kapat
   
18 Ocak 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tecavüz edilen bebeğe aile bulamıyoruz
Erkek çokeşlilik eğiliminde bunu çözmemiz lazım
Olcay Baykal'ı bilerek tartışmaya soktum
İmam nikâhım var ama resmi nikâh yanlısıyım

O bebeğe aile bulamıyoruz

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu acı gerçeği açıkladı: Tecavüz edilen 17 aylık bebeği kimse evlat edinmek istemedi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, talihsiz bebeği evlat edinmek için resmi olarak tek ciddi başvuru bile olmadığını belirterek şunları söyledi: "Zaman geçtikten sonra iki kişi başvurdu ama bir şey çıkmadı. Ciddi değillerdi."

İşlemler hızlandı ama
"Bebeğin geçmişini unutturmak, geleceğini kurmak için velayet işlemlerini hızlandırdık. Ama kimse bebeği evlat edinmek istemiyor. Birçok hadisede gösterilen trajik tablo kurumsal olarak olumlu yansımıyor. Bebeğin zihinlerdeki imajına bakar mısınız?"

Ben daha görmedim
"Ağlamak en kolayı. Belki gözyaşımı o yüzden göremiyorsunuz. Ben, bebek unutulsun ve kurtulup yeni bir hayata başlasın istiyorum. O yüzden bebeği gidip görmedim hâlâ. Gidersem basın tekrar harekete geçecek."


Tecavüz edilen bebeğe aile bulamıyoruz

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: "17 aylık bebeği herkes almak istiyor denildi. Hiçbir resmi başvuru olmadı. Bebeğin zihinlerdeki imajına bakar mısınız? Üzülmek, gözyaşını silmek en kolayı. Ben çocuk kurtulsun istiyorum".

Nimet Çubukçu, Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı. Her hareketi, her sözü olay haline gelen renkli bakanlardan. 1956 Karaman doğumlu bir hukukçu. 10 kardeşi var. 5'i babasının ilk eşinden. Çubukçu son günlerde Deniz Baykal ile girdiği "Siyasetçi eşi" polemiği, çokeşliliği savunması ve yurtlardaki tecavüzleri örtbas ettiği haberleriyle çok konuşuldu. Onu, yoğun programının İstanbul ayağında Swissotel'de katıldığı bir konferansta yakaladım. Çubukçu sözlerinin arkasında durmayı becerebilen siyasetçilerden. "Geri adım yok bende" diyor. "Bazen
söylemediğim şeyleri bile yazsalar, bende teyp kaydı olmasına rağmen, çıkıp onları kötü duruma düşürmüyorum."
"Eh rahat çalışayım o zaman, aklımda bir sürü başlık önerisi var ne dersiniz?" diye takılıyorum, gülmeye başlıyor. Çubukçu bütün sorularıma içtenlikle cevap verdi. Cevapları ilgiyle okuyacağınızı düşünüyorum. Ama önce, röportajın kanımca en çarpıcı bölümü, bütün Türkiye'yi derinden sarsan 17 aylık tecavüz mağduru bebek konusu.

BEBEĞİ GÖRMEYE GİTMEDİM

* Tecavüze uğrayan 17 aylık bebek haberini duyunca önce ne hissettiniz? -Sağ olsun Valimiz o konuda çok duyarlı. Bize önceden haber verdi. Hemen bebeği acil koruma altına aldık. Anneyi uzaklaştırdık vs. Gereken tüm tedbirleri aldık. Tabii ben isterdim ki basına hiç yansımasın. Bebeğin yüzünü gösteren fotoğrafların basılmasına ise önce bir Bakan sonra da bir anne olarak isyan ettim tabii.

* Gidip gördünüz mü bebeği? -Hayır. Zanlılar yakalandı. Biz bebeği koruma altına alıp, her türlü fiziksel ve ruhsal tedavisini bir an önce tamamlayıp, yaşama tekrar geri dönme süresini hızlandırmaya çalıştık ama işler basın yüzünden çok kontrolsüz ilerledi.

* O bebeği herkes gidip kucağına almak şöyle bir göğsüne bastırıp öpmek istedi. Siz bir annesiniz, fırsatınız varken niye bebeği görmeye gitmediniz? -O durumda çok bebeğimiz var.

* Nasıl yani? 17 aylık tecavüz mağduru başka bebekler mi var? -Yok, öylesi yok tabii. Bilinçli olarak gitmedim çünkü ben o bebeği unutturmak istiyorum. Başka bir kuruma aldırdım zaten. Yeni bir hayata başlasın istiyorum. Ben gidersem basın tekrar harekete geçecek.

* Ama medyadaki haberler belki de evlatlık verilmesini kolaylaştıracak. -Nerede canım? "Herkes evlatlık almak istiyor" denildi. "Resmi olarak birçok başvuru var" diye yazıldı çizildi ama inanın bir tane bile başvuru olmadı bize. Zaman geçtikten sonra iki kişi başvurdu ama bir şey çıkmadı. Ciddi değildi. AĞLIYORUM AMA KAMERASIZ

* Koskoca Türkiye'de iki kişi mi başvurdu yani? -Kimse o bebeği evlat edinmek istemiyor. Aile bulamıyoruz. Birçok hadisede gösterilen trajik tablonun kurumsal olarak olumlu hiçbir yansıması olmuyor, inanın. Bebeğin geçmişini unutturmak, geleceğini hemen kurmak için çok kısa sürede velayet kaldırıldı, evlat edinme işlemleri hazırlandı ama. Bebeğin zihinlerdeki imajına bakar mısınız? Uzmanlarla konuştum, bu tip haberlerin basına yansıyış biçimi pedofili hastaları üzerinde sapkın etki yapabiliyor. Ayrıca bu kadar küçük çocukların deneme amacıyla kullanılabileceği sapkın fikirlerini de oluşturuyormuş bu tip haberler. Bunlar çok tehlikeli.

* Herkes üzülüyor ama evlat edinmeye gelince duruyoruz yani. -Üzülmek en kolayı. Belki gözyaşımı o yüzden göremiyorsunuz. Silmek kolay gözyaşını. Ben tepki gösterdiğim zaman "Medyaya çattı" diyorlar. Yahu ben çocuğu kurtarmak istiyorum. Yoksa bakan olarak bu olayda ne gibi bir yanlışım olabilir ki? Ama ben bebek kurtulsun istiyorum. O yüzden bebeği gidip görmedim hâlâ. Amacım şov değil ki benim.

* Siz de çok soğuk, mesafeli görünüyorsunuz. Ağlamıyor musunuz hiç? -Ağlıyorum tabii. Çok ağlıyorum ama kameraların önünde değil. Kendi içimde ağlıyorum.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Plakalar dondurulsun önerisi' tartışılmalı
 İstanbul Boğazı'na yeni tüp tünel
 'Kenan Doğulu Türkçe söylesin' kampanyası
 Bingöl'de çatışma: 1 terörist ölü ele geçirildi
 Doğu'da 88 köy yolu ulaşıma kapalı
 'Türkler Belçika ordusunun sitesini hackledi'
 THY'nin Ankara-Elazığ uçak seferi iptal edildi
 Tespit edilen 17 okul arsası satış için hazır
 "Barış önce dilde başlamalı"
 Mehmet Ağar'ı koruyan polis kendini vurdu
 YÖK, mesleki eğitimi masaya yatırıyor
 'Hz. Ali günümüz insanı için bir model'
 Başbakan tebrik etti, vakıf görevden aldı
ERGUN BABAHAN
Musul ve macera
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül...
MEHMET BARLAS
Başarılı ülkeler dışarıdan göç alır...
Bir ülkede...
UMUR TALU
Henüz Yaşar'ken
Yaşar Kemal bu toprakların...
ERDAL ŞAFAK
30 Yıl Savaşı
ABD'nin Bağdat Büyükelçisi...
İncirlik'te ne hazırlığı?
Yeni Irak stratejisini ülkedeki İran bağlantılarını kesmeye odaklayan...
Türkiye lafı salonda alkış tufanı kopardı
İktidar partisinin tek adayı Sarkozy oldu. Fransız lider "AB'nin...
Elde var bir
Elde var bir
100. yılında Süper Lig ve UEFA'da şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu