kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vücudu baştan yaratmanın en yeni formülü: Lazerlipoliz
Vücudu baştan yaratmanın en yeni formülü: Lazerlipoliz
Aynada mutlu olmak...

Vücudu baştan yaratmanın en yeni formülü: Lazerlipoliz

Güzelliğine önem veren bakımlı kadınların pek çoğu artık 'lipoliz' ve 'liposuction' gibi kelimelerin ne anlama geldiğini biliyor. Kilo vermeyi sağlamayan, yani şişmanlık tedavisinde uygulanmayan bu tedaviler; belli bölgelerdeki yağ dokularının vücut dışına alınarak veya eritilerek, vücut hatlarını düzgün hale getirmeye yarıyor. Son günlerde bu kavramlara yepyeni bir kavram daha eklendi: 'Lazerlipoliz!' Hiç kuşkuşuz lazer teknolojisi yeni bin yılın en heyecan verici gelişmeleri arasında yer alıyor. Lazerle tedavi sözcüğünü ilk kez göz ameliyatlarında duymaya başladık. Ardından istenmeyen tüylerden kurtulma yolunda lazerle bir devrim yaşandı. Lazerli epilasyon yöntemleri en gözde uygulamalar arasına girdi. Sonra cilt gençleştirmede kullanılmaya başlandı. Cildin kahverengi lekeleri, kılcal damar çatlamaları ve en nihayetinde varisli damarların tedavisinde lazerli uygulamalar ön plana çıktı. Lazer teknolojisinin yıldızı şimdilerde ise 'yağ eritmede' parlıyor.

BÖLGESEL
YAĞLAR ERİYOR
Bu yöntemde de liposuction ve lipolizde olduğu gibi; genellikle karın, kalça, bacak dış yanları, baldır, ayak bileği, kollar, çene altı veya vücudun diğer bölgelerine yerleşmiş, vücut kontürünü bozan fazlalıklar yok ediliyor ve vücut yeniden şekillendirilebiliyor. Lazerlipoliz; kadın veya erkek, belli bölgelerdeki yağ birikimlerinden şikayetçi olan herkese uygunabiliyor. Ve önemli bir noktayı da hatırlatmam gerekiyor; Lazerlipoliz için bir yaş sınırlaması bulunmuyor. İşlemin yapılacağı kişinin deri elastikiyetinin, diğer uygulamalardaki kadar olmasa da, burada da iyi durumda olması önem taşıyor. Fazlasıyla sarkmış bir derinin altındaki yağ hücreleri kaybolduktan sonra toparlanması, o bölgede yağ dokusu önemli bir destek oluşturduğundan, çok zor oluyor.

GIDILAR TOPARLANIYOR
Operasyon sonrası bu sarkmaları telafi etmek için farklı yöntemler kullanmak gerekiyor. İşte asıl bu noktada lazerlipoliz yönteminin klasik yağ eritme uygulamalarına bir üstünlüğü ortaya çıkıyor: Bacakların üst iç kısımları, kollar ve gıdı olarak tabir edilen çene altı bölgesinde diğer yöntemlerde sarkma görülebilirken ve genellikle buralara uygulama yapılmasından belli ölçülerde kaçınılırken; lazerlipoliz herkesin en çok şikayeti olan bu bölgelere rahatlıkla ve başarıyla uygulanabiliyor. Çünkü uygulama sırasında kullanılan lazerin 1064 nm.'deki ışık dalga boyunun dokuları uyaran, canlandıran ve sıkılaştıran çok önemli bir özelliği bulunuyor. Bu nedenle Batıda, lazerlipoliz'e 'akıllı lipo' anlamına gelen 'smart lipo' adı da veriliyor. Uygulama, tamamen steril koşullarda ve hafif bir lokal anestezi ile gerçekleştiriliyor. Vücudun normal kıvrımları arasına gizlenebilecek şekilde deriye 0.5-1.5 mm arasında birer küçük kesi atılıyor. Bu kesilerden incecik fiberoptik uçlarla girilerek verilen lazer ışınının ısı etkisi sayesinde, yağ hücreleri eritilerek sıvılaştırılıyor. Operasyon sonrasında, küçük kesilere dikiş atmak dahi gerekmiyor. Eriyerek tamamen sıvılaştırılan yağ hücreleri, birkaç aylık bir zaman zarfında vücuttan atılıyor. Özellikle fazla deforme olmamış vücutlarda lazerle yapılan müdahale, klasik yönteme oranla daha kısa zamanda çok daha iyi sonuçlar veriyor.

YANAKLAR SIKILAŞIYOR
Yüz ve çene altı bölgesine uygulandığında; yanaklarda cilde kazandırdığı sıkılığın ve canlanmanın, dışarıdan uygulanan pek çok lazere oranla daha başarılı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Çünkü burada uygulama, dokunun tam kalbinde, içeride gerçekleşiyor. Hastalar operasyonun ardından kısa bir istirahatten sonra normal hayatlarına hemen geri dönebiliyor. Ancak kalıcı sonuçlar için zamana ihtiyaç oluyor. Bu zaman genellikle 2-3 ay kadar sürebiliyor. Yani şimdiden lazerlipoliz yöntemi ile kusursuz bir silüet vaadine bir adım daha yaklaşılmış olunduğunu söyleyebilirim. Yüz güldürücü sonuçları sayesinde lazerlipoliz, hem hastayı hem de hekimi memnun ediyor. Bu güzel bayram gününe denk gelen, yılın son günü ve son pazarında, hepinize sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl diliyor, bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

DR. ALİ KERİM DİLER

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Hamile kalmak için en ideal beden 36-38
 Elbisedeki kokuya dikkat!
 Makarna ye su içmiş gibi ol
 Dikkat! Her bahar doğurganlığınız artar
 Kahvaltıda da meyve yiyin
 İki kadeh içki şekeri önlüyor
 Kırışıklıklara kendi kanınızla veda etme zamanı
 Kardeşten kardeşe yumurta dokusu naklİ
 Sarmısağı yağlayıp saklayın
 Her yaşta yumurta yiyin
 Annelik için büyük şans 14. gün
 Hayatınıza hareket katın
 Açık hava anti-aging ilacı
 Vücudu baştan yaratmanın en yeni formülü: Lazerlipoliz
 Alışverişe botoks molası
Dr. Eren Eroğlu
Akciğer hastalığı gebeliğe engel mi?
Ben 24 yaşında...
Sosyetikler güzelliklerini doğal yöntemlere borçlu
Sosyetikler güzelliklerini doğal yöntemlere borçlu
Birçok kadın güzelleşmek için kozmetiklere büyük paralar yatırırken,...
Şöhret hiç korkutmuyor
Şöhret hiç korkutmuyor
atv'nin sevilen dizisi 'Avrupa Yakası'nda Gaffur'un kardeşi 'Zeynep'i...
"Kanseri yeneceğim"
Lenf kanseri teşhisi konan Siren Çarmıklı yakalandığı amansız...
Kıtalararası aşk
Kıtalararası aşk
Boyner Holding'in patronu Cem Boyner'in eski eşi Bilgün Dereli'den...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.