 21.00'de başlayacak.

Bu arada Turkcell Süper Ligi'nde ise az da olsa şampiyonluk iddialarını sürdüren Galatasaray ile Trabzonspor da 11 Mart Pazar günü İstanbul'da Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelecekler.

CHA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Canlı yayında Yıldırım-Saran kavgası
 Emre formasına kavuştu
 Gece pazarlıklar oldu
 B.Münih'ten rekor gol
 Basın özetleri
 Emre AZ Alkmaar maçıyla sahalara geri dönüyor
 Demirören'den ağır suçlama
 Real Madrid'de Capello topun ağzında
 Nobre bu hafta dalya diyecek
 Federasyonlara 61 milyon YTL bütçe
 Gaflet sözleşmesi
 Gelecek karanlık değil
 Meydan savaşı
 Real'e bir şok daha
 Galatasaray'ı yenersek zirveden bahsedebiliriz
 Planlar Yanal'la yapılıyor
 Diğer takımların renkleri sönük
 Potada kader günü
 Süreyya'nın hedefi dünya şampiyonluğu
 Beşiktaş'ta Tigana rüzgarı
 Samandıra'da 'barış' sağlandı
 Şampiyonluk için Beşiktaş ve G.Saray kadar iddialıyız
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Yerli hocalar dil kursuna!
Geçen hafta Genel Yayın...
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Lozan'daki duruşmada İsviçreli savcı "Faşist misiniz?" diye sordu.
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadınlar Günü'nde açılacak davada saldırgan hakkında yaralamanın yanı...
Dantel ve tüy
Dantel ve tüy
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen kadın iç giyim fuarında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu