kapat
   
05 Ocak 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hava ulaşımına kar engeli
Kar Anadolu'yu esir aldı
Yoğun kar yağışı nedeniyle Gaziantep ve Adıyaman'da yollar kapalı
Hava ulaşımına kar engeli
Meteoroloji'den denizcilere fırtına uyarısı

Hava ulaşımına kar engeli

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferleri iptal edildi.
Türk Hava Yolları (THY) Şanlıurfa acentesi yetkililerinden
aldığı bilgiye göre, kar yağışı ve sis nedeniyle saat 19.50'de yapılması gereken Şanlıurfa-Ankara ve 21.45'te yapılması gereken Şanlıurfa-İstanbul uçak seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi.Bu arada sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini arttıran kar
yağışının ardından, Şanlıurfa Havaalanı pistinde kar temizleme çalışmaları
yapılıyor.

MALATYA

Malatya'da
sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle uçak seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Malatya Erhaç Havaalanı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle Malatya'ya sefer yapan Onur Air, Atlas Jet ve Pegasus uçak şirketleri seferlerini iptal etti.Öte yandan sabah 09.55'te kalkması gereken Türk Hava Yolları uçağının 12.30'da havalandığını belirten yetkililer, akşam seferinin de iptal edildiğini kaydetti.


ADIYAMAN

Adıyaman'da kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi.
Adıyaman Valiliğinden alınan bilgiye göre, kentteki kar yağışı nedeniyle
saat 07.10'da yapılması gereken THY'nin İstanbul-Adıyaman ile saat 15.10'da yapılması gereken Adıyaman-İstanbul uçak seferi karşılıklı olarak iptal edildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi.
Edinilen bilgiye göre, kentteki kar yağışı nedeniyle saat 10.00'da yapılması gereken THY'nin Diyarbakır-İstanbul ile saat 12.10'da yapılması gereken Diyarbakır-Ankara uçak seferi iptal edildi.

ELAZIĞ

Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara-Elazığ uçak seferinin, Elazığ'da sabah saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, THY'nin 674 sefer sayılı Ankara- Elazığ uçak seferi,
yağış nedeniyle görüş mesafesinin düşük olması dolayısıyla iptal edildi.
Yetkililer, kar yağışının gece yarısına kadar devam edeceğini, günün en
yüksek sıcaklığının yaklaşık 4, gece ise en düşük hava sıcaklığının eksi 3-4 derece olmasının beklendiğini kaydettiler.


KONYA

Konya'dan İstanbul'a gidecek THY'ye ait uçak yoğun kar yağışı nedeniyle havalanamadı.

Alınan bilgiye göre, sabahın erken saatlerinden itibaren yağan kar, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yoğun kar yağışı yüzünden görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Konya Atatürk Havalanı'ndan İstanbul'a gidecek Türk Hava Yollarına ait uçak, halen pistte bekliyor.

Yetkililer, henüz uçuşun iptal edilmediğini, ancak yağışın sürmesi durumunda uçağın kalkmasının mümkün olamayacağını söylediler.

GAZİANTEP

Gaziantep'te gece başlayan kar nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. Aralıksız devam eden kar sebebiyle Gaziantep Havaalanı'nda uçuşlar gerçekleşmedi.

Gaziantep Havaalanı Müdürü Mehmet Kök, kar yağışından dolayı; Türk Hava Yolları, Onur Air, Pegasus, Sun Expres gibi havayolu şirketlerinin uçuşlarını yapamadığını söyledi.

Kök, hava muhalefeti nedeniyle bugünkü uçuşların yapılamadığını yarın için birşey söylemek için erken olduğunu bildirdi.

ONUR AİR, İSTANBUL-GAZİANTEP SEFERLERİNİ KARŞILIKLI
İPTAL ETTİ


İstanbul'dan Gaziantep'e gelecek olan Onur Air seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

Yoğun kar yağışı yüzünden görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Gaziantep'e gelmesi beklenen Onur Air uçağı, seferini gerçekleştiremedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) yetkilileri, Onur Air'e ait uçağın İstanbul-Gaziantep karşılıklı seferlerini olumsuz hava şartları nedeniyle iptal ettiğini, yine sabah saatlerinde gerçekleşmesi gereken THY'ye ait İstanbul-Gaziantep karşılıklı seferlerinin şimdilik ileri bir saate
ertelendiğini, Atatürk Havaalanı'ndan Gaziantep'e gidecek Türk Hava Yolları'na ait uçağın halen pistte beklediğini ifade ettiler.

Yetkililer, 05.30'da THY'nin İstanbul ve Ankara seferlerinin ise
gerçekleştiğini kaydettiler.

Bu arada, eski bakan Mustafa Taşar'ın bugün Ankara'da yapılacak cenazesine katılacakları bildirilen Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, özel uçağın kötü hava şartları yüzünden havalanamaması nedeniyle Ankara'ya gidemediler.

KAR İÇİN KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Gaziantep'te, gece yarısı başlayankar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Kentte, kar yağışından etkilenenler için, kriz masası oluşturuldu. Belediyeler, ilçe genelinde; tuzlama, yol açma ve kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar yağışının altında gerçekleşen çalışmalarda belediye görevlileri zor anlar yaşadı.

Merkez Şahinbey Belediyesi, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için kriz masası oluşturdu. Belediye bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekipleri, tuzlama, yol açma ve kar temizleme çalışmalarını öncelikli olarak yayaların ve araçların yoğun olduğu yerlerde sürdürüyor.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun kar yağışına müdahale için 10 ayrı ekip ve 300 personelle çalışmaya başladıklarını söyledi.
Başkan Can, belediye bünyesinde kriz masası oluşturulduğunu belirterek, 444 27 01 ve 232 11 11 nolu telefonların aranmasını istedi.

Vatandaşların, sorun ve sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için anında müdahale edildiğini belirten Can, "Acil durumlar içinde ambulans ve cenaze araçlarını hazır bekletiyoruz. Belediyemiz tarafından yürütülen karla mücadele, sürekli devam edecek." diye konuştu.

KAR YAĞIŞI ŞEHİRLERARASI YOLLARDA SIKINTI YARATTI


Akdeniz Bölgesinin iç kesimlerinde gece yağan kar, şehirlerarası yollarda zaman zaman trafiğin aksamasına neden oldu.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Başmühendisi Gençağa Karakaş gece başlayan ve sabah saatlerinde sona eren kar yağışı yüzünden, Antalya-Burdur kara yolunun Çeltikçi rampalarında zincir takmayan araçların kayarak, trafiği engellediklerini söyledi.

Antalya-Konya arasındaki kara yolu ulaşımını sağlayan Akseki-Seydişehir
arasındaki Alacabel mevkisinde de gece zincir takılmayan bazı araçların
kaydıklarını, bu yüzden yolun tıkandığını söyleyen Karakaş, bu bölgelerde hazır bekleyen Karayolları ekiplerinin sürekli çalışarak, yolu trafiğe açtıklarını kaydetti.

Karakaş, Isparta şehir merkeziyle, Isparta-Eğirdir kara yolunda da benzer
sorunların yaşandığını, ancak tüm yolların trafiğe açıldığını belirtti.
Yağmurun devam ettiği Antalya-Kemer ve Antalya-Korkuteli yollarında da
münferit de olsa, yola taş ve kaya parçalarının düştüğünü ifade eden Karakaş, ekiplerin yolların bu bölümlerini temizlediklerini kaydetti.

Karakaş, Antalya civarına tatile gelenlerin bir bölümünün bayram tatillerini hafta sonuna kadar uzattıklarına da işaret ederek, hafta sonunda geri dönecek sürücüleri uyardı.

Sürücülerin seyir hızlarını azaltmalarını, takip mesafelerini artırmalarını
öneren Karakaş, sürücülere daha sabırlı ve dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Karakaş, araçlarda zincir, çekme halatı gibi malzemelerin bulundurulması
gerektiğini hatırlattı.

BİNGÖL'DE 17 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bingöl'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 17 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağan karın buzlar üzerinde ince bir tabaka oluşturduğunu söyleyen yetkililer sürücülerin çok dikkatli olmasını istedi.
Hava tahminlerine göre kar yağışının bugün de devam edeceğini belirten İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birimi Şube Müdürü Mehmet Işık, yol açma çalışmalarına ancak yağışın durmasının ardından başlayacaklarını ifade etti.

Işık, özellikle yüksek kesimlerde tipi nedeniyle yolu kapanacak köy sayısının artmasından endişe duyduklarını söyledi.

Bingöl'ün çevre il ve ilçelerle karayolu bağlantısının kesilmediğini aktaran Karayolları 84. Şube Şefi Mahfuz Koşan, ekiplerinin sürekli yol kontrolünde bulunduğunu ancak buzları örten kar tabakasının sürücüler için büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Buzlanma meydana gelen bölgelerde tuzlama çalışmalarının yapıldığını kaydeden Koşan, sürücülerin mutlaka zincir takmaları ve aşırı hızdan kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Kar kalınlığının şehir merkezinde 7, yüksek kesimlerde de 20 santimetreye ulaştığını söyleyen Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri ise bugün yağışın devam edeceğini bildirdi.

Ölçülen en yüksek hava sıcaklığının gece sıfırın altında 10, gündüz ise sıfırın altında 4 derece olduğunu belirten yetkililer, buzlanmalara karşı dikkatli olunmasını istedi.

AJANSLAR

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Doğalgazda dehşet raporu hazırladı
 Çocuklar, görüntüleri somut olarak algılayabilir
 Bizim müzelerimiz müze değildir, müzelerimiz depodur
 TED Koleji'nden açıklama: İnceleme başlatıldı
 Onur Air uçağı pistten çıktı
 Ambulans skandalı
 Halk infaz görüntülerine tepkili
 Gürültü düellosu:1 ölü,1 yaralı
 Soba zehirlenmesi: 3 ölü
 Sur Belediye Meclisi 'çok dilliliği' onayladı
 Ashley için hayat altı yaşında durdu
 Yoldaki ihmal Taşar'ın ölümüyle ortaya çıktı
 CIA yöneticileri bile Türkiye'ye ava geliyor
 Sistem çalışmadı, 350 bin öğrenci mağdur
 Ana karnında dayak sakat bıraktı iddiası
 Yük treni biçti: 7 ölü
 Samanyolu TV'nin dizisine inceleme
 Sezen'e arabuluculuk çağrısı
 Estetik bile yapılacak
 YİBO gerçeği: Sorun sevgisizlikte
 'Büyük Ödül' Sezai Karakoç'a verildi
 Cevap ve düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
İp'ucu...
Saddam asıldı.
Bizim medya kahroldu. İpe...
ERGUN BABAHAN
Demirel'in mektubu
9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman...
BALÇİÇEK PAMİR
Ben olsam inadına Köşk'e çıkarım
Kim ne derse desin...
UMUR TALU
Böyle başa böyle viraj!
Durum şu:
Yolun o mevkiinin...
FATİH ALTAYLI
Çok ince bir girişim
Diyarbakır'da yine "ince" bir...
ERDAL ŞAFAK
Mezar ötesinden
Saddam Hüseyin'in başta YouTube ve...
'İlmiği boynuna Es Sadr geçirdi'
El Vatan ve El Riyad: Maskeli cellatlardan biri, babası ve iki erkek...
ABD'de ilk: Vekil Kuran'a el bastı
Ülkenin ilk Müslüman Kongre üyesi seçilen Ellison, dün bir ilke daha...
Başkan ne derse o!
Başkan ne derse o!
Galatasaray Teknik Direktörü Gerets, yönetimde kendisi için yaşanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu