kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Patavatsız Borat'ın çekingen Baron'u
Patavatsız Borat'ın çekingen Baron'u
Biraz Aç Gözlüyüm

Patavatsız Borat'ın çekingen Baron'u

Yarattığı 'Borat' karakteriyle tüm dünyada olay olan İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen, üzerindeki kostümü çıkarıp gerçek kimliğiyle ilk kez Rolling Stone dergisine konuştu: Biraz aç gözlüyüm, hem ünlü olmak hem de tanınmamak istiyorum.

Üç erkek kardeşin en küçüğü olan Sacha Baron Cohen, büyüme çağını; Londra yakınlarında, tuhafiyeci Aske'nin Erkekler Okulu'nda geçirdi. Anneannesi Almanya'da yaşayan ünlü bir balerindi. Annesi Londra'da öğretmenlik yapıyordu. Galler'den gelen babasının ise yine Londra'nın merkezinde bir giyim mağazası vardı. Cohen'in geleceği daha sekiz yaşındayken iki önemli olayla şekillenmişti. İlki bir arkadaşının dokuzuncu doğum günü partisinde Peter Sellers'ın 'Pembe Panter'ini izlemesiydi. İkincisi ise abilerinin götürdüğü sinemada izlediği Monthy Python'ın 'Life of Brian' adlı filmi oldu. Oyunculuğa lisedeyken Habonim Dror adında bir Yahudi gençlik grubunda başladı. Sonra İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde tarih okudu. Okulun tiyatro topluluğuyla 'Damdaki Kemancı'da oynadı. Yeni karakterler üretmeye ilk olarak, bir yere giderken para ödememek için başladığını söylüyor. Oyuncu olarak para kazanmaya başlamak için kendisine beş yıl süre tanıdığını belirten Cohen, "Eğer işler yolunda gitmeseydi avukat olacaktım" diyor. 24 yaşında, Pump TV adlı vasat bir kültür şovunu sundu. İşin teknik kısmıyla orada tanıştı. Daha sonra Talk TV adlı şovda Mike Toppin ile tanıştı ve 'Ali G' karakterinin temelleri o günlerde atıldı:

ALİ G KARAKTERİ DOĞUYOR
"BBC Radio One'da çalışan Tim Westwood adlı beyaz bir hip-hop DJ'yi vardı. Adam çete üyesi olarak tanınmak için o kadar hevesliydi ki! İnsanların böyle bir tipe inanabileceğini düşündük. Bir gün Toppin'le çekimdeyken önümüzdeki otobüs durağında bir turist otobüsü durdu. Mike bana baktı, ben de ona baktım. 'Beni izle' dedim. Otobüsün idaresini ele aldım. Mikrofonla turistlere, 'Ben bu. Bu da otobüs. Boyaşkaşa!' dedim. Çok heyecanlanmıştık. Yeni komedi türünü biz keşfetmiştik. Komik bir karakteri alıp gerçek bir olayın için sokmuştuk." Yarattıkları bu karaktere yıllar sonra Channel 4 yöneticisi Harry Thompson 'Ali G' adını verdi. Tam bu sıralarda Cohen uğraşacak yeni bir tip daha buldu; Moldovya'dan gelen Alexi Kricker isminde bir gazeteci. Üzerinde notlar olan bir kıravat takıyor, İngilizler'in kavramlarını ve kullandıkları ifadeleri hiçbir şekilde anlamıyordu.

BORAT'IN ATASI ALEXI
Borat'ın öncüsü olan Alexi Krickler karakterini, bir arkadaşının davetlisi olarak gittiği güney Rusya'daki Astrakhan isminde bir tatil beldesinde tanıdığı bir doktordan esinlenerek yaratmıştı. Cohen'in bu karakterlerinin tüm dünyada olay olması biraz zaman aldı. Tayland'da yaşadığı günlerde menajerinden gelen bir telefon her şeyi değiştirdi. Her şeyle dalga geçen bir gece şovu için sunucu aranıyordu. Alexi Krickler tipini görür görmez onu işe aldılar. Bunu bir kült haline gelen Ali G klipleri izledi. 6 bölümlük Ali G şovunda yarattığı karakterler daha da ileri gitti. Amerikan izleyicisiyle tanışması ise Madonna'nın bir klibinde Ali G olarak görünmesiyle oldu. Sonra tiplerini HBO kanalı için yeniden canlandırdı. Şov iki sezon sürdü. Cohen, zulasında daha çok tip olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Önümüzdeki 6 ayda yeni karakterler geliştirmeye başlayacağım."

GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Meryl Streep'in rollerini oynamak isterdim
 CHP'li ama DP'linin metresini oynuyor
 Tangonun ateşi İstanbul'u ısıttı
 Limon ile Zeytin yenilenen sitesiyle bir 'tık' uzaklıkta
 Avşar abartıyor aşk en yoğun duygudur
 Deprem korkusundan evimi bile değiştirdim
 Emre gelecek ay Amerika'ya açılıyor
 Neco olayı ilk değil ben de aynısını yaşadım
 Patavatsız Borat'ın çekingen Baron'u
 Ana-kız meme vakfı için çalışacak
 Yılın renkleri gözlerde!
 Hanımağa'ya ustalardan destek
 Mevlevi Ayinleri DVD'de
 Bize gelip ameliyat için yalvarıyor
 D'Silva'dan görkemli açılış
 Mişa barış için ateş hattında
 Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Gümüş yılını kutladı!
 Silvia LeShow 2007 için poz verdi
 Halk ne diyor?
 Lost'un 3. sezonu başlıyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Şişte Kenan kebap!
Eurovision sezonu açıldı! Allah'ıma...
ÖZAY ŞENDİR
Seni seviyorum deme yolları (4)
Adam önce Kopenhag,...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Aşktan da üstün!
Hülya Avşar, dün gazetemizde yayınlanan...
AYŞE TÜTER
Paskalya çöreği
Maya ve bir çorba kaşığı tozşekeri 100...
Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
Cinsel gücü artırıcı ilaçlar; erkeklerin cinsel sorunlarını çözerken...
Henüz neşter yüzü görmemiş!
Henüz neşter yüzü görmemiş!
Nilgün Delikan'ın dört doktor eşliğinde tam 43 kilo vererek bir genç...
Dördüncü kez 'evet' dedi
Dördüncü kez 'evet' dedi
Abacı Şirketler Grubu'nun Başkanı Ömer Abacı, 6 aydır flört ettiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.