kapat
   
01 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vardar:Tigana devam edecek

Beşiktaş Kulübü Futbol Altyapı Komitesi Başkanı Sinan Vardar, Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı açıklamalarla kriz yaratan teknik direktör Jean Tigana konusunun kapandığını ve sezon sonuna
kadar Fransız çalıştırıcının takımın başında olduğunu söyledi.

Vardar, Beşiktaş'ın şu anda en çok ihtiyaç duyduğu şeyin birlik, beraberlik olduğunu belirterek, ''Tigana özür dileyerek,
yanlış anlaşıldığını bildirdi. Beşiktaş için şu an konu kapanmıştır. Başkanımız Yıldırım Demirören ile ikinci başkanımız Murat Aksu'nun düşüncesi de Tigana ile sezon sonuna kadar devam etmek yönünde'' dedi.

Tigana'nın
altyapıdan gelen 8 oyuncuyu antrenmanlara çıkardığını kaydeden Sinan Vardar, ''Fransız çalıştırıcı son yıllarda altyapıya önem veren bir teknik adam olma özelliğini taşıyor. Bu yönleini takdir ediyorum. Ancak benim idealim altyapıdan gelen en az 2-3 oyuncunun (A) takımda oynaması'' diye konuştu.

Jean Tigana'nın gelecek sezonki kaderinin ikinci yarıda alınacak sonuçlara
bağlı olduğunu ifade eden yönetici Vardar, şunları söyledi:

''Türk futbolu her zaman günlük yaşıyor. Tigana'nın hedeflerde ne kadar
başarılı olduğuna da yeni yönetim kurulu karar verir. Benim idealim bir teknik adamla 3 yıl çalışmak yönünde. Ancak Tigana'nın gitmesi halinde ben yerli teknik adamdan yanayım. Bunun kim olacağına başkan ve yeni yönetim kurulu karar verir. Tigana'nın takımdan ayrılması halinde Mustafa Denizli, Samet Aybaba, Ertuğrul Sağlam ve Ziya Doğan takımın başında olabilir.''

''TIGANA, RICARDINHO KONUSUNDA DOĞRU YAPTI''


Brezilyalı oyuncu Ricardinho'nun ilk haftalarda Tigana tarafından yedek
bırakılmasının da doğru olduğunu vurgulayan Sinan Vardar, ''Ricardinho geldiğinde hazır değildi. Böyle oyuncuları kim oynatmak istemez ki? Bu konuda Tigana doğruyu yaptı. Brezilyalı oyuncu gelmeden önce 3 ay antrenman yapmamıştı. Tigana kendisini hazır hale getirdi ve daha sonra oynattı. Biz aynı sıkıntıyı Ailton'da yaşadık. Rıza Çalımbay da başlarda kendisini oynatmak istemedi. Ama büyük baskı sonrası Ailton gelir gelmez oynatılmak zorunda kalındı. Ondan sonra hem Rıza Çalımbay istifa etti, hem de Ailton takımdan ayrıldı'' diye konuştu.

Takımdan ayrılması gerektiği yönünde açıklama yaptığı Brezilyalı oyuncu
Kleberson'a da değinen Vardar, ''Ben bu konuşmayı Kleberson'u kamçılamak için yaptım. Kleberson geçen seneden beri üstüne bir şey koymadı, hep geri gitti.

Sorun yaşıyor olabilir. Bunları bilemiyoruz. Brezilya milli takımında oynamış
Kleberson gibi bir oyuncu Beşiktaş'a daha çok şeyler vermeli. İnşallah ikinci yarı kendini daha fazla Beşiktaş'a adar'' ifadesini kullandı.

''BEŞİKTAŞ'TA CİDDİ ŞEKİLDE KOLTUK KAVGASI VAR''


Beşiktaş Kulübü'nün 3 kişiyle yönetildiği yönündeki görüşlere de yanıt veren Sinan Vardar, ''Bundan önce kulübü kaç kişi yönetiyordu ki? Her yönetimde bu tür anlayış vardır. Başkan kendine yakın, faydalı olacak kişilerle bir icra kurulu yapar. Bu 4 kişi olur, 3 kişi olur önemli değil'' dedi.

Siyah-beyazlı camiada ciddi şekilde koltuk kavgası olduğunu vurgulayan
Vardar, ''Beşiktaş'ta yönetici olmak büyük bir şeref. Ancak artık kulübümüz bunu aşmalı. Sırat köprüsündeyiz. Önümüzdeki 3 senelik dönemde hepimizin yönetime destek vermesi lazım. Ama herkes koltuk peşinde. Bunlar yanlış işler'' diye
konuştu.

''İSTİKRAR İÇİN YILDIRIM DEMİRÖREN BAŞKAN OLMALI''

Sinan Vardar, istikrar için Yıldırım Demirören'in başkan olması gerektiğini
söyledi.Demirören'in Beşiktaş için büyük maddi fedakarlıkta bulunduğunu dile getiren Vardar, ''Kendisi yeni yönetiminde hatalarını görecektir. Şu anda başka aday da gözükmüyor'' dedi.

''BEŞİKTAŞ'IN MARKA DEĞERİ 1 MİLYAR DOLARDIR''

Vardar, Beşiktaş'ın marka değerinin 1 milyar dolar olduğunu iddia etti.
Kulübün borçları konusunda yapılan eleştiriler konusunda görüşlerini
açıklayan siyah-beyazlı yönetici, ''Kulübe Avrupa'dan sponsorlukla ilgili ciddi teklifler var. Borç yiğidin kamçısıdır. Başkan 'Kulüpte para ihtiyacı olduğunda ben vereceğim' demişti. Kendisi 3 sene kendi öz kaynaklarından para getirdi. Marka değerimiz borç sıkıntısını aşacak düzeydedir. Beşiktaş bu sendromu da atlatacaktır. Bu konuda ekonomik gücümüz var'' şeklinde konuştu.

''YÖNETİM KURULUMUZU BAŞARILI BULUYORUM''


Sinan Vardar, Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetim kurulunu başarılı
bulduğunu dile getirdi.

Yönetime geldiklerinde camianın moral olarak bitmiş ve kaos içinde olduğunu vurgulayan Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de hemen başarı bekleniyor. Biz yönetime geldiğimizde alacakları
temlikli bir Beşiktaş vardı. Kaos içinde olan bir kulüpte göreve gelen yönetim kurulu, BJK İnönü Stadı'nın genişletilmesini, Akatlar'ı bitirdi. Fulya Projesi'ni hayata geçirdi. Futbol takımına 27 futbolcu alındı. 8 oyuncu altyapıdan yetiştirildi. Amatör branşlarda Beşiktaş tarihinde ilk defa bayan basketbolunda şampiyon olduk. Tekerlekli sandalye basketbol takımı gibi duygusal bir olayda iki senedir şampiyon oluyoruz. Tek sıkıntımız futbolda 3 teknik adamın değişmesidir. Ancak bu sene yaptığımız transferlerde doğru yaptık.''

Siyah-beyazlı takımın gelecek sezon için mevcut kadroya en fazla 2 transfer yapması gerektiğini ileri süren siyah-beyazlı yönetici, ''Kaos yaratmanın anlamı yok. Genç bir kadroya sahibiz. Altyapıdan gelen oyuncular var. Tüm kongre üyelerinin fazla eleştiride bulunmadan başkanın yanında olması gerekiyor.Başkanımızın da sağduyulu ve iyi bir yönetim kurulu kurması lazım'' dedi.

''DEL BOSQUE'Yİ ERKEN GÖNDERDİK''

Siyah-beyazlı yönetici, yönetimde bulundukları ilk dönemde takımı teslim
ettikleri İspanyol çalıştırıcı Vicente Del Bosque ile yolları erken ayırdıklarını söyledi.

Yönetim kurulu kararıyla Del Bosque ile yollarını ayırdıklarını ifade eden
Sinan Vardar, ''Bu karar hatalıydı. Başkanımız Yıldırım Demirören de bunun hata olduğunu söyledi. İspanyol teknik adamdan daha fazla yararlanılmalıydı. Genel menajer ya da üst yönetici (CEO) olarak O'nu düşünmeliydik. Altına da iki yerli teknik adam koyarak başarı sağlanabilirdi'' diye konuştu.

''İBRAHİM KAŞ, SERDAR ÖZKAN VE AYDIN'I VESTEL MANİSA İSTİYOR''


Altyapıdan yetiştirdikleri birçok oyuncuya Turkcell Süper Lig ve ikinci lig
takımlarından teklifler geldiğini belirten Sinan Vardar, ''İbrahim Kaş, Serdar Özkan ve Aydın için Vestel Manisaspor teknik direktörü Ersun Yanal ciddi teklif yaptı'' dedi.

Bu konuda telefonunun hiç susmadığını dile getiren Vardar, sözlerini şöyle
sürdürdü:

''Oyuncularımızı kiralık olarak veriyoruz. Önümüzdeki yıl en az 30-40
oyuncumuz diğer kulüplerde kiralık olarak oynayacak. Minik takım oyuncularımıza bile ciddi teklifler var. Manchester City Batuhan Karadeniz'e teklif yaptı.

Samsung Firması ise Kubilay Yavuz'a teklif getirdi. Firma bu oyuncuya maddi destek sağlıyor. Ayda 2 bin dolar maddi yardımda bulunuyor. Altyapımız fabrika gibi çalışıyor. Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Aydın, İbrahim Kaş ve Serdar Özkan'ı ciddi şekilde istedi. Bu teklifi ikinci başkanımız Murat Aksu'ya ilettim. Aksu da bu konuda Tigana ile konuştu. Tigana, sezon sonuna kadar bu futbolcuları kimseye vermeyeceğini söylemiş.''

Geçen sezon, basında adından sıkça söz ettiren Muhammet Demirci'ye de
değinen Vardar, ''Muhammet aynı istikrarıyla devam edecek. Zaten genç oyuncular için Doğuş Grubu'ndan psikolojik destek alıyoruz. Bütün altyapı oyuncularımıza psikolojik destek veriyoruz. Muhammet sendromu atlattı. 11 yaşında bir çocuğun gündemde olması kolay değil. Kendisi şu anda çok iyi. Kubilay Yavuz ile birlikte müthiş işler yapıyor'' şeklinde konuştu.

''BEŞİKTAŞ'TA GÖNLÜMDE YATAN GÖREV GENEL MENAJERLİK''


Siyah-beyazlı kulübün yeni yönetim kurulunda yer alıp almayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Vardar, ''Beşiktaş'ta gönlümde yatan görev genel menajerlik'' dedi.

Yeni yönetim kurulunda yer alıp almayacağı konusunda başkan Yıldırım
Demirören'den randevu beklediğini ifade eden siyah-beyazlı yönetici, ''Başkan herkesle tek tek görüşeceğini söyledi. Ben de randevuyu bekliyorum. Profesyonel anlamda bana ciddi teklifler var. Gençlerbirliği Kulübü başkanı İlhan Cavcav ciddi bir teklif yaptı. Turkcell Süper Lig'den bir takımdan daha teklif aldım. Benim bundan sonraki idealim profesyonel olarak futbola hizmet etmek. İlhan Cavcav bana aylık 100 bin YTL paradan bahsetti. Beşiktaş'tan bana böyle bir teklif gelirse para alarak değil, para vererek katkı yapmak isterim'' diye konuştu.

Beşiktaş'ta büyük ideallerinin olduğunu kaydeden Sinan Vardar, şunları
söyledi:''Genel menajerlik teklifini her zaman bekliyorum. Bu görev için para almam da sözkonusu değil. Ama bu kararı verecek olan başkan Yıldırım Demirören'dir. Kısa zaman sonra bu belli olacak. Bu görevde maddi katkı da sağlarım. Bana her zaman teklif gelmişti. İlhan Cavcav'ın teklifini Demirören ile konuştuktan sonra karar vereceğim. Cavcav, 6-7 yıldır bu teklifi yapıyor. Beşiktaş'ta bana görev verilirse maddiyat hiç önemli değil. Beşiktaş için canımı veririm'' dedi.

Beşiktaş'ta kendisine görev verilmesi halinde takımı şampiyon yapacağı
yönündeki sözleriyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Vardar, ''Ben teknik
direktör değilim. Profesyonel olarak genel menajer olabilirim. Ancak teknik
direktörün üstünde olurum. Böyle bir demeç vermedim. Bu konudaki eleştiriler de bana sorulmadan yapılmış'' diyerek sözlerini tamamladı.


AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Futbolda ara transfer dönemi
 Serhat Akın'dan geri dönüş sinyalleri...
 Galatasaray'ı Ümit ile İlic taşıyor
 Gaziantepspor'da Erdoğan Arıca dönemi
 Atlar koştu ekonomi kazandı
 Fenerbahçelilik bir kültür
 Panik yok, şampiyonuz!
 Transfer şart değil
 Varsa yoksa Halil
 F.Bahçe çok büyük İstanbul mükemmel
 Kral Telekom
 Sayı krallığı yabancıların
 Memo ve Hido galip
 Marcelo Carrusca Kayseri ile anlaştı
 Fener yeni yıla masada giriyor
 Altın kıyıların kızı
 Cimbom, 2007'yi proje yılı ilan etti
 Zenga dönemi bitti
 Antalyalı Ali Bilgin Kartal'a pahalı geldi
 Uşaklı Turan listede
 Marijan Mrmiç geri dönüyor!
GÜRCAN BİLGİÇ
Stratejik politika (1)
Fenerbahçe Kulüpler Birliği'nin...
CAHİT YAVUZ
Türk / Türkiye'de tenis
Geçen hafta yapılan mali...
Dedem Enver Paşa bir hain değil kahramandı
Dedem Enver Paşa bir hain değil kahramandı
Enver Paşa ve Naciye Sultan'ın torunu Arzu Enver Sadıkoğlu:...
Uyarılar kâr etmedi ortalık yine kan gölü
Uyarılar kâr etmedi ortalık yine kan gölü
Kurban Bayramı'nda yine bilinen görüntüler sahnelendi. Tüm uyarılara...
Gözü Hollywood'da
Gözü Hollywood'da
Fotomodel Amy Weber, bikini tanıtımlarının en gözde mankenlerinden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu