kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emre gelecek ay Amerika'ya açılıyor
Emre gelecek ay Amerika'ya açılıyor

Emre Altuğ yabancı albümü için hazırlanan şarkıların final okumaları ve kayıtları için gelecek ay ABD'ye gidiyor. Bu planları üzgün gözlerle izleyen tek isim ise Çağla Şikel.

Aslında buna 'macera' demek çok da doğru olmayabilir. Son 10 yılda müziğini, tarzını, dış görünüşünü dünya müzik standartlarında bulan birçok Türk Pop Müziği şarkıcısının yurtdışı deneyimine tanık olduk. Ve henüz bu anlamda ciddi bir ticari başarı yakalandığını da göremedik! Bu başarıya en yakın adımları adan Tarkan da 'Yakalarsam Muck Muck' ile yakaladığı başarıyı, tamamı yabancı prodüktörler tarafından yapılan ve yurtdışında piyasaya çıkan albümü ile yakalayamadı... Şimdilerde, ülkemizin en başarılı isimlerinden Emre Altuğ, bu sürprizlerle dolu yolculuğa çıkmak üzere! Her ne kadar ülkemizin en güzel kadınlarından Çağla Şikel tarafından kapılmış olsa da; Emre, yakışıklılığı ve romantik şarkılardaki başarısı ile gönüllerimizde taht kurmuş durumda. Fakat, gözünüze Amerika pazarını kestirdiğinizde kesinlikle bundan daha fazlasına ihtiyaç duyarsınız.

FEIST&SHARPE DESTEĞİ
Emre'nin hikayesi biraz rastlantılarla dolu. Geçen yıl, Amerika-Los Angeles'ta uzun zamandır yaşayan ağabeyi Ahmet'i ziyaret ettiğinde ağabeyinin komşusu olan yapımcı Mark Feist ve Daimen Sharpe ile tanışmış. Yapımcılar o dönem, Sharon Stone'un, Katrina felaketi sonrası bölgedekilere yardım etmek için 'Come Together Now' isimli şarkısının yapımcılığını ve şarkı yazarlığını üstlenmişler. Celine Dion, Wyclef Jean, Patti LaBelle, Chingy, Joss Stone gibi önemli isimlerin yer aldığı bu proje; Katrina kasırgasından zarar gören insanlara yardım amacıyla gerçekleştirilmiş. Bir akşam yemeği sırasında Emre'nin Türkiye'nin en büyük starlarından biri olduğunu öğrenen Mark Feist ve Damon Sharpe, onun çalışmalarını duymak isteyince, Emre'nin Amerika macerası da şekillenmeye başlamış. Emre, Türkiye'ye döndükten sonra tüm çalışmalarını bu ikiliye göndermiş. Amerikalılar, müzikal altyapıdan hiç hoşlanmamışlar ama Emre'nin sesini ve tipini çok beğenmişler. Onlara göre Emre, çok iyi bir R&B şarkıcısı olabilirmiş. Ve bu amaçla seçilen dört beste hemen hazırlanmaya başlamış... Ama bilirsiniz; biz Türkler biraz şüpheciyizdir! Ya bu iki 'gavur' beni kandırıyorsa, diye düşünürken Emre'nin imdadına 80'li yıllarda rock dünyasını kasıp kavuran Dokken grubunun artık kırklarında bir avukat olan gitaristi John Leven yetişmiş. Ne ilginç ki, Emre Altuğ'un maddi olarak kullanılmaması için Leven da gidip şarkıları ve altyapıları dinleyip kontrol etmiş. Ardından da Emre ile resmi avukatı olarak imza atmış..

BROADWAYD'DE EĞİTİM

Albüm kayıtlarına geçmeden önce Emre, Broadway'de sahneye çıkan müzikal şarkıcılarının ses eğitmeni olan Michael Goodrich'ten ses eğitimi almış. Sırf bu deneyim bile Emre'nin genel anlamda vokal kabiliyetini ve sesini kullanma aralığını iyice geliştirmiş. Michael ile yaptığı dersleri CD'lere kaydeden Emre, hâlâ bu çalışmaları her gün tekrar ediyor. İşte tam bu andan sonra iş iyice ciddileşmiş. Ve Emre Altuğ gelecek ay yabancı albümü için hazırlanan şarkıların final okumaları ve kayıtları için ABD'ye gidiyor. Orada bir ay kalmayı planlayan şarkıcı, ardından gelip atv için hazırlanan bir yarışma programında Ajda Pekkan ve Mete Özgencil ile birlikte bir müzik yarışmasında jüri üyeliği yapmaya hazırlanıyor.

MASRAFLAR EMRE'DEN
Emre'nin yabancı şarkılarından birkaç tanesini dinleme şansı buldum. Özellikle 'Let me let go' isimli şarkı çok etkileyici. Justin Timberlake'i andıran ama yer yer Marc Anthony'yi de çağrıştıran altyapılar ve Emre'nin ülkemizdeki albümlerinde hiç duymadığımız derin tınılı sesi çok hoş bir uyum sergiliyor. Albümünün tüm maddi kaynaklarını kendi sağlayan Emre, bir firma ile dağıtım ve promosyon anlaşması yapmayı planlıyor. Bu planları üzgün gözlerle izleyen tek isim ise Emre'nin bir küskün bir barışık sevgilisi Çağla Şikel...

RAHŞAN GÜLŞAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Meryl Streep'in rollerini oynamak isterdim
 CHP'li ama DP'linin metresini oynuyor
 Tangonun ateşi İstanbul'u ısıttı
 Limon ile Zeytin yenilenen sitesiyle bir 'tık' uzaklıkta
 Avşar abartıyor aşk en yoğun duygudur
 Deprem korkusundan evimi bile değiştirdim
 Emre gelecek ay Amerika'ya açılıyor
 Neco olayı ilk değil ben de aynısını yaşadım
 Patavatsız Borat'ın çekingen Baron'u
 Ana-kız meme vakfı için çalışacak
 Yılın renkleri gözlerde!
 Hanımağa'ya ustalardan destek
 Mevlevi Ayinleri DVD'de
 Bize gelip ameliyat için yalvarıyor
 D'Silva'dan görkemli açılış
 Mişa barış için ateş hattında
 Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Gümüş yılını kutladı!
 Silvia LeShow 2007 için poz verdi
 Halk ne diyor?
 Lost'un 3. sezonu başlıyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Şişte Kenan kebap!
Eurovision sezonu açıldı! Allah'ıma...
ÖZAY ŞENDİR
Seni seviyorum deme yolları (4)
Adam önce Kopenhag,...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Aşktan da üstün!
Hülya Avşar, dün gazetemizde yayınlanan...
AYŞE TÜTER
Paskalya çöreği
Maya ve bir çorba kaşığı tozşekeri 100...
Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
Cinsel gücü artırıcı ilaçlar; erkeklerin cinsel sorunlarını çözerken...
Henüz neşter yüzü görmemiş!
Henüz neşter yüzü görmemiş!
Nilgün Delikan'ın dört doktor eşliğinde tam 43 kilo vererek bir genç...
Dördüncü kez 'evet' dedi
Dördüncü kez 'evet' dedi
Abacı Şirketler Grubu'nun Başkanı Ömer Abacı, 6 aydır flört ettiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.