kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Neden kaynak belirtilmedi?
Davalık yemek tarifleri
Neden kaynak belirtilmedi?
'Bilgi paylaşıldıkça çoğalır'
Yayınevinden yorum yok

Neden kaynak belirtilmedi?

Türk mutfağı uzmanı Nevin Halıcı, yemek yazarı Tijen İnaltong'un Her Güne Bir Yemek adlı kitabındaki tariflerin dörtte birinin kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Türk Mutfağı, Ege Bölgesi Yemekleri, Güneydoğu Anadolu Mutfağı Yemekleri, Siniden Tepsiye, Selçuklu Yemekleri, Geleneksel Konya Yemekleri gibi kitapların yazarı Halıcı,özellikle henüz Türkiye'de yayınlanmayan, İngiltere'de basılan Sufi Cuisine (Mevlevi Mutfağı) adlı kitabından yapılan alıntıların kaynak belirtilmeden kullanılmasına çok üzülmüş. Mevlana'nın hayat felsefesini yemek sözcükleriyle anlattığı fikrinden hareketle yazılan kitapta yer verilen 'bulamaç aşı' tarifi bunlardan biri... Diyarbakır'da yapılan bir bahar salatası olan 'nergisleme' de aynı şekilde kullanılmış.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Neler erkeklere oluyor?
 'Moda çevresi eşcinsel dolu'
 Kalpleri sokakta atan ünlüler
 Sömestr tatili bitmeden ne yapmalı?
 Incubus konseri öncesi hazırlık dersleri
 Bu oyun çok acayip!
 Brit istilası!
 Kokoşka
 Gözleri görmüyor
 Sokaktan kurtarın
 Eski dostunuz bir tık ötededir belki
 Bu serginin ismi yok dişiliğin sembolü var
 Türklerin Barcelona'da fuar çıkartması
 Butik mi Kapalıçarşı mı?
 Kahvaltı bahane aşk şahane
 Tir tir titreyen maymunlar
 Barbi misin magazin güzeli*
 Dördüncü bebek yaşamalı mı?
 Rengârenk bakın
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Temizlik zamanıdır şimdi
Paris'te uğurlu bir...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Akıl beslenir mi?
Gelen elektronik posta sayısı çok...
Kara Kıta'nın bitmeyen trajedisi
Kara Kıta'nın bitmeyen trajedisi
İşte büyük kitleye seslenen o görkemli, adeta baş döndürücü aksiyon...
Şehrin göbeğinde şiddet var!...
Şehrin göbeğinde şiddet var!...
Beyoğlu'nun adım başındaki 'modern bar'larından biri... Buralarda,...
Acı, ekşi, tuzlu ve tatlı bir arada Tayland Mutfağı
Tüm dünya mutfakları birer birer moda olup sıralarını savıyorlar.
Bayatlamayan kurabiyeler
Bursa'da, 1982 yılından beri dayıdan yeğene geçen bir gelenekle...
Mojo Bar'dan Barda'ya transfer
Bu hafta gösterime giren Serdar Akar'ın yeni filmi Barda, ilginç konusunun yanı...
Yalın ve duyarlı dokunuşlar
Resim çalışmalarını 10 yıldır kendi atölyesinde sürdüren ressam İnci Okay'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.