kapat
   
01 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yuvacık Barajı'nın parasıyla o dönemde 2 tane atom santrali kurulabilirdi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Yuvacık Barajı'nın parasıyla zamanında 2 tane atom santralinin kurulabileceğini söyledi. Vecdi Gönül, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Kocaeli'de, partisinin Gebze ilçe örgütündeki bayramlaşma programına katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Fikri Işık ile birlikte partililerle bayramlaşan Gönül, burada yaptığı konuşmada, hükümetin yaptığı icraatlar hakkında bilgi verdi.

AK Parti hükümetinin, ülkenin sorunlarını teker teker çözerek emin adımlarla yürümeyi sürdürdüğünü ifade eden Gönül, 2006 yılında tartışmalara neden olan Yuvacık Barajı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kocaeli'nin
içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nın yapım maliyetinin çok yüksek olduğunu ifade eden Gönül, şöyle devam etti:

''4.5 milyar dolara mal olan Yuvacık Barajı'nın parasıyla o dönemde 2 tane atom santrali kurulabilirdi. Şu anda eksikliğini hissettiğimiz enerji oralardan sağlanabilirdi. Bakın Ilısu Barajı Türkiye'nin en geniş gölü olan barajıdır. Dicle nehri üzerine kuruluyor. En büyük gölü, en büyük havzası olan barajdır. 1 milyar 200 milyon dolara kuruluyor. Nerede 4.5 milyar dolar. Ona göre vicdani hesabımızı yapalım.''

3 BİN TÜRK ASKERİ YABANCI ÜLKEDE

Gönül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Lübnan'a asker gönderme konusunda hükümete acımasızca eleştirilerde bulunduğunu bildirdi.

Hükümetin, Lübnan'a asker gönderme konusunda kararlı olması sonucu TBMM'den asker gönderme kararının çıktığını hatırlatan Gönül, şunları kaydetti: ''Daha oradaki askerimiz düzenini yeni tutmuştu ki en önce koşa koşa giden kim oldu. Sayın Deniz Baykal oldu. Hani yanlıştı, yanlış işi niye teyit etmeye gidiyorsun? Allah nasip ederse biz de sayın başbakanımızla birlikte bayramın 4. günü askerimizin bayramını tebrik etmeye gideceğiz. Hiçbir telaşa kapılmadan programlı bir şekilde gideceğiz ve o gün askerimizle bayramlaşıp yemek yiyeceğiz. Bugün Türkiye büyük bir devlet olarak 28 yabancı ülkede asker bulundurmuştur, bulundurmaya devam etmektedir. Askerlerimizin toplamı 3 bine yakındır. Büyük devlet böyle olur.''

Gönül, ''Binaenaleyh, Türkiye'yi dar elbiselere sokturma zihniyetinde olanlar, dar elbise içinde kalmaya devam edecekler. Bizim bir şikayetimiz yok, onlar orada kalsın biz büyümeye devam edelim'' dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERGÜN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün de çalışkanlık, güvenilirlik ve halka yakınlık bakımından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan başka kimsenin bulunmadığını söyledi. Türk ulusunun bunu çok iyi bildiğini ifade eden Ergün, bu avantajla 2007 yılı seçimlerine gireceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı'nı bu parlamentonun seçeceğini ifade eden Ergün, ''Hiçbir vazifemizi eksik bırakacak değiliz'' diye konuştu.

Ergün, ''Cumhurbaşkanı'nı Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda milletin heyecanına heyecan katacak, memleketin önünü açacak, hükümetleri, parlamentoyu motive edecek, destekleyecek, hadi bakın şu kanunları da bir an evvel çıkartın, şu yenilikleri, şu reformları da yapın diyen bir Çankaya yoluna devam edecektir'' dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BİR DÖNEMEÇ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kendileri için bir dönemeç olduğunu ifade eden Ergün, ancak gelinen noktada bu konuda bir sürü gereksiz senaryolar üretildiğini ve muhalefet partisinin de bunların arkasına takılıp gittiğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimin gayet net bir biçimde olacağını ifade eden Ergün, ''Bu işler mahkemeye gidecek, hakeme başvuracak işler değildir. Gayet net bir şekilde olacaktır. Biz bu işlerde itiş kakışın, tartışma tarafı değiliz, olmayacağız da, olmaya niyetimizde yoktur'' diye konuştu.

Sorunu sükunetle halledeceklerini belirten Ergün, şunları kaydetti:

''Yaptırmak istedikleri, ceza sahası içerisinde karambol meydana getirmektir. Bir karambol olsun, AK Parti'liler telaşa kapılsınlar, kendi kalelerine bir gol atsınlar. Hiç telaşa kapılacak birşey yok. Ya da bunları kızdıralım, olay çıkartsınlar kavgaya karışsınlar efendim kırmızı kart görsünler. Böyle bir penaltı olsun, dedikleri şey bu.

Ne penaltı olacak, ne de kendi kalemize gol atacağız. 354 milletvekilimiz var. 35 metreye topu dikeriz. 35 metreden doksana topu takarız. Bunun tartışması olur mu? 35 metreden doksana taktığınız zaman hakeme gitsen bile hakem diyecek ki benim de yapacak birşeyim yok.''

Gönül ve Ergün, daha sonra Körfez ve Derince ilçe örgütlerini ziyaret ederek partililerle bayramlaştı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan'dan Danıştay'a kadrolaşma eleştirisi
 Baykal'dan Erdoğan'a jet yanıt
 Almanya, AB dönem başkanlığını devraldı
 'Cumhurbaşka-nının bir kadın olmasını isteriz'
 "Irak AB'den öncelikli oldu"
 'Tek taraflı ithamla idam barış getirmez'
 Şener: Irak'ın bütünlüğü zarar görmesin
 Gül'ün endişesi idamın kan davası olması
METEHAN DEMİR
Erdoğan'ın gezisinde merak edilen akreditasyon...
YAVUZ DONAT
Mardin... Bir dünya markası
Taşlar sanki dile gelmiş,...
'Cezanı çekmişsin' deyip beraat ettirdi
Kazada eşi, oğlu ve kayınvalidesi öldüğü için yargılanan sürücü...
Apronda deve kesme dünyada yılın olayı
Reuters ajansı "2006'nın tuhaf olayları"nı derlediği haberinde ilk...
Dedem Enver Paşa bir hain değil kahramandı
Dedem Enver Paşa bir hain değil kahramandı
Enver Paşa ve Naciye Sultan'ın torunu Arzu Enver Sadıkoğlu:...
Uyarılar kâr etmedi ortalık yine kan gölü
Uyarılar kâr etmedi ortalık yine kan gölü
Kurban Bayramı'nda yine bilinen görüntüler sahnelendi. Tüm uyarılara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu