kapat
   
09 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mumcu: Erdoğan başkalarının politikasına teslim
Mumcu: Erdoğan başkalarının politikasına teslim

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Irak politikası yapacağını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aslında başkalarının politikasına teslim olduğunu savundu.

Erdoğan'a, "Hakikaten bir Irak politikası yapmak, Kuzey Irak yönetiminin PKK'ya verdiği destekleri durdurmak istiyor musunuz? Irak'a müdahale gibi yalan laflarla kimseyi aldatmayın. Habur sınır kapısını kapatın, Ovacık sınır kapısını açın" diye seslenen Mumcu, Ovacık'ta bir sınır kapısı açılması halinde Türkiye'nin bölgede söz sahibi bir ülke konumuna geleceğini söyledi.
Erkan
Mumcu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de topyekün düzenin kendisinin verimsizliğe, adaletsizliğe ve imtiyazlara ayarlandığını belirterek, "Yolsuzluğun kendisi imtiyazlar düzeninin ta kendisidir" dedi.

MELEKLERİN CİNSİYETİ TARTIŞMASI

Mumcu, Türkiye'nin kendi iradesini kaybetmiş bir ülke konumuna geldiğini, ne siyasi, ne iktisadi, ne de sosyal anlamda tam bağımsızlıktan söz etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Geçen hafta MİT Müsteşarı Emre Taner'in raporunun gündemde geniş yer tuttuğuna işaret eden Mumcu, Taner'in değindiği hayati konulara yapılan yorumlara, ele alış tarzına baktığı zaman içinin kan ağladığını söyledi. Herkesin yine kendi bildiği türküyü söylemeye devam ettiğini, raporun işaret ettiği tehdit ve tehlikelerin algılanmadığını kaydeden Mumcu, şöyle dedi:

"Taner, Türkiye bağımsızlığını kaybetmek ve parçalanmak tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir ülke konumundadır derken, iktidar ile ana muhalefet arasında bir eş tartışması yaşanıyor. Milletimiz bu sohbete bir şey der ama ben bu kürsüye yakıştıramıyorum. Bırakın bu meseleleri. Türkiye bir cumhurbaşkanı seçecekse cumhurbaşkanı eşi seçmeyecektir. Bizans'ın son döneminde İstanbul'da papazların meleklerin cinsiyetini tartıştığı gibi eş tartışmasının ötesinde, bakanların ağzına yakışmayacak şekilde 'onun osu var, bunun busu var' gibi laflar. Türkiye'nin başka derdi kalmadı mı? Hanımefendiler ne giyecekler, ne giymeyecekler, nereye gidecekler, nereye gitmeyecekler, kimin meşru kimin gayrı meşru ilişkileri var. Meleklerin cinsiyeti tartışması etrafında Türkiye bir yere sürüklenirken MİT müsteşarı Türkiye'nin bağımsızlığı konusunda açık tehdit olduğu konusunda herkesi uyarmıştır."

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL


Erdoğan'ın Türkiye'deki terör konusunda son iki yıldır yaptığı açıklamaların çelişkili olduğunu dile getiren Mumcu, AKP'nin son afişlerini anımsatarak, "Kurban olam ayına yıldızına, eyvallah hepimiz kurban olalım ama onu suistimal etmeyelim. O hepimize ait bir değer, onu siyasallaştırmayalım. O tarihimizin, birliğimizin ve geleceğimizin simgesi. Bunu bu kadar ucuz siyaset için malzeme haline getirmeyelim. Hay hay sen kurban ol bayrağın ayına yıldızına ama ben ilave bir şey söyleyeceğim. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" diye konuştu.

Mumcu, sabahki grup konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın "Irak AB'den de öncelikli mesele haline gelmiştir" diyerek kükreyen bir ifadeyle Türkiye'nin değil, Türkiye'ye karşı tezleri ifade ettiğini savundu. Erdoğan'ın, Irak'a ilişkin bir projeksiyon ve haklardan, anayasadan söz ederken, Araplardan Sünnilerden, Şiilerden, Asurilerden bahsettiğini, bunların haklarının korunması ve Anayasal güvence altına alınmasından söz ettiğini anlatan Mumcu, Türkmenler konusunun, Türkiye'nin Irak'a müdahale konusunda ABD ile müzakere ettiği ve kavga ettiği en önemli mesele olduğunu anımsattı. Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

OVACIK SINIR KAPISINI AÇIN

"Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olarak Irak politikası yapacağını söylerken aslında başkalarının politikasına teslim olduğunu söylüyor. Söylediklerinin çoğu tutarsız şeyler. Dış politikada gelinen ne yazık ki bu kahredici durumdan sorumlu olan bu hükümetin başına bir şey söyleyeceğim. Hakikaten bir Irak politikası yapmak, Kuzey Irak yönetiminin PKK'ya verdiği destekleri durdurmak istiyor musunuz? Biz milli politika yapabiliriz diyor musunuz. Hakikaten bu milletin bayrağına ayına yıldızına kurban olurum diyor musunuz. Irak'a müdahele gibi yalan laflarla kimseyi aldatmayın. Habur sınır kapısını kapatın, Ovacık sınır kapısını açın. O zaman o kürsüdeki babalanmanın arkasında bir yürek, bir vizyon olduğuna inanırım. Yoksa bir balon olduğu, milleti kandırmaktan başka bir şey olduğu ortaya çıkar. Başbakan bunu yapamaz çünkü orada bulunmasına razı olanların oyuncağı olmuştur. Dik durun. Açın Ovacık sınır kapısını işte o zaman size teslim ederler PKK'nın üst düzey yöneticilerini."

SADECE BAŞBAKANI DEĞİL KADROSU DA CAHİL

Erkan Mumcu, Erdoğan'ın "PKK ile mücadele koordinatör işe yaramadı" şeklindeki sözlerini de anımsatırken, "Yani ABD'liler bize yardım etmezse biz ülkemizin bütünlüğünü savunamayacak mıyız?" diye konuştu. Erdoğan'ın Irak ve Filistin başta olmak üzere Orta Doğu ile ilgili değerlendirmesine de tepki gösterirken, şöyle dedi:

"Sadece başbakanı değil kadrosu da cahil. Hizbullah ile veya Hamas'la veya El Fetih'le veya Sünni Araplar ile, Şii Araplar ile yaşanan çatışmalar. Bunların kendi meselesi midir? Hayır. Daha Orta Doğu'da olup biteni anlamamış sayın başbakan. Orta Doğu, İran'ın söz sahibi olduğu mu, yoksa İsrail ile birlikte batının söz sahibi olduğu bir alan mı olacaktır tartışması yaşanmaktadır. Burada bir İran, batı çatışması yaşanmaktadır. Hamas ile El Fetih'e 'hadi öpüşün barışın' gibi laflar ediyor, arkadaki kalabalık da alkışlıyor. Bunlar İran doğalgazı kestiğinde anlarlar sanıyordum, ama idrak edememişler. Bunlar bu kadar idrakten yoksun. İran'ın 320 yıl yetecek kadar doğalgaz rezervi var. Doğalgazı keserek İstanbul'da sünnilerle yapılan siyasi toplantıya tepkisini göstermiştir İran."

YAZIKLAR OLSUN


Kıbrıs'ta lokmacı barikatı çatır çatır yıkılırken dünyaya verilen manzaranın "Türkler birbirine düştü" görüntüsü olduğunu kaydeden Mumcu, bunlar olurken Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın "bu bizim dışımızda bir meseledir" dediğini ifade etti. Mumcu, "Yazıklar olsun, Kıbrıs hiçbir zaman bizim dışımızda olmadı. Ama bir vatan bilincine sahip değilseniz, tarihsel millet şuuruna sahip değilseniz, Denktaş'a dersiniz ki 'sen git kendi ülkene, karışma benim ülkeme'. Bu idrakle baktığınız için meseleyi getirdiğiniz nokta bu" diye konuştu.

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Bertinotti, Cumhurbaşkanı Sezer'e Kürt sorunundan söz etti
 Seyirci kalamayız
 Batı Trakya Türklerinin sorunları TBMM'de
 Tartışmalı köprünün yıkımına başlandı
 "Bankamatik diplomat" açıklaması
 AİHM Türkiye'yi mahkum etti
 6.5 kg'luk yazılı savunma!
 YSK'da 6 üyelik boşalıyor
 Siyasi gündem
 Sezer İtalya'da sergi açacak
 Başbakan Lübnan'dan asker selamı getirdi
 Bakan Gül, Rice'tan randevu bekliyor...
 Erdoğan'ın güzârgahında patlama
 AKP seçim için kampa giriyor
 Erdoğan: Sözlerim ABD'ye yönelikti
MUHARREM SARIKAYA
Makedonya K. Irak hattı...
MİT Müsteşarı Emre...
YAVUZ DONAT
Menderes'in tokatlandığı an!..
Celal Bayar'ın kızı...
'Arafat eşcinseldi' polemiği alevlendi
ABD'de eski Demokrat Parti liderinin kitabındaki "Arafat masanın...
İşte Muzır Kurulu'nun 'muzır pipo' tarifleri
Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, Güney Amerika'dan ithal...
Lokmacı Köprüsü bugün yıkılıyor
Lokmacı Köprüsü bugün yıkılıyor
KKTC Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay'ın karşı çıkmasına rağmen Lokmacı...
ABD, Irak'ta sırtını peşmergelere dayadı
ABD, Irak'ta sırtını peşmergelere dayadı
Bush'un Irak'la ilgili yeni stratejisini açıklaması öncesinde,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu